Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

To Άνθος του γιαλού στα Μενάνδρεια!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στο Αίθριο Γυμνασίου Κηφισιάς και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2012», θα παρουσιαστεί το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Το Άνθος του Γιαλού» με τον Τάκη Χρυσικάκο και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Ώρα 20.30.

Εισιτήριο: 12€ και 10€ φοιτητικό, πολυτέκνων άνεργων.

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της η  μουσικό θεατρική παράσταση, που αποτελείται από τα διηγήματα, «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως - Ήρως» και «Άνθος του γιαλού», επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο «άγιος των γραμμάτων» παίρνει μορφή μέσα από την ταπεινή αλλά ταυτόχρονα επιβλητική παρουσία του Τάκη Χρυσικάκου, ο οποίος καταφέρνει να αποδώσει την παπαδιαμαντική γλώσσα με μεγάλη δεξιότητα και μαεστρία παραμένοντας πάντοτε πιστός στο κείμενο.


Την παράσταση πλαισιώνει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με την αισθαντική φωνή και το μαντολίνο του δημιουργώντας ένα κράμα μουσικής και λόγου που ταξιδεύει το θεατή από τη Κρήτη στη Σκιάθο και αντίστροφα.

Η παράσταση ολοκληρώνεται με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων και τη συμμετοχή του Μανώλη Μπαρδάνη στο μελωδικό ήχο της φυσαρμόνικας.

Θεατρική προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας.
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου