Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πώς θα επιβιώσετε στην κρίση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα και να θωρακιστείτε καλύτερα απέναντι στην οικονομική ύφεση!

Πρόκειται για απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε (1) μέσα στο σπίτι σας (2) κατά τη διάρκεια των αγορών (3) των τραπεζικών συναλλαγών σας (4) κατά τη διασκέδαση και (5) τις καθημερινές συνήθειές σας……και να γλιτώσετε χρήματα, τα οποία είτε μπορείτε να τα αποταμιεύσετε είτε να διευκολύνουν τη διαβίωσή σας.

Περιστολή των δαπανών για το σπίτι σας. Χωρίς να αλλάξει η ζωή σας μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από το σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τη ΔΕΗ, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Από τα ψώνια που κάνετε στο σούπερ μάρκετ μπορείτε να εξοικονομήσετε από 800 έως 1000 ευρώ τον χρόνο, αν αναζητείτε τις ευκαιρίες, τις προσφορές, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και γενικώς αν κάνετε έναν σωστό προγραμματισμό των αναγκών σας.
Χρήματα βάζετε στην άκρη και με μία πιο σωστή χρήση των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να κερδίσετε ακόμη και το 50% των δαπανών για το ρεύμα που καταναλώνουν. Για παράδειγμα (1) μην αφήνετε στην αναμονή την τηλεόραση (2) ρυθμίστε στη σωστή θερμοκρασία τον θερμοσίφωνά σας ή αντικαταστήστε τον με έναν ηλιακό (3) μάθετε ποια είναι η ιδανικότερη θερμοκρασία για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο κλπ.


Μεγάλο όφελος έχετε με τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τη διάρκεια της ισχύος του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος, το οποίο παρέχεται από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, και είναι περίπου 21,5% χαμηλότερο, ενώ ψάξτε να δείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος για να έχετε έκπτωση 20% ως 30%!

Χαμηλότερη κατά 20% κιλοβατώρα μπορείτε να έχετε με την επιλογή «ιδιώτη» προμηθευτή ρεύματος αντί της ΔΕΗ.

Η καλή μόνωση του σπιτιού σας, η χρήση φυσικού αερίου και η προσεκτική επιλογή πωλητή πετρελαίου θέρμανσης σας κατεβάζει τις δαπάνες θέρμανσης τουλάχιστον κατά 20%.


Μπορείτε να μειώσετε μέχρι και 50% τις δαπάνες του τηλεφωνικού σας λογαριασμού ( αστικές, υπεραστικές, κλήσεις προς κινητά κλπ.), από την επιλογή του «κατάλληλου» παρόχου σταθερής ή / και κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος προσφέρει διάφορα οικονομικά προγράμματα / πακέτα!


Επίσης περιορίστε την επικοινωνία με τα τηλέφωνα και εκμεταλλευτείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή e-mail!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου