Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μουσικό Φεστιβάλ Δήμου Κηφισιάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο φεστιβάλ μουσικής του Δήμου Κηφισιάς. Το Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς.

Οι Trees.

Πέντε συγκροτήματα, video art, disc jockey και video jockey προσέφεραν μία μοναδική βραδιά στους εκατοντάδες φίλους της μουσικής που βρέθηκαν στο καταπράσινο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου. Ο κόσμος ήταν παντού. Στις καρέκλες, στην αρένα, στο γκαζόν! Δίνοντας το μήνυμα ότι οι Κηφισιώτες -και όχι μόνο- αγαπάνε να συναντιούνται , να ακούνε καλή μουσική, κι ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη τους.

Ο Lolec.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Χιωτάκης είπε μεταξύ άλλων: «η φιλοδοξία μας είναι το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός για αυτήν την Πόλη. Ξεκινήσαμε σήμερα,  με την ελπίδα ότι υπάρχει χώρος  να αναπτυχθεί μια εκδήλωση με καλή μουσική από όλα τα μέρη του κόσμου. Και κυρίως να συγκεντρώσει  νέους και μεγαλύτερους, στους οποίους αρέσει να ταξιδεύουν τον κόσμο μέσα από τη μουσική. Που τους αρέσουν ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.»

Ο  Μανώλης Κουρμαδιάς, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό του Δήμου Κηφισιάς «Δ. Βικέλας», τόνισε τον σημαντικό ρόλο πού πρέπει να παίζει ο Πολιτισμός, ιδιαιτέρως σε δύσκολες εποχές. Έδωσε συγχαρητήρια στον εμπνευστή και διοργανωτή της βραδιάς  Σταύρο Ζαπάντη καθώς και στην υπόλοιπη επιτροπή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό του Δήμου Κηφισιάς «Δ. Βικέλας»  Λίλα Παπαδημητρίου, που από την πρώτη στιγμή ήταν ένθερμη υποστηρικτής αυτής της διοργάνωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς Φώτης Δημάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς  Αγγελική Βαλασοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Βούλας – Βουλιαγμένης - Βάρκιζας  Δημήτρης Δαβάκης, ο π. Αντιδήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Αναγνωστάτος, ο π. Αντιδήμαρχος Κηφισιάς  Γιώργος Θωμάκος που δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Σταύρο Ζαπάντη για την έμπνευση και οργάνωση. Πόσο άργησαν να έρθουν αυτά... Να έχει συνέχεια!'»

Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ ήσαν Κηφισιώτες. Αυτό τους έκανε να δώσουν το 101% της όρεξης και του κεφιού τους στη σκηνή!

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η παρουσία του Video Jockey Manoz, που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων και με τον Jean Michel Jarre και τους Daff Punk, ο οποίος συνόδεψε τις μουσικές των συγκροτημάτων, με τις εικόνες του. Έτσι είχαμε την δυνατότητα να βλέπουμε στην γιγαντοοθόνη εικόνες από τα μέρη που προέρχονταν οι μουσικές που ακούγαμε, να βλέπουμε ζωντανά τους καλλιτέχνες και να παρακολουθούμε εντυπωσιακά εφέ σε συνδυασμό με τον φωτισμό τις σκηνής.

Επιτροπή Διοργάνωσης Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων. Από αριστερά Νάνσυ
Σφαντού,  Κική Αυγουστάτου, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Σταύρος
Ζαπάντης, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, και Περικλής Πέτρου.

Πολύ θετικές εντυπώσεις προκάλεσε και ο τρόπος που επέλεξε να παρουσιάσει την εκδήλωση, η Επιτροπή Διοργάνωσης του Φεστιβάλ με υπεύθυνο τον κ. Σταύρο Ζαπάντη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου