Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολούθηση....της 3ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Το Δ.Σ. συνήλθε την Τετάρτη 16/02/2011 και ώρα 19.00 σε Τακτική Συνεδρίαση υπό την Προεδρία της κ. Άννας Κορογιαννάκη στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου).

Η Συνεδρίαση  ξεκίνησε με την (Α) Επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων στις 02/01/20011 και 07/01/2011 (Β) Ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και στην συνέχεια πάρθηκαν ορισμένες «εγκριτικές» αποφάσεις για (Γ) Έκτακτα θέματα και (Δ) Τακτικά θέματα που αναφέρονται στην παρακάτω πρόσκληση ημερομηνίας 11/02/2011......

Σημειώνω χαρακτηριστικά ότι:

- Εγκρίθηκε προσωρινός κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι να εκδοθεί ο σχετικός από το Υπουργείο Εσωτερικών.

- Ανακοινώθηκε ότι η συγκρότηση των προαιρετικών επιτροπών του άρ 70 θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση

- Αναβλήθηκε η συζήτηση όλων των θεμάτων που έχουν σχέση με άδειες επαγγελματικών χρήσεων προκειμένου πρώτα να γνωμοδοτήσει η επιτροπή πολεοδομικών θεμάτων που θα συγκροτηθεί.

- Η πρόεδρος του ΔΣ ενημέρωσε σχετικά με τα πλευρικά διόδια ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην δημιουργία τους από τον περασμένο Οκτώβριο (2010) όταν ενέκρινε ψήφισμα που επιδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών

- Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι με τον Υπουργό Εσωτερικών από την οποία προέκυψε ότι οι Δήμοι θα συναντήσουν  δυσχέρειες λόγω μη ικανοποιητικής χρηματοδότησής τους

Γενικά σχόλια και παρατηρήσεις....

1. Η ανακοίνωση του Δημάρχου περί χρηματοδότησης προοιωνίζει και την πολιτική που θα ακολουθηθεί και, αν λάβουμε υπόψη το παρελθόν, δεν θα υπάρξει κατ’ ανάγκη λιτότητα προς όλους.

2. Το ψήφισμα σχετικά με τα διόδια μάλλον χαλαρό ήταν αφού κανείς εμπράκτως δεν το υπερασπίστηκε και τα αποτελέσματα είναι ορατά και προγραμματισμένα....δηλαδή υλοποιούνται με ταχύ ρυθμό και με την επίβλεψη του Δήμου Κηφισιάς!

3. Η αναβολή θεμάτων που σχετίζονται με άδειες πολεοδομικές σε συνδυασμό προς κάποιες απόψεις, ως προς τους αρμοδίους των Επιτροπών του νέου Δήμου, μας δίνει το δικαίωμα να λέμε συνολικά ότι ο δρόμος του Καλλικράτειου Δήμου Κηφισιάς είναι μακρύς και δύσκολος για τους….δημότες αλλά όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες!

Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εκπλήξεις......και ο Καλλικράτης καλά κρατεί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου