Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Σώμα: μια θεϊκή δημιουργία με μοναδικό «αντίπαλο» τον εαυτό μας! Μπορούμε να ζούμε περισσότερο και καλύτερα!

Το σώμα, δημιούργημα του έρωτα και της φύσης, χρειάζεται εννιά μήνες για να ολοκληρωθεί μέσα στην μήτρα μετά από την συνένωση αρσενικού – θηλυκού, σπερματοζωαρίου – ωαρίου και την σταδιακή «κατασκευή» των διαφόρων οργάνων.

Η γέννηση είναι η αφετηρία ενός ταξιδιού ανάπτυξης και  ολοκλήρωσης του σώματος μέσα στο χρόνο με προσδόκιμο μεν επιβίωσης τα 77 χρόνια για τους άνδρες και 82 χρόνια για τις γυναίκες αλλά οι αιωνόβιοι να είναι σήμερα η ταχύτερα αυξανόμενη δημογραφική ομάδα στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Κύριος «τροφοδότης» του σώματος η καρδιά και τα αγγεία μας αποτελούν το τέλειο σύστημα στήριξης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής και πορείας το οποίο πολλές φορές «ταλαιπωρείται» και «βασανίζεται» από τις ποικίλες κακές συνήθειες της σύγχρονης εποχής. 

Τηγανητά, λιπαρά, αλατισμένα και γενικά κακής ποιότητας φαγητά, καθιστική με μεγάλο άγχος ζωή, κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία,  υπέρταση, διαβήτης δημιουργούν βλάβες στο καρδιαγγειακό σύστημα με αποτέλεσμα την αθηρωμάτωση, την αρτηριοσκλήρυνση, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τις βλάβες στα μάτια, στα νεφρά και σε άλλα όργανα.

Οι κακές συνήθειες οδηγούν όχι μόνο στο να μην έχουμε υγιή γήρανση αλλά και στο να έχουμε μεγάλη μείωση των ημερών για τις οποίες είχαμε προοριστεί να ζήσουμε.

Η αύξηση της κίνησης, η αύξηση των λαχανικών στην διατροφή μας, το πλούσιο πρωινό,  η απώλεια βάρους, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος, η διακοπή του καπνίσματος, ο επαρκής ύπνος, η απόλυτη ηρεμία, ο έλεγχος των χρόνιων παθήσεων, η ζωή στην φύση είναι αυτά που οφείλουμε στο σώμα μας για να ζούμε περισσότερο και να απολαμβάνουμε την ζωή καλύτερα ως υγιείς.
Μπορεί ο καθένας να γιορτάζει υγιής τα 100τα του γενέθλια.    Η δοκιμή θα πείσει… 

Το  video που ακολουθεί είναι πράγματι εντυπωσιακό και αξίζει να το παρακολουθήσετε. Πάτα εδώ  

Γιώργος Παντελιδάκης
Συντάκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου