Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Για το καλό μας!

Γράφει  ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Μόλις πρόσφατα το 45% του Ελληνικού Λαού ενέκρινε στο σύνολό του το πρόγραμμα που εφαρμόζει η εσωτερική τρόικα.

Το ότι οι ειδήσεις στα ΜΜΕ δεν είναι ευχάριστες για την τσέπη, όμως υπάρχει εσωτερική ευχαρίστηση και αγαλλίαση. Για πρώτη φορά στην Ελληνική αλλά και την παγκόσμια πιστεύω Ιστορία, κόμματα είναι τόσο πιστά στην εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος που γνώριζαν προεκλογικά όλοι οι Έλληνες. 

Κακώς κάποιοι παραπονιούνται. Η δημοκρατία θέλει να αποφασίζει η πλειοψηφία.  Άρα, τα κόμματα που ψηφίζουν τα μνημόνια δε φταινε σε τίποτα! Δείχνουν στάση υπευθυνότητας! Με τέτοια αξιοπιστία συγκυβέρνησης μπορούμε να πορευτούμε άλλα 40 χρόνια με τη σίγουρη λύση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και υποστηρικτές κατά περίπτωση ΛΑΟΣ ή ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κάνουν ότι μπορούν για να μας σώσουν. Από τι δεν έχουν ακόμα αποσαφηνίσει. Αλλά από κάποιον θα μας σώσουν. Δε φταινε σε τίποτα ούτε για την ύφεση που το 2012 θα κινείται περίπου στο 7% , ούτε για το μεταναστευτικό, ούτε για την μείωση των αποδοχών, ούτε για το κλείσιμο των καταστημάτων. Η υπογραφή του Δουβλίνου 2 ήταν άλλωστε η προαπόδειξη των προθέσεων.  

Κακώς συνεπώς ξινίζουν κάποιοι Έλληνες με τα μέτρα λιτότητας! Είναι τουλάχιστον αντιδημοκράτες όσοι είναι αντιμνημονιακοί ενώ, για όσους ενέκριναν με την ψήφο τους το πρόγραμμα της έσω τρόικας, είναι αχάριστοι αφού η εφαρμογή των δεσμεύσεων της συγκυβέρνησης γίνεται κατά γράμμα.  

Και φυσικά, οι δημοσιογράφοι, που λιτότατα ζουν σε κατοικίες στην Κυψέλη, κατανοούν την δύναμη αξιοπιστίας της έσω τρόικας και επικροτούν τις ενέργειές της διότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


Η επιχορήγηση με συνολικά 168 δις € των Τραπεζιτών  και οσονούπω 218 δις € ήταν μέρος του προγράμματος σταθερότητας  του προγράμματος της…..ύφεσης ανεξάρτητα αν αυτό το ποσό ήταν υπεραρκετό για την αποπληρωμή του χρέους και την παραμονή σε ευημερία των Ελλήνων και σε ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Μεγάλη η επιτυχία της έσω τρόικας, προς την κατεύθυνση της ύφεσης, ήταν να μειωθούν και να μειώνονται ακόμα περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις, κατ’ εντολή της εξωτερικής τρόικας, ανεξάρτητα αν στη Ρουμανία με κατώτερο μισθό μόλις και μετά βίας τα 160 ευρώ οι ξένες επενδύσεις μειώθηκαν  κατά 29% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011!

Είναι το λιγότερο υστερόβουλοι και κακεντρεχείς, μ’ αυτά και μ’ αυτά, όσοι σκέπτονται ότι έσω και έξω τρόικες έχουν άλλα στο μυαλό τους π.χ. εκμετάλλευση ήλιου, πετρελαίου, φυσικού αέριου, ορυκτού πλούτου της Ελληνικής Επικράτειας.

Θέλουν απλά το καλό μας, όπως το ήθελαν κάποιοι άλλοι χωρίς εκλογές στο παρελθόν. Ας μην είμαστε αχάριστοι που σήμερα το 45% των Ελλήνων ψήφισε - επικροτεί την ανεξέλεγκτη εφαρμογή του καλού μας από την συγκυβέρνηση. Για το καλό μας!!

1 σχόλιο:

  1. Είναι φανερή η ανεπάρκεια της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων. Γνώριζαν ότι τους οδηγούν στο Ζάλογγο και όμως το αποδέκτηκαν με φτηνές δικαιολογίες. Μοιρολατρικά εκείνοι που χθές ενέκριναν την πτώση της Ελλάδας, σήμερα ζητούν από τον αφέντη τους έλεος. Αυτή είναι η πλειοψηφία του Έλληνα. Διαχρονικά. Τα υπόλοιπα των ποιητών περί "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" κλπ κλπ είναι για μόνο την θεωρία και για την αποτελεσματικότερη ύπνωσης και δουλικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή