Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ.....εν ΟΙΚΩ!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 23/11/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Α. Κορογιαννάκη στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 07/09/2011, και συνέχισε με την λήψη αποφάσεων επί «27» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 28 ημερομηνίας 18/11/2011, σε μια συνεδρίαση που άρχισε στις 07.00μμ και τελείωσε μετά από 6 ώρες, δηλαδή στις 01.00πμ! 

Της συζητήσεως των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προηγήθηκε κατά το πρόγραμμα…..ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή.

Από την ενημέρωση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος θέματα ήταν τα ακόλουθα:

- Η αναφερθείσα από τον Δήμαρχο σημαντική περικοπή των εσόδων των Δήμων, από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που ήταν 32% το 2010 προς 2011 και επιπλέον 35% το 2011 προς 2012., γεγονός το οποίο καθιστά προβληματική την λειτουργία των ΟΤΑ. Οι Δήμοι κινδυνεύουν με βάση τον Καλλικράτη να γίνουν ένα άδειο πουκάμισο, είπε ο Δήμαρχος.

- Οι ενέργειες (ψήφισμα)  των Συλλογικών Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΗ για τους οποίους και αναμένεται η Απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

- Εθίγη επίσης και το θέμα της ανάγκης τακτοποιήσεως παροχών νερού μέσω ΕΥΔΑΠ εντός εξαμήνου που μέχρι τώρα καλύπτονται από δίκτυα του Δήμου ο οποίος και επιβαρύνεται.

- Η Πρόεδρος του ΚΕΚΥΠΟ κα Σαλματάνη ανακοίνωσε ότι στις Εργατικές Πολυκατοικίες θα λειτουργήσει «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και κάλεσε τους πολίτες να συνεισφέρουν σε αυτό

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «25» από τα «27» τακτικά θέματα........με αρκετές διαφωνίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου