Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολούθηση.........της 1ης Συνεδρίασης των Κοινοτικών Συμβούλων που....πιάστηκαν αδιάβαστοι!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την παρθενική του Συνεδρίαση είχε την Πέμπτη  10 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 07.00μμ το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς στο Δημοτικό Κατάστημα του Δημαρχείου.


Το νέο σε πείρα Συμβούλιο, κάτω από τα βλέμματα των δημοτών, ήταν μάλλον αμήχανο και με λάθη τακτικής τα οποία επισημάνθηκαν ενδοσυνεδριακά τόσο από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Κορογιαννάκη όσο και από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Α. Νικολέλη.

Της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης  προηγήθηκε κατάθεση διαφόρων προτάσεων από τους συμβούλους ενώ για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πιάστηκαν «αδιάβαστοι», όπως παρατήρησε ο πρόεδρος Σταύρος Παπαδάκης.

Ως προς τις εκτός θέματος προτάσεις γενικά ήταν στην σωστή κατεύθυνση  της εξυπηρέτησης των δημοτών υπήρχαν όμως και εκείνες για τις οποίες (χρήση δημοτικού κτηρίου) έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

Ως προς την συζήτηση επί των θεμάτων αυτή ήταν όχι ορθά συνοπτική και όπου επεκτάθηκε ήταν εκτός θέματος όπως για παράδειγμα η πρόταξη για την έγκριση άδειας (ορθή κατά βάση) πρόσληψη υπαλλήλων από το Δήμο Κηφισιάς και όχι επισταμένη συζήτηση για έγκριση άδειας με βάση τυπικά και ουσιαστικά δεδομένα όπως η ύπαρξη χώρων στάθμευση.............ορθότατη η επισήμανση της κ. Ν. Στεφανίδη!...........του Συνδυασμού «Πόλη Φως» της Αγγελικής Συνοδινού.

Τα λάθη και η απειρία μπορούν να δικαιολογήσουν την στάση των Κοινοτικών Συμβούλων Κηφισιάς, όμως δεν μπορούν να στηρίξουν αποφάσεις που παίρνονται και αφορούν την ζωή των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου