Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ.....εν ΟΙΚΩ!....της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη  7 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 07.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο:

- Το κονδύλι του Προϋπολογισμού 2012 που θα διατεθεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ψηφίστηκε στην Βουλή στις 06/12/2011....είναι λιγότερο κατά 1,2 δις από πέρυσι! 

- Η κρίση έφερε συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Οι προϋπολογισμοί των Δήμων αναμένεται να εγγράψουν συρρίκνωση της τάξεως των 30% ! Σηκώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της κρίσης!

- Αρκετοί Δήμοι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους και να εξυπηρετήσουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους!

- Το Πρόγραμμα Βοηθείας στο Σπίτι θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τους Δήμους! Ο Δήμος Κηφισιάς θα το προχωρήσει κανονικά!

Πάρθηκαν στην συνέχεια «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «3» έκτακτα θέματα: (1) Υποβολή από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας έγκρισης για αναμόρφωση πρασίνου, (2) Επιστροφή φόρων παρακρατηθέντων και (3) Μελέτη «Προγράμματος Πρασίνου».

Η συζήτηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, προ ημερησίας διατάξεως, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να μην λάβει χώρα, για να δοθεί αρκετός χρόνος προς «άμεση» συζήτηση του άρθρου 14!......που αφορά την λήψη απόφασης επί αιτήματος 25 περίπου δημοτών  σχετικά με την αδυναμία πληρωμής του έκτακτου ειδικού τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. έδωσε τον λόγο στον κ. Μιχάλη Μανόλη εκπρόσωπο των Δημοτών Κηφισιάς για να παρουσιάσει στο Σώμα την πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης όλων των Δημοτών οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος! Συγκεκριμένα  να αναλάβει ο Δήμος την περισυλλογή των εν λόγω λογαριασμών της ΔΕΗ τους οποίους να κοινοποίηση μαζί με εξώδικο προς την ΔΕΗ!.....για να αποφευχθεί η διακοπή του ρεύματος!

Ο Δήμαρχος απήντησε ότι αποδέχεται  την εισήγηση τους! Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Παρατάξεων πήραν τον λόγο και υποστήριξαν το εν λόγω ψήφισμα!......ζητώντας μάλιστα επιτακτικά να σοβαρευτεί επιτέλους η Κεντρική Διοίκησης!!

Ακολούθησε η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί (24) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π. 29 ημερομηνίας 02/12/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου