Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.21!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την Τετάρτη  31/08/2011 και ώρα 07.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου, ενός αριστερού πολιτικού γεννημένου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολούθησε η ομόφωνη επικύρωση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τις 13ης Ιουλίου 2011 που αφορούσε Έκτακτη ΓΣ της Μένανδρος ΑΕ.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο:

- ότι η Μένανδρος ΑΕ στις 5 Αυγούστου καταχωρήθηκε στα μητρώα των ΑΕ χωρίς όμως να εξηγήσει τι γινόταν το μακρύ διάστημα που η Δημοτική ΑΕ δεν ήταν νόμιμη και λειτουργούσε ή κατέβαλε χρηματικά ποσά χωρίς να είναι γραμμένη στα μητρώα!

-  ότι εφεξής οι Δήμοι θα πληρώνουν ΦΠΑ στο νερό.

- ότι κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή του Δήμου είναι άμεσα καταβλητή.

Ακολούθησε συζήτηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, προ ημερησίας διατάξεως:

- επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας μέχρι τις 1700 και γίνεται έκκληση να καταβληθεί προσπάθεια να μην γίνονται κλήσεις στο 15241 κατά τις ώρες αιχμής 0930-1230.

- οι φωτεινοί σηματοδότες θα συντηρούνται πλέον από τους Δήμους. Ήδη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαδόπουλος δήλωσε έλλειψη τεχνογνωσίας και πόρων που μπορεί να σημαίνει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων;

- ο κ. Σιδέρης είπε ότι συναντά πολλές δυσκολίες στην διαδικασία ψεκάσματος των κουνουπιών για να λάβει την απορία από την κ. Α. Συνοδινού η οποία αναρωτήθηκε τι δεν μπορεί να καταφέρει ο κ. Σιδέρης σχετικά με το ψεκασμό των κουνουπιών αφού για όλους τους Δήμους το ψέκασμα είναι πλέον ρουτίνα εύκολη! Αν για ένα ψεκασμό βρίσκει δυσκολίες τότε τι να περιμένουν στα, έστω λίγο, πιο σύνθετα οι Δημότες;

- ο κ. Β. Βάρσος στηλίτευσε την εμπλοκή του ονόματός, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής Εταιρείας Ανάπτυξης Μελισσίων - Πεντέλης  του Δήμου Μελισσίων, μελών της παράταξής του και της κ. Χ. Κοσμά!

Από την διαλογική συζήτηση, σε σχέση με την εταιρεία αυτή, διαφάνηκαν πολλά σκοτεινά σημεία οργάνωσης και λειτουργίας της. Στην εταιρεία αυτή ο Δήμος Κηφισιάς είχε καταβάλλει, χωρίς εμφανώς φερέγγυες προϋποθέσεις, συμμετοχή περίπου 65.000 € και, σύμφωνα με την δήλωση του Δημάρχου, θα επιδιωχθεί να αναζητηθούν και να επιστραφούν στα ταμεία του Δήμου.  Για το αποτέλεσμα αυτό ουδείς ζήτησε συγνώμη! Ίσως θα πρέπει αναλυτικά να διερευνηθεί το παρασκήνιο.  Συζητήθηκε εκ νέου το γεγονός ότι οι εισηγήσεις για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μισές ή με δύο λόγια.

- η  κ. Α. Συνοδινού στηλίτευσε το γεγονός ότι το περιβάλλον της Κηφισιάς και η αισθητικής παραμένουν στάσιμα ή προς το χειρότερο. Έθεσε θέμα φουσκωμένων λογαριασμών νερού στην Ερυθραία και ζήτησε να ενταχθεί το θέατρο της Νέας Ερυθραίας στο ΕΣΠΑ.

- ο κ. Π. Κανακάκης ρώτησε γιατί αυξήθηκε η διαδρομή του 523 (Αδάμες) χωρίς παράλληλα  να αυξηθεί η εξυπηρέτηση και αναρωτήθηκε με ποιους διαβουλεύτηκε ο ΟΑΣΑ.  

Στην συνέχεια  συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα «26» από τα «30» τακτικά θέματα:

Θέμα 3: Το τροφείο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθορίστηκε κλιμακωτά προς τους γονείς με εισόδημα πάνω από 8.000 €. Το μέγιστο τροφείο ανά μήνα αφορά 60 €.

Θέμα 5: Ο τάφος Μακαρονοπούλου να παραμείνει στην οικογένεια.

Θέμα7: Να γίνει εκκαθάριση με την υπόθεση κτήματος Καθάρειου.

Θέμα 8: Να γίνει προσφυγή για όσα θέματα το ΠΔ περί προβαλλόμένων δεν ικανοποιούν την συνοικία.

Θέμα 17: Υπήρξε ένταση με το θέμα περί αλλαγής χρήσης κτίσματος σε παραδοσιακή περιοχή. Όλη η αντιπολίτευση δέχθηκε την αλλαγή αλλά καταψηφίστηκε από την συμπολίτευση!

Τα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκαν ως είχαν....ενώ αναβλήθηκαν τα με αριθμό 18 -19 -20 -21.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου