Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Παρακολούθηση........της Τακτικής Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής με Α.Π.46472!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Παρασκευή 02/11/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 8 τακτικά μέλη, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Μαρκεζίνη και Παπαδόπουλου,  η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών: 09/09/2011 και 09/09/2011 (έκτακτη) χωρίς παρατηρήσεις και ακολούθως με την λήψη αποφάσεων επί «28» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 27/10/2011.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

1. Πρόταση επέκτασης ορίων του Εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. Κηφισιάς…που συμπεριλαμβάνει τις περιοχές μεταξύ (1) Χαρ. Τρικούπη και Μπακογιάννη και (2) Παλαιάς Κηφισιάς και Βαρυμπόμπης.

Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε να ενταχθεί μόνο η χρήση «για κατοικία» στις περιοχές αυτές!....και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει μια διεθνής αλυσίδα supermarket η οποία ενδιαφέρεται για την κτηματική ιδιοκτησία του ΙΚΑ στην περιοχή!

Ο κ. Μ. Χουρμαδιάς εισηγήθηκε να μην ενταχθούν οι εν λόγω περιοχές διότι θεωρούνται σημαντικοί πνεύμονες!....για την Κηφισιά!!

Ο κ. Βάρσος συμφώνησε μαζί με τον κ. Χουρμαδιά! Η κ. Μουστάκη είπε ότι βάση του  νόμου  πρέπει να ενταχθούν όλες οι περιοχές του Δήμου στο Γ.Π.Σ. και όχι επιλεκτικά!

Ο κ. Κανακάκης συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Χουρμαδιά και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιβεβαιωθεί εάν οι εν λόγω περιοχές είναι ή όχι δασικές!...με βάση αεροφωτογραφίες του 1945! Ο κ. Δήμαρχος επικρότησε την εισήγηση του κ. Κανακάκη!

Ακολούθησε ο κ. Βάρσος ο οποίος σχολίασε ότι οι δασικοί θύλακες πρέπει να επιβεβαιώνονται από το Δασαρχείο!

Κλείνοντας ο κ. Δήμαρχος είπε ότι η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι.....επέκταση της χρήσης για  κατοικία μόνο  στις εν λόγω περιοχές!.....μετά από επικοινωνία του ιδίου με το Δασαρχείο!

Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία η εν λόγω πρότασης.......με τον κ. Κανακάκη μόνο να ψηφίζει κατά!

Με την ευκαιρία αυτή, εισηγούμεθα προς τον κ. Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής όπως μεριμνήσει τα μέλη της Επιτροπής να ασχοληθούν με την δημιουργία κανονισμών για την ισονομία μεταξύ ιδίων χρήσεων στην ίδια περιοχή του Δήμου Κηφισιάς!.....οι οποίοι να δημοσιευθούν  το συντομότερο δυνατόν!

2. Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 10/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία αφορά Κανονιστική πράξη για θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων....για να συμβαδίζει με τον Καλλικράτη ο οποίος προβλέπει ότι η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής για θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προς το Δ.Σ......είναι απαραίτητη!
Εγκρίνεται.

3. Κατάθεση απόψεων της εταιρίας «ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ Δ. – ΤΣΑΤΑΛΙΟΥ Μ. Ο.Ε.» καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ (χωρίς παρασκευαστήριο) επί της οδού Χ. Τρικούπη 123, Ν. Ερυθραία. Αποσύρεται.

4. Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Κηφισιάς στο Ο.Τ. 291 επί της οδού Αιγίνης. Στο Ο.Τ. 291 (Σαρανταπόρου – Αιγίνης – Βασ. Αλεξάνδρου – Τατοίου) να γίνει διάνοιξης / πεζοδρόμηση πλάτους 3 μέτρων της οδού Αιγίνης! Εγκρίνεται.

5. Αποδοχή δωρεάς 54 δένδρων από τον κ. ΧΡΥΣΗ ΕΥΘΥΜΙΟ μετά από την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 41334/21-09-2011 αίτησή του. Εγκρίνεται.

6. Μετατροπή της οδού Χάλκης στην Ν. Ερυθραία σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης (εισόδου – εξόδου). Εισήγηση από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ν. Ερυθραίας. Εγκρίνεται.

7. Μετατροπή τμήματος της οδού Ανδρούτσου στη Ν. Ερυθραία σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης. Εισήγηση από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ν. Ερυθραίας.  Εγκρίνεται.

Στην συνέχεια πάρθηκαν ομόφωνες «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα υπόλοιπα θέματα.......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου