Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθηση....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π. 24!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε την Τετάρτη 07/09/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί (6) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 02/09/2011 και «1» εκτάκτου θέματος.

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις για όλα τα κάτωθι θέματα....

1. Εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ Αττικής (άρθρο 9 ΠΔ 75 ΦΕΚ 182 Α/22-8-2011).

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας διεξήχθη η ψηφοφορία για την εκλογή εκπροσώπων του Δ.Σ.

Η κάλπη ανέδειξε για την πλειοψηφία ως μέλη την κ. Καρογιαννάκη με 19 ψήφους, τον κ. Παπαδόπουλο με 12 ψήφους και αναπληρωματικό  μέλος τον κ. Σιδέρη με 9 ψήφους! Για την μειοψηφία ως μέλη ο κ. Μούρκας με 6 ψήφους, η κ. Συνοδινού με 4 ψήφους και αναπληρωματικό μέλος την κ. Σπηλιωτοπούλου.

2. Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του αυτοτελούς Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου  του Δήμου Κηφισιάς  με την επωνυμία: «ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ».

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι βάση του καταστατικού το Δ.Σ. αποτελείται από 9 τακτικά μέλη και 9 αναπληρωματικά εκ των οποίων τα 5 να είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα 5 Πολίτες! Μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα!

3. Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του αυτοτελούς Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Κηφισιάς  με την επωνυμία  «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ».

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι βάση του καταστατικού το Δ.Σ. αποτελείται από εννέα τακτικά μέλη  εκ των οποίων τα 3 να είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα 6 Πολίτες!

Μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ.! Η Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μουστάκη εξελέγη ως Πολίτης της μειοψηφίας!

Διεξήχθη συζήτησης κατά πόσον ένας Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να εκλεγεί ως Πολίτης ή όχι! Ο κ. Δήμαρχος απεφάνθη ότι μπορεί! Το νέο Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα!

4. Αντικατάσταση εταίρων του Δήμου Κηφισιάς στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κέντρο πρόληψης  της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών».

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι βάση του καταστατικού το Δ.Σ. αποτελείται από επτά τακτικά μέλη. Οι εταίροι όμως θα πρέπει να αλλάξουν λόγω «Καλλικράτη»! ως ακολούθως:

- 3 μέλη από τον Δήμο Κηφισιάς
- 2 μέλη από την Κοινωνική Μέριμνα
- 1 μέλος από την Περιφέρεια
- 1 μέλος από ΟΚΑΝΑ

Το νέο Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα!

5. Αντικατάσταση μέλους  στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Μέριμνα». Η κ. Μαρία Σελιάνη διορίσθηκε  ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κατόπιν εισηγήσεως του κ. Χιωτάκη!.....και ομόφωνης απόφασης του Σώματος!

6. Συμπλήρωση της υπ’ αριθμό 9β/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Επιτροπή Ενστάσεων Ύδρευσης. Ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε όπως η Επιτροπή ενισχυθεί με δύο επιπλέον υπαλλήλους για να επιταχυνθεί η διαδικασία των Ενστάσεων!

Η εισήγησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι ορισμένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν την αμφιβολία τους για την αποτελεσματικότητα της εισήγησης!

Τέλος συζητήθηκε το «έκτακτο» θέμα το οποίο αφορούσε αύξηση πιστώσεων για διάφορες υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου