Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το αποστακτήριον μεζεδοτσιπουράδικο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Αποστακτήριον αντιπροσωπεύει το διαχρονικό απόσταγμα, χώρου και γεύσεων. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα μίγμα επιλεγμένων παραδοσιακών και σύγχρονων γεύσεων συνδυάζοντας, το παλιό με το καινούριο, το αλμυρό με το γλυκό με έμφαση στα φρέσκα υλικά, και το έμπειρο χέρι της κυρά Μένιας, και της καινοτομίες της Ζωούλας, πρέπει οποσδήποτε να δοκιμάσετε το νέο μεζεδοτσιπουράδικο των Βορείων Προαστίων!


Στην Αγίων Αναργύρων 2 και πλατεία 28ης Οκτωβρίου (ή Τσακπίνη για τους ντόπιους), Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6207126, μπορείτε να ξανααισθανθείται τις γεύσεις που χάθηκαν στον βωμό του έτοιμου και πρόχειρου.

Δυστυχώς όμως θα έχετε ένα πρόβλημα κάθε φορά που θα ξανάρχεστε! Τι θα πρωτοδοκιμάσετε; Η συμβουλή μας είναι να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε τα.....πάντα, αν και κάπως δύσκολο, αφού κάθε μέρα κάποιο καινούριο πιάτο «ανακαλύπτεται» που εμφανίζεται στον μαυροπίνακα μας.

Τι να σας προτείνουμε; Τα ντολμαδάκια με κουκουνάρι και σταφίδα, τον παραδοσιακό ντάκο (βουναλάκι), το μαριναρισμένο μπρόκολο, την τρομερή πατατοσαλάτα, τα τυλιχτά φετάκια με πέστο ή τους γίγαντες Πρεσπών, τη ρεβυθάτη φάβα, τα παστουρμαδοπιτάκια!....το δικό μας μοσχαρίσιο λουκάνικο, την χοιρινή τηγανιά, τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά και παντζάρια, το μαλακό ξιδάτο χταποδάκι....; Το εκλεκτό τσίπουρο και κρασί εννοούνται.

Και τέλος, γλυκαθείτε με το δικό μας παγωτό παρφέ με καραμελωμένα αμύγδαλα και καρύδια, τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, το σιμιγδαλένιο χαλβά με καϊμάκι....ή ότι άλλο προτείνει η κυρά Μένια!


Ο πολυδιάστατος χώρος ξεκινάει την ιστορία του την δεκαετία του σαράντα ως το ταβερνάκι του κ. Τσακπίνη (από όπου και παρέμεινε το όνομα της πλατείας για τους ντόπιους όταν χτίστηκε με χωμάτινους πλίνθους που ακόμα έχουν διατηρηθεί), και συνδυάζει τα μετέπειτα κεραμικά στοιχεία, με απαλά χρώματα και φωτισμό.

Η μουσική κινείται στα όρια του έντεχνου και ρεμπέτικου ρεπερτορίου, ενώ την Πέμπτη ξεκινάει από νωρίς η ζωντανή μουσική παρένθεση της εβδομάδας.

Τελικά, ότι και να σας πούμε, δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε στα στοιχεία που έχουν κάνει γνωστό το Αποστακτήριον. Εμείς, οι άνθρωποι πίσω από τα λόγια, εγγυόμαστε τις έντονες γεύσεις, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Εσείς πρέπει να κάνετε τις επιλογές σας....και μην ξεχάσετε να κάνετε την κράτηση σας πριν μας επισκεφτείτε.

Τιμή / άτομο: Περίπου 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου