Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!...της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Παρασκευή 13/01/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 8 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.15πμ με την λήψη αποφάσεων «7» τακτικών  θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 970 ημερομηνίας 10/01/2012.

Παρίστανται ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κύρλος, ο Πρόεδρος της ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ Α.Ε. κ. Νικολέλης, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κ. Παπαδάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σιδέρης! Η παρουσία τόσων αιρετών πράγματι......εντυπωσιακή!

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα....

1. Χορήγηση αδείας ίδρυσης και  λειτουργίας καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (Internet Station) της, υπό σύσταση Ε.Π.Ε με την επωνυμία «ΑΡΜΑ Υπηρεσίες Διαδικτύου ΕΠΕ».

Τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Δήμου κ. Λώρας ο οποίος ερμήνευσε νομικά ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες χρήσης: (1) αμιγούς χρήσης (παροχής υπηρεσιών)  και (2) μικτής δραστηριότητας όχι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφορά κατάστημα αμιγούς χρήσης που θα πρέπει να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση!

Ο εκπρόσωπος, των κατοίκων της περιοχής που εναντιώνονται, κ. Ξάνθος υπενθύμισε στον κ. Λώρα ότι ο νόμος προβλέπει «δυνατότητα» λειτουργίας είτε αμιγούς χρήσης με ελεύθερο ωράριο είτε μικτούς με συγκεκριμένο ωράριο!....με τον οποίο συμφώνησε ο κ. Λώρας!

Η κ. Μουστάκη εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις της όσον αφορά την χρήση και την επικινδυνότητα μελλοντικών προθέσεων!

Ο κ Αυλήτης παρατήρησε ότι (1) τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται μεγάλη ποικιλία χρήσεων στο εν λόγω κατάστημα! και (2) υπάρχει μεγάλη ασάφεια στο θέμα της χρήσης!

Ο κ Κουρμαδιάς αποσαφήνισε ότι η οικοδομική άδεια του 1992 για το ισόγειο και τον ημιώροφο ήταν για χρήση καταστήματος παροχής υπηρεσιών ή όχι!

Αμέσως μετά ο κ. Χιωτάκης ζήτησε να γίνει ψηφοφορία! Η χορήγηση άδειας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι οι κ.κ. Μουστάκη και Αυλήτης την καταψήφισαν και η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό!

2. Οριστική παραλαβή της μελέτης : «Μελέτη Σκοπιμότητας για τη δυνατότητα κατασκευής υπογείου σταθμού αυτοκινήτων στο πάρκο της πλατείας Αγ. Δημητρίου και πέριξ του ιερού ναού του Αγ. Δημητρίου».

Ο μελετητής κ. Θεόδωρος Μαυρογιώργης πήρε τον λόγο και παρουσίασε τα τρία εναλλακτικά σενάρια: (1) Υπόγειος σταθμός στάθμευσης 1118μ2 για 120 θέσεις προϋπολογισμού 2.100.000,00 ευρώ (2 Υπόγειος σταθμός στάθμευσης 2108μ2 για  238 θέσεις προϋπολογισμού 5.386.000,00 ευρώ και (3) Υπόγειος σταθμός στάθμευσης 1508μ2 για 166 θέσεις προϋπολογισμού 3.757.000,00 ευρώ!

Το 3ο σενάριο προτάθηκε από την Επιτροπή επειδή δεν επηρεάζει (1) το περιβάλλον και  (2) την φόρτιση του κυκλοφοριακού της περιοχής.

Ο κ. Μαυρογιώργης πρόσθεσε ότι η απόσβεση του έργου υπολογίζεται σε 10 χρόνια και ότι τα έξοδα λειτουργίας του υπολογίζονται σε 120.000,00 ευρώ / έτος!

Επίσης σύμφωνα με τελευταία απογραφή 300 αυτοκίνητα σταθμεύουν παράνομα στην περιοχή! Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο από αυτά θα κάνουν χρήση του σταθμού! Η ημερήσια χρέωση θα είναι μόνο 6 ευρώ!

Οι κ.κ. Κουρμαδιάς, Κοσμά και Αυλήτης επικρότησαν την μελέτη αλλά ταυτόχρονα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους κατά πόσον και πότε θα μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο λόγω του μεγάλου κόστους!

Η οριστική παραλαβή της μελέτης ψηφίστηκε ομόφωνα!
 
3. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Μονοδρόμηση  οδού Λυγούστρου». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.


4. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Αλλαγή φοράς των οδών Ικάρου & Κύπρου».  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις : «Μονοδρόμηση   οδού Ξανθίππης». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

6. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «Τοποθέτηση σημάτων εκ περιτροπής στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Αγράμπελης».  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις: «απομάκρυνση  των αυθαιρέτων κατασκευών επί του πεζόδρομου της οδού Πανός στην Εκάλη». Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου