Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθηση........της Τακτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής με Α.Π.38630!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Παρασκευή 09/09/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη  η συνεδρίαση ξεκίνησε καθυστερημένα στις 09.25πμ με την επικύρωση του πρακτικού: 29/06/2011 χωρίς παρατηρήσεις και ακολούθως με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου θέματος και «10» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 05/09/2011.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε «8» κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις οποίες είχαν ληφθεί  προηγουμένως!....ομόφωνες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Δήμαρχος τις παρουσίασε αναλυτικά και ζήτησε την  έγκριση τους και από την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Εγκρίθηκαν όλες ομόφωνα!

Ο κ. Βάρσος εισηγήθηκε όπως  η  Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας ζητήσει από  την Διοίκηση του ΚΑΤ την δημιουργία χώρου στάθμευσης εντός του ΚΑΤ, για την αποσυμφόρηση των γειτνιαζόντων οδών και αποφυγή της παράνομης στάθμευσης! Η κ. Μουστάκη  επικρότησε την εισήγηση αλλά για επίγειο χώρο στάθμευσης.

Ακολούθως πάρθηκαν ομόφωνες «εγκριτικές» αποφάσεις  και για τα «10» θέματα....χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! 

1. Έγκριση εγκατάστασης πενήντα (50) σημείων διάθεσης πλαστικών σακουλών περισυλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων. Εγκρίνεται.

2. Υποχρεωτική εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων ανακύκλωσης, σε όλες  τις νέες οικοδομικές άδειες εμπορικών καταστημάτων και πολυκατοικιών – συγκροτημάτων.

Η κ. Μουστάκη εισηγήθηκε την αναβολή της έγκρισης για να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά με τον κ. Ξυπολητά! Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

3. Έγκριση είκοσι (20) υπογειοποιημένων σημείων ανακύκλωσης του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίνεται αλλά για 30 σημεία ανακύκλωσης αντί για 20 που εισηγήθηκε ο κ. Ξυπολητάς, για να συμπεριληφθεί και η Κάτω Κηφισιά!

Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι το «πιλοτικό» σημείο στην πλατεία της Πολιτείας λειτουργεί πολύ καλά!

4. Πρόταση για καθαρισμό και αποψίλωση των οικοπέδων ιδιοκτησίας ΙΚΑ –   ΕΤΑΜ  στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας. Εγκρίνεται.

5. Πρόταση για μετατροπή τμήματος της οδού Παπαναστασίου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης (από Γ. Σεφέρη έως Καζαντζάκη) στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κυκλοφοριακού της περιοχής! Οι κ.κ. Μουστάκη και Βάρσος την καταψήφισαν!

6. Χορήγηση ανανέωσης άδειας λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής εντός αθλητικών εγκαταστάσεων επί της οδού Καστρίτσας 61 (πρώην Καστρίτσας 190) στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας της εταιρίας SUNNY CLUB. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία, να χορηγηθεί η άδεια μέχρι την επικύρωση της «πράξης εφαρμογής»! Η κ. Μουστάκη δήλωσε παρούσα!

7. Αποδοχή δωρεάς (8)  δένδρων από την κ. ΓΙΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ μετά από την υπ’ αριθμό Πρωτ. 34466/27-07-2011 αίτησή της. Εγκρίνεται.

8. Αποδοχή δωρεάς (6)  δένδρων από την κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ μετά από την υπ’ αριθμό Πρωτ. 33999/25-07-2011 αίτησή της. Εγκρίνεται.

9. Αποδοχή δωρεάς (42)  δένδρων από την κ. ΚΙΝΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ μετά από την υπ’ αριθμό Πρωτ. 33809/22-07-2011 αίτησή της. Εγκρίνεται.

10. Αποδοχή δωρεάς (6)  δένδρων από τον κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟ μετά από την υπ’ αριθμό Πρωτ. 33770/22-07-2011 αίτησή του. Εγκρίνεται.

Γενική παρατήρηση:

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής στις 09/09/2011 πραγματοποιήθηκε πολύ καθυστερημένα, περίπου 2 μήνες και 11 μέρες!......μετά από  την προηγούμενη συνεδρίασή της στις 29/06/2011!

Δεν νομίζεται κ. Δήμαρχε ότι η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής θα πρέπει να συγκαλείται πιο συχνά για να επιλαμβάνεται έγκαιρα / εγκρίνει διάφορα σημαντικά θέματα «ποιότητα ζωής» του Δήμου;;....τα οποία ακολούθως να κοινοποιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς επικύρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου