Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μέλλοντος αγωνίες!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Οι πρώτες μέρες του νέου χρόνου προδιέθεταν πάντοτε για αισιόδοξες σκέψεις που οι ευχές ανάμεσά μας έτειναν να τις καταστήσουν αναμενόμενη πραγματικότητα.


Οι στιγμές ωστόσο όσο και τα δεδομένα που βιώνει ο Λαός μας του δημιουργούν κλίμα κατάθλιψης και συναισθήματα αρνητικά όσο και επιθετικότητα σε μεγάλο τμήμα του.

Δεν είναι οι λίγοι αυτοί που συναντώμενοι αντί ευχών ανταλλάσσουν ότι πιο καταστροφικό κατεβάζει ο νους τους για το μέλλον ενώ προσθέτουν πάντοτε ότι χειρότερο και μαύρο νοιώθουν για τα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος χωρίς διακρίσεις και με ανελέητο τρόπο.

Σημεία των καιρών οι ισοπεδωτικές προς πάσα κατεύθυνση κατηγορίες και καταδίκες άνευ δικαιώματος απολογίας ή έστω εξηγήσεων.

Η κρίση προκάλεσε δυσφορία και εξ αυτής ανεπεξέργαστο θυμό που παράγει εν δυνάμει δήμιους. Ο διπλανός σου συχνά διατυπώνει βαρύγδουπα την ετυμηγορία που συνεπάγεται κρεμάλα.

Όλοι οι πολιτικοί και για τον πιο άξεστο είναι κλέφτες, ανίκανοι, υπόλογοι κ.ο.κ. Όλοι οι πολιτικοί, μα όλοι άνευ εξαίρεσης, αδιαφορούν για την πατρίδα και κοιτάζουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, την πάρτη τους, αποφαίνονται τελεσίδικα.

Η Ελλάδα κατ’ αυτούς δεν έχει κανένα μέλλον διότι όλοι οι άλλοι πλην του ιδίου του κρίνοντος, που φυσικά δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη και ουδέποτε προφανώς υπέπεσε στο παραμικρό λάθος, αδιαφορούν το λιγότερο ή βυσσοδομούν το περισσότερο εναντίον της.

Η πατρίδα βουλιάζει και τρόμο προκαλεί η σύγκριση με την Χούντα όπου ο συνομιλητής μας, συχνά πυκνά , «διαπιστώνει» θετικά στοιχεία συγκρίνοντάς την με την απαξιωμένη στη συνείδησή του Δημοκρατία.

Δηλώνει βέβαια παρενθετικά ως ο μη έχων φιλοχουντικά συναισθήματα και προτιμήσεις αλλά καταλήγοντας δηλώνει την επιθυμία του για έναν στιβαρό λοχία που χρειάζεται ο τόπος. Αλίμονο τι μας περιμένει αν του γείτονά μου οι «ομοϊδεάτες» και ομόμυαλοι μετρήσουν ποσοστό.

Μπορούμε παρά τις δυσκολίες να υπερβούμε την κοινωνική και οικονομική κρίση αλλά αν οι καλοί αυτοί συμπολίτες μας εμπνεύσουν στο λοχία τον σωτηριακό του ρόλο θα υποστούμε τον εξευτελισμό του κομπάρσου στους φασιστοειδείς και μικρονοϊκούς συμπατριώτες μας.

Για τις ευθύνες μας ως Λαού και για όσες βαρύνουν τους πολιτικούς δεκαετίες τώρα τείνουμε ασυλλόγιστα να τις φορτώσουμε σε ότι έχουμε ή όποιον συναντήσουμε μπροστά μας εκτονώνοντας με αυτό τον τρόπο την υποσυνείδητη ενοχή μας σε εξιλαστήρια θύματα.

Για μια ακόμη φορά στην ιστορία μας θα φταινε άλλοι ή ένας και μόνο ένας σημαντικός και έτσι θα παραμείνουμε πάλι εν αγνοία των αιτίων, των παραλήψεων, των αδυναμιών μας και των καταστάσεων που μας οδήγησαν στη πρωτοφανή κρίση.

Η χρονιά θυμίζει βαρυχειμωνιά με μετεωρολογικό δελτίο που προβλέπει επιδείνωση του καιρού. Συνειδητοποιώντας επιτέλους έγκαιρα την πραγματικότητα οι κατάλληλες προφυλάξεις μας ενδέχεται να προλάβουν την καταστροφή.
   
Καλή χρονιά είναι εκείνη που κτίζουμε εμείς και μόνο εμείς συνειδητά τις ελπίδες του μέλλοντός μας!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου