Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόπος αναγνώρισης γραμμικών κωδικών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πάντοτε να διαβάζετε τις ετικέτες στα τρόφιμα που αγοράζετε! Ανεξάρτητα το τι είναι γραμμένο  μπροστά στο πλαίσιο ή το πακέτο.....γυρίστε το πίσω και διαβάστε προσεκτικά τι γράφει η ετικέτα!


Τώρα που πολλά  τρόφιμα ή ζωοτροφές  προέρχονται από την Κίνα!....ο ευκολότερος τρόπος να το διαπιστώσετε την ταυτότητα του κατασκευαστή του προϊόντος είναι να διαβάζετε σχολαστικά την ετικέτα, κατά την διάρκεια των αγορών σας στο χώρο των υπεραγορών και ιδιαίτερα στα Walmart.

Πολλά προϊόντα δεν παρουσιάζουν πλέον την χώρα προέλευσης τους!.....αλλά το που βρίσκεται ο Αντιπρόσωπος τους!. Είναι σημαντικό να διαβάζετε το bar code για να εντοπίζετε την χώρα προέλευσης των!

Ο τρόπος ανάγνωσης των γραμμικών κωδίκων.... έχει πολύ ενδιαφέρον! Ίσως είναι το πιο χρήσιμο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε τα ψώνια σας!...ειδικά όταν θέλετε να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε προϊόντα π.χ. κατασκευασμένα στον Καναδά ή ΗΠΑ ή Ηνωμένο Βασίλειο κτλ. και όχι στην Κίνα!

Πολύς κόσμος ανησυχεί για τα Κινέζικα προϊόντα! Μπορείτε άνετα να εντοπίσετε την χώρα προέλευσης εάν είναι η Ταϊβάν ή η Κίνα!  Εάν τα πρώτα 3 ψηφία του γραμμικού κώδικα είναι (1) 690 691 ή 692, το προϊόν κατασκευάζεται στην Κίνα! (2) 471 το προϊόν κατασκευάζεται στην Ταϊβάν. 

Αυτό είναι δικαίωμά σας να το γνωρίζετε, αλλά η κυβέρνηση και οι συναφείς υπηρεσίες ποτέ δεν ενημερώνουν το κοινό, για αυτό, θα πρέπει να προστατεύετε τους εαυτούς σας. 

Σήμερα, οι Κινέζοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές δεν προτιμούν προϊόντα «κατασκευασμένα στην Κίνα», για  αυτό αποφεύγουν να εμφανίζουν την χώρα προέλευσης στα προϊόντα τους!  
Μπορείτε τώρα να απευθύνεστε στο γραμμικό κωδικό....και να θυμάστε τα πρώτα 3 ψηφία Barcode που ενδεικνύουν την ταυτότητα του κατασκευαστή ανάλογα με την χώρα προέλευσης. Για περισσότερα πατήστε εδώ... 

Αφού οι Αρμόδιες Αρχές δεν βοηθούν!........οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου