Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ενεργοποιούνται επιτέλους οι S-300 μετά από 14 χρόνια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πιο κοντά από ποτέ η δοκιμή των ρωσικών πυραύλων που παραμένουν ανενεργοί εδώ και 15 χρόνια για τους λόγους που έχουν αναφερθεί στο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Άχρηστοι οι ελληνικοί πύραυλοι S-300…..εδώ και 14 χρόνια» την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013....περισσότερα.....


Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την πρώτη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος S-300 στην Κρήτη, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα στον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο Ελλάδος - Κύπρου.   

Η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Κύπριο ομόλογο του κ. Φώτη Φωτίου, αναμένεται να καλύψει όλες τις λεπτομέρειες της δοκιμαστικής βολής, γεγονός που έχει συγκεντρώσει διεθνές ενδιαφέρον.

Είναι η πρώτη φορά άλλωστε, 14 χρόνια μετά την αγορά τους, που θα δοκιμαστούν μιας και αγοράστηκαν από την Κύπρο και στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν στην Κρήτη, χωρίς όμως ποτέ να ενταχθούν ουσιαστικά στην αντιαεροπορική ομπρέλα. 

Η δοκιμή προβλέπεται να γίνει στο νατοϊκό Πεδίο Βολής της Κρήτης και το παρόν αναμένεται να δώσουν πολλοί ξένοι παρατηρητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου