Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Κηφισιάς απέστειλε τα στοιχεία.....καθυστερημένα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα  με  την κάτωθι ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 06/09/2011......

« Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία αναφέρουν ότι 95 δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα συμπεριλαμβανομένου και του νέου Δήμου Κηφισιάς δεν απέστειλαν αναλυτικά στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού των δημοτικών επιχειρήσεων σας ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος Κηφισιάς έχει αποστείλει τις καταστάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά με μια μικρή καθυστέρηση.

Ο Δήμος Κηφισιάς λόγω της ενοποίησης του με τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη προσπάθησε πρωτίστως να τακτοποιήσει και να οργανώσει τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την συνένωση των τριών δήμων αλλά και να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Παράλληλα σας επισημαίνουμε ότι τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται να εισπράττουν υπάλληλοι των δήμων δεν αφορούν το Δήμο Κηφισιάς.

Οι υπηρεσίες μας λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διαφάνεια και νομιμότητα έτσι όπως προβλέπει το σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας.»

........ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΤΕ, κ. Δήμαρχε,  ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διαφάνεια και νομιμότητα έτσι όπως προβλέπει το σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας!


Για αυτό σας  ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ στα πλαίσια της διαφάνειας και νομιμότητας και υπόψη του Ν.3861/2010 (Πρόγραμμα Διαύγεια) και του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) να ενεργήσετε άμεσα τα εξής:

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων περί τη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων και συμβασιούχων του Δήμου της Κηφισιάς.

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων περί των συμβάσεων του Δήμου Κηφισιάς με τρίτους.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το αρ.2 παρ.4 εδ.16 του Ν.3861/2010, στο «διαδίκτυο» αναρτώνται οι περιλήψεις διακηρύξεων, αποφάσεις και πράξεις κατακύρωσης και ανάθεσης δημόσιων συμβάσεων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Επίσης σύμφωνα με το άρ.2 παρ.4 εδ.18 του ιδίου Νόμου, στο «διαδύκτιο» αναρτώνται οι πράξεις δωρεών, επιχορηγήσεων, παραχώρησης χρήσης περιουσιακών στοιχείων από το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους φορείς των Ο.Τ.Α. ή φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων περί των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων και ισολογισμών των νομικών προσώπων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος της Κηφισιάς με ποσοστό τουλάχιστον 33%.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το αρ.2 παρ.4 εδ.6 του Ν.3861/2010, στο «διαδίκτυο» αναρτώνται οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί και οι επί μέρους δαπάνες Υπουργείων, κεντρικών και περιφερειακών δημόσιων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.
 
Όλα τα ανωτέρω δυστυχώς ΔΕΝ τα έχετε πράξει μέχρι σήμερα κ. Δήμαρχε, παρόλο που ο νόμος το ορίζει! Συνεπώς, μέχρι σήμερα ΔΕΝ παρέχετε ενδείξεις νομιμοφροσύνης και διαυγούς συμπεριφοράς διαχειριζόμενος τα του Δήμου σας.

Ευελπιστούμε, όμως, ότι στο άμεσο μέλλον θα (υποχρεωθείτε να) συμμορφωθείτε!!

1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμε κύριε
    ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

    Με Εκτίμηση
    Μιχαήλ Χατζηγεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή