Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει πάντα εχθρούς.......που όμως ηττώνται!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ
Κάποια στιγμή γίνεται η αναστροφή και ακολουθείται πορεία σωτηρίας. Δεν επαληθεύεται και αυτή τη φορά η απαισιόδοξη βεβαιότητα, πως σ 'αυτόν τον τόπο δεν μπορεί να γίνει τίποτα σωστό και από κανένα.
Αντίθετα με αποφασιστικότητα και καθαρό μυαλό αναλαμβάνοντας στο ακέραιο τις ευθύνες που αναλογούν στον ρόλο της, η Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη προχώρησε σε μια τομή, διακόπτοντας μια δεκαετιών κατηφορική πορεία, κάνοντας ένα πρώτο αλλά καίριο βήμα στην κατεύθυνση της σωτηρίας του περιβάλλοντος στην Χώρα.

Απαγορεύεται πλέον η οικοδόμηση εκτός σχεδίου πόλεως σε αγροτεμάχια μικρότερα των δέκα στρεμμάτων στις περιοχές τις χαρακτηρισμένες ως ΝΑΤURA οι οποίες αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου των εκτός σχεδίου περιοχών. Συμπερασματικά ένα τμήμα της Ελλάδας πιθανότατα αποφεύγει την καταστροφή και   αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής για να αντιστραφεί μια νοοτροπία που πλήγωσε την σπάνιας φυσικής ομορφιάς πατρίδα μας.
Η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια και να επεκταθεί κατά το δυνατόν, ενώ παράλληλα να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και οι αποφασιστικές τομές στην αναβάθμιση των πόλεων και των οικισμών.
Οι πόλεις αναβαθμιζόμενες δεν θα τείνουν πλέον να διώχνουν τους κατοίκους αλλά θα τους ελκύουν προσφέροντάς τους τα πάντα, καθαρούς δρόμους ,αποχετευτικά συστήματα, πλατείες ανά γειτονιά ως χώρους συνάντησης και ψυχαγωγίας, συγκοινωνίες ποιοτικές που σέβονται το οικιστικό περιβάλλον, δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα της πόλης και πραγματικά εξυπηρετούν τη ζωή των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της.
Πρέπει οι πόλεις μας να γίνουν επιτέλους βιώσιμες και καμάρι των ανθρώπων που έτσι θα τις θεωρούν δικές τους και χώρο να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Η αγάπη για την πόλη είναι κινητήρια δύναμη ανάπτυξης και προόδου αυτής της ίδιας όσο και αυτών που την απολαμβάνουν.
Αλγεινή η πρώτη εντύπωση από έναν αριθμό βουλευτών που έστερξαν να προλάβουν το κακό, να υπερασπιστούν πάλι, κατά προτεραιότητα τα ιδιωτικά συμφέροντα ως προς το δημόσιο και το κοινό συμφέρον, φανερώνοντας και πάλι, έστω μόνο αυτοί οι λίγοι, πως μάλλον διέπονται από την νοοτροπία μιας εποχιακής παρακμής παρά  λειτουργούν ως εμπνευσμένη ηγεσία του Λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου