Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Έσβησε το αηδόνι του παγκόσμιου μουσικού πενταγράμμου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σοκαρισμένοι όλοι ακούσαμε την είδηση του θανάτου μιας από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες όλων των εποχών. Της Γουίτνυ - Ελίζαμπεθ Χιούστον. Σε ηλικία 48 μόλις ετών πέθανε στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Λος Άντζελες, όπου είχε πάει για να παραστεί στην απονομή των Γκράμμι.

Με την 18άχρονη κόρη της Μπόμπυ - Κριστίνα.

Το πρωί μάλιστα του Σαββάτου, είχε τραγουδήσει σε ένα pre - party, όπως έδειξε και το CNN, δεν φαινόταν όμως ιδιαίτερα καλά. Τα ξημερώματα την βρήκαν  στη μπανιέρα και αν και προσπάθησαν να την επαναφέρουν, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ήταν ήδη νεκρή.

Αν και εικάζουν ότι μπορεί να είχε πιει πολύ αλκοόλ και χάπια, που βρέθηκαν πολλά στο δωμάτιό της, δεν εξεδόθη κανένα ιατρικό ανακοινωθέν. Θα εκδοθεί μετά από 6-8 εβδομάδες που θα έχουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Η πολυβραβευμένη καλλιτέχνης γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι στις 9 Αυγούστου του 1963, προερχόταν από οικογένεια καλλιτεχνών, αφού μητέρα της ήταν η τραγουδίστρια των γκόσπελ και μπλουζ Σίσσυ Χιούστον, ξαδέρφη της  η άλλη σπουδαία τραγουδίστρια Ντιον Γουώργουικ και νονά της η  μεγάλη Αρήθα Φράνκλιν .

Στα 15 της άρχισε να τραγουδάει στη χορωδία της εκκλησίας της, έχει κάνει backing vocals  μαζί με τη μητέρα της για την Τσάκα Καν.

Γουίτνι Χιούστον.

Την καριέρα της ξεκίνησε ως μανεκέν, αφού διέθετε τέλεια σιλουέτα, είχε 1.73 μ. ύψος, και σπάνια ομορφιά (είχε ψηφιστεί από περιοδικό People ανάμεσα στους 50 ωραιότερους ανθρώπους του πλανήτη).

Στη συνέχεια πέρασε στη μουσική βιομηχανία αφού διέθετε θεϊκή φωνή, σάρωσε τα μουσικά βραβεία έγινε πολυεκατομμυριούχος, αλλά γνώρισε την επιτυχία και σαν ηθοποιός. Κανείς δεν θα ξεχάσει ούτε την ερμηνεία της, ούτε το τραγούδι της στο έργο «Ο Σωματοφύλακας». Το  I will always love you.... που το απογείωσε, ήταν τραγούδι που είχε γράψει χρόνια πριν η Ντόλι Πάρτον, αλλά όλοι το λάτρεψαν όταν το τραγούδησε η Γουίτνι στο Σωματοφύλακα.

Πούλησε 44 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι η μοναδική στον κόσμο γυναίκα τραγουδίστρια που τρία της άλμπουμ έχουν πουλήσει από 9 εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα.

Με τον πρώην σύζυγό της τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν.

Η καταστροφή ήλθε όταν γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, που του είχε τεράστια αδυναμία, τον τραγουδιστή Μπόμπι Μπράουν. Εκείνος τη συνήθισε στα ναρκωτικά. Κι αφού έφτασε μέχρι το τελευταίο στάδιο, δεν αναγνωριζόταν πια είχε γίνει σαν γριά 80 ετών, έκανε αποτοξίνωση και προσπάθησε να επανέλθει στη μουσική σκηνή, όχι με επιτυχία όμως αφού η φωνή της είχε σπάσει.

Η Γουίτνι όπως είχε γίνει με την κατάχρηση των ναρκωτικών.

Με τον Μπόμπι παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 1992 και χώρισαν τον Απρίλιο του 2007. Μαζί απέκτησαν μια κόρη 18 ετών σήμερα, η οποία μόλις έμαθε για το θάνατο της μητέρας της και πήγε να τη δει, δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Η Γουίτνι είχε μείνει έγκυος άλλες τρεις φορές, αλλά είχε αποβάλλει. Η καλλιτέχνης λάτρευε την κόρη της κι αγαπούσε την οικογένειά της. Αυτά όμως δεν ήταν αρκετά για να την κρατήσουν μακριά από τα δηλητήρια που τόσο πρόωρα της αφαίρεσαν τη ζωή!

Ο Μπόμπι Μπράουν όταν πληροφορήθηκε το θάνατό της, συγκλονισμένος παρακάλεσε τα ΜΜΕ να σεβαστούν το πένθος τους και ιδίως την κόρη τους. Το ίδιο βράδυ που πέθανε η Γουίτνι εκείνος τραγουδούσε σε συναυλία στο Μισισίπη. Στο τέλος είπε: «Γουίτνι σ αγαπώ».

Η απονομή των φετινών Γκράμμι ήταν αφιερωμένη στην καλλιτέχνιδα θρύλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου