Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Κηφισιάς κρύβει στοιχεία;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν ονειρεμένες απολαβές σε σχέση με τους αντίστοιχους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών. Μερικοί δε υπάλληλοι είναι ακόμα πιο «τυχεροί» από τους υπόλοιπους.


Χαρακτηριστικές περιπτώσεις προυχόντων είναι:

- Μηχανολόγος Μηχανικός - μισθό 87.325 ευρώ. 
- Οικονομολόγος - μισθό 83.767,13 ευρώ.
- Διοικητικός υπάλληλος ΤΕ - μισθό 55.138,76 ευρώ.

Για αναλυτικές  λεπτομέρειες  πατήστε εδώ...

Οι παραπάνω αποκαλύψεις έγιναν όταν, εν όψει του νέου βαθμολογίου – μισθολογίου, το Υπουργείο ζήτησε από τους Δήμους να αποστείλουν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων.

Εκείνο που δεν ζήτησε το Υπουργείο ήταν και οι ετήσιες απολαβές των προέδρων και αντιπροέδρων των Δημοτικών επιχειρήσεων και γενικά των αιρετών για τις οποίες ο Δήμαρχος Κηφισιάς ισχυρίζεται ότι προβλέπονται ανάλογες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου!

Τέτοια όμως πρόβλεψη δεν υφίσταται. Είναι εκεί όπου τα χρήματα των δημοτών της Κηφισιάς και όχι μόνο «εξασφαλίζονται»; Απαντάει μήπως στο ερώτημα που σπαταλώνται τα λεφτά των Δημοτών, του απλού πολίτη και υπαλλήλου;


Μήπως γι’ αυτό ο Δήμος Κηφισιάς ήταν από τους Δήμους που δεν έστειλαν στοιχεία μισθοδοσίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου