Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλυπτικό Περιστατικό!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Είναι λίγες  μέρες από τότε που, για προσωπική μου υπόθεση πετάχτηκα μέχρι το Καπανδρίτι . Είπα λοιπόν να περάσω από το Κέντρο Υγείας, να διαπιστώσω  με τα μάτια μου την κτιριακή υποδομή, την επάρκεια του εξοπλισμού του, την στελέχωσή του σε προσωπικό και τούτα διότι ως πολίτης αυτού του τόπου με ενδιαφέρει η παρεχόμενη περίθαλψη εκ μέρους του ΕΣΥ.
Άλλωστε παράλληλα επιθυμούσα να συναντήσω συναδέλφους γιατρούς, μεταξύ των οποίων, αν ήμουν τυχερός, θα ήταν και γνωστοί μου. Τέλος το μυστικό που αποκαλύπτω είναι το ότι ονειρεύομαι ένα εξοχικό στην περιοχή ή ακόμη και για μόνιμη εγκατάσταση κατοικία, πράγμα που θέλει την εξασφάλιση που προσφέρεται από το Κέντρο Υγείας για έναν, τότε, υπερήλικα κάτοικο. 
Συνάντησα όντως φίλους αλλά το συνταρακτικό που μου συνέβη ήταν το εξής, σας το μεταφέρω  αυτούσιο. Βγαίνοντας από το Κ.Υ μια γριούλα με ρώτησε προς τα που πηγαίνω. Της απάντησα πως κατευθύνομαι προς τον γειτονικό Βαρνάβα, επιβιβάστηκε και αρχίσαμε τις συστάσεις, όπου της αναφέρω πως σκοπεύω να οικοδομήσω στο χωριό της.
Με ρωτάει, σε ποίο σημείο βρίσκεται η ιδιοκτησία μου και αν πέρασε από εκεί η πρόσφατη μεγάλη φωτιά. Εννοούσε τη φωτιά που κατέστρεψε τα πάντα και η οποία καθώς γνωρίζω υπήρξε πολλαπλάσια εκείνης της Πάρνηθας.
Της απαντώ, πως πέρασε κοντά και υποβάθμισε την εξαιρετική θέα προς το Δάσος που μετατράπηκε σε αποκαΐδια,  ενώ επί πλέον στέρησε το οξυγόνο  που απολάμβανες  αισθανόμενος την ηδονή στα πνευμόνια σου με το που πατούσες το πόδι σου εκεί.
Και ακολούθησε η απάντηση  που με σκότωσε!....«Την φωτιά την βάλανε οι ντόπιοι στο Γραμματικό, μου είπε, κοντά στη θέση που προοριζόταν για τον περιβόητο ΧΥΤΑ, για να εμποδιστεί η κατασκευή του»!
Ξαναρώτησα απορώντας βέβαια, και με ποία λογική η φωτιά και η καταστροφή της περιοχής, έστω αυτής που αντιστοιχεί  στο σημείο των εκσκαφών δεν θα διευκόλυνε την πρόοδο του έργου, μιας και υποβαθμίζοντας την δεν θα υπήρχε το επιχείρημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Υπέστη τότε το καίριο χτύπημα!....ακούγοντας την απάντηση που εκστομίστηκε αβίαστα, διότι, συνέχισε, «οι περιοχές που καίγονται κηρύσσονται αναδασωτέες και κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες διατηρούν την αξία των οικοπέδων τους και παράλληλα σε αναδασωτέα περιοχή, τουλάχιστον αναστέλλονται οι εργασίες για τον ΧΥΤΑ»!
Έτσι ακριβώς κάηκε η Αττική από τόσο υπέροχους ανθρώπους και από την ανοχή για τις πράξεις σαν και αυτή που επέδειξε η περιγράφουσα το περιστατικό κυρία.
Σας έμειναν πλέον απορίες για τα αίτια των πυρκαγιών εδώ και παντού στην Χώρα, τουλάχιστον των περισσοτέρων από αυτές, σας έμεινε η παραμικρή ελπίδα ότι στο μέλλον θα εξαφανιστούν οι εγκληματίες του είδους και οι επιπτώσεις από τις πράξεις τους αυτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου