Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Παρακολούθηση....της Θυελλώδους Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π. 26!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 12/10/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε σχεδόν πλήρης απαρτία (απουσίαζαν μόνο οι κ.κ. Κοσμά και Σφαντός), η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση πρακτικών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 07/09/2011 και στην συνέχεια για την λήψη αποφάσεων επί (31) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 07/10/2011.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν οι Πρόεδροι των Εργαζομένων της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης. Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη από Εργαζόμενους και Πολίτες.

Η κ. Πρόεδρος αφού διάβασε την Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. προς τους Εργαζομένους και τους Πολίτες του Δήμου,  έδωσε στην συνέχεια τον λόγο στον Πρόεδρο των Εργαζομένων της Κηφισιάς κ. Αλέξανδρο  Κουρή ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρίσκονται σε πολυήμερη κινητοποίηση λέγοντας: «Διεκδικούμε μία αξιοπρεπή διαβίωση που εδώ και μήνες η κυβέρνηση και η τρόικα την αφαιρούν»!

Στην συνέχεια σχολίασε το Ενιαίο Μισθολόγιο και την Εφεδρεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση....και ζήτησε από το Δ.Σ. να μην γίνουν απολύσεις και να μην αλλοιωθούν οι συμβάσεις έργου. Κλείνοντας είπε: «Θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη»!!

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για όλα τα κάτωθι θέματα εκτός δύο θεμάτων με αριθμό 28 και 31 τα οποία ανεβλήθησαν!

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτημάτων των Συλλόγων Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς…..ήταν πραγματικά θυελλώδης!

Τον λόγο τον πήρε ο κ. Δήμαρχος λέγοντας....ότι η σημερινή Συνεδρίαση είναι Ειδική! Πριν λίγο καιρό διεκδικούσαμε προσλήψεις προσωπικού για την καλυτέρευση των υπηρεσιών του Δήμου. Τώρα αντιμετωπίζουμε μια τελείως διαφορετική κατάσταση!.....όπως την περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων!

Κατανοούμε επίσης την ανασφάλεια των εργαζομένων σχετικά με την επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας» και τις μειώσεις στο δημόσιο! Η Κοινωνία κινδυνεύει να διαρραγεί!....διότι τσακώνονται μεταξύ τους!

Στην συνέχεια διάβασε την απόφαση της ΠΕΔΑ.......και επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων!

Απεύθυνε έκκληση προς τους εργαζομένους στην καθαριότητα να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους.....για να μπορέσει να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών που μολύνουν το περιβάλλον!.....επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και σεβασμό στη δημόσια υγεία!

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε τα οικονομικά του Δήμου 2011:

- Προσωπικό:  Tην 01/01/2011 ήταν 994 οι εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 461 μόνιμοι....ενώ την  30/09/2011 ήταν 915 μόνο! 

- Έσοδα: Την ίδια περίοδο του 2010 ανήλθαν σε 19.540.000,00 ευρώ...ενώ το 2011 μειώθηκαν στα 17.980.000,00 ευρώ!.....δηλαδή υπάρχει μείωση περίπου 6,5%!

Και συνέχισε λέγοντας ότι στον Δήμο: (1) δεν υπάρχουν θέσεις που περισσεύουν (2) να μην χαθεί καμία θέση εργασίας (3) ζητήσαμε την έγκριση ίσου αριθμού συμβάσεων μίσθωσης έργου και ορισμένου χρόνου σε σχέση με πέρσι!

Κλείνοντας είπε ότι η μέγκενη είναι πολύ σφικτή!....και αναμένονται πολύ δύσκολες μέρες!

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Βάρσος ο οποίος είπε ότι ο κ. Δήμαρχος με κάλυψε πλήρως και προσέθεσε αντί να μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων να  μειώσουν των αριθμό των βουλευτών από 300 σε 150 μόνο! Δυστυχώς οι βουλευτές μας στερούνται κοινής λογικής!.....και είναι σύμφωνος με τα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου!

Ακολούθησε η κ. Συνοδινού λέγοντας ότι συμφωνεί με τους εργαζομένους της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και ότι η Δημοτική Παράταξη «Πόλη Φως» στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους! Επίσης είπε ότι η απόφαση της ΠΕΔΑ την καλύπτει πλήρως!

Η κ. Σπηλιωτοπούλου υπενθύμισε ότι στο προηγούμενο Δ.Σ. είχε τοποθετηθεί στο να  υποστηριχθούν τα αιτήματα της  Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.!....και αποτάθηκε  προς τους εκπρόσωπους των εργαζομένων λέγοντας τους ....ότι είναι δίπλα τους! Πρόσθεσε επίσης ότι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα  τα «διάφορα» έξοδα όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις κτλ.

Ο κ. Κανακάκης διάβασε την «γραπτή» ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Ανάσα» και πρόσθεσε ότι (1) υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου (2) η πολιτική της Κυβέρνησης είναι αδιέξοδη και πρέπει να αλλάξει αμέσως!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ξυπολυτάς, ως αρμόδιος για την καθαριότητα, είπε ότι «δεν χρειάζεται οι κινητοποιήσεις να χτυπούν τους κατοίκους του Δήμου»!.....και συνέχισε λέγοντας ότι «στην πόλη μας μένουν πολλοί υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Μπορούμε, αν θέλουμε, να τους αποκλείσουμε με σκουπίδια ώστε να καταλάβουν πως υποφέρει ο κόσμος»!!

Ο κ. Σιδέρης στην συνέχεια πρότεινε «να παραιτηθούμε όλοι οι αιρετοί.....αν απολυθεί έστω και ένας εργαζόμενος»!

Η κ Προέδρου ακολούθως διάβασε την ανακοίνωση του κ. Σφαντού  που διαμηνύει ότι (1) στέκεται πλήρως αλληλέγγυος με την Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α και (2) είναι υπέρ της λαϊκής εξουσίας!

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης πρότεινε «ψήφισμα αλληλεγγύης» στους εργαζομένους του Δήμου Κηφισιάς το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου