Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Παράδειγμα προς μίμηση!.....για τους Έλληνες Κροίσους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο δικτυακό χώρο του περιοδικού «Λε Νουβέλ Ομπσερβατέρ» δημοσιεύτηκε στις 23/08/2011 κείμενο που υπογράφουν 16 Γάλλοι επιφανείς επιχειρηματίες και δισεκατομμυριούχοι, ζητώντας «τη θέσπιση μιας έκτακτης εισφοράς» εκ μέρους «των πιο προνομιούχων» φορολογουμένων για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Γαλλία!


«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητά απ' όλους μια προσπάθεια αλληλεγγύης, μας φαίνεται απαραίτητο να συνεισφέρουμε σ' αυτή» αναφέρουν χαρακτηριστικά μερικοί από τους υπογράφοντες όπως......οι κ.κ. Ζαν-Πολ Αγκόν (L' Oreal), Κριστόφ ντε Μαρζερί (Πετρελαϊκή Total), Φρεντερίκ Ουντεά (Societe Generale), Στεφάν Ρισάρ (Orange), Ζαν-Σιρίλ Σπινετά (Air France-KLM) και η δισεκατομμυριούχος Λιλιάν Μπετανκούρ!


Αισθητή είναι η ελληνική παρουσία και στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο καθώς 8 Έλληνες επιχειρηματίες κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και να συμπεριληφθούν σε αυτήν.

Πλουσιότερος Έλληνας παραμένει ο.... Σπύρος Λάτσης με την οικογένειά του, τον οποίο συναντάμε στην 291η θέση της λίστας με συνολική περιουσία ύψους 4,8 δις δολαρίων από τη δραστηριοποίηση στον τομέα της ναυτιλίας. Ακολουθεί ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ που στα 91 του χρόνια έχε καταφέρει να ξεχωρίσει στη βιομηχανία παραγωγής ενέργειας με την εταιρεία του Mitchell Energy. Η περιουσία του αγγίζει τα 2,7 δις δολάρια, γεγονός που τον φέρνει στην 420ή θέση της συνολικής κατάταξης.

Λίγο πιο κάτω, στην 459η θέση με περιουσία ύψους 2,5 δις δολαρίων συναντάμε τον συλλέκτη έργων τέχνης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) Φίλιππο Νιάρχο, ενώ στην 651η θέση βρίσκονται ακόμη δύο ομογενείς: ο 49χρονος Μάικ Λαζαρίδης, συνιδρυτής της κατασκευάστριας εταιρείας του Blackberry, της Research in Motion, και ο 82χρονος Μάικλ Ζαχαρής, που δραστηριοποιείται στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων, έχουν δημιουργήσει περιουσία ύψους 1,9 δις δολαρίων έκαστος.

Την 692η θέση της λίστας κατέκτησε φέτος ο 62χρονος Τζον Κατσιματίδης με περιουσία 1,8 δις δολαρίων μέσα από ευρείας γκάμας δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από σούπερ μάρκετ μέχρι real estate, ενώ στην 736η θέση φιγουράρει ο Τζορτζ Αργυρός με περιουσία ύψους 1,7 δις δολαρίων που απέκτησε από το real estate. Τέλος, ο Αλεξάντερ Σπανός και η οικογένειά του, ιδιοκτήτες της μεσιτικής εταιρείας A.G. Spanos Cos, κατέκτησαν την 1.057η θέση με περιουσία ύψους 1,1 δις δολαρίων.

Επιπλέον, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της Western Europe Wealth Database της Merrill Lynch προβλέπουν ότι το 2011 περίπου 103.000 Έλληνες HNWI  (High Net Worth Individual) ή (Άτομα Υψηλού Καθαρού Πλούτου) που αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του πληθυσμού της Ελλάδος, διατηρούν «εγχώρια» μετοχικά κεφάλαια ύψους 92 δισεκατομμυρίων ευρώ!........δηλαδή περίπου το 45% των «εγχώριων» καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι Έλληνες Δισεκατομμυριούχοι και οι χιλιάδες  Έλληνες HNWIs  το ολιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν για την Πατρίδα τους είναι να μιμηθούν τους Γάλλους Μεγιστάνες και να κάνουν μία αντίστοιχη πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.......για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Ελλάδα!

Προσβλέποντας στην πατριωτική ευθιξία των  Ελλήνων Κροίσων και των χιλιάδων προνομιούχων Ελλήνων HNWIs......αναμένουμε την  απλόχερη συνεισφορά τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου