Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 11/12/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την επικύρωση πρακτικών: 30-10-2012 έκτακτη, 30-10-2012 τακτική, 06-11-2012 έκτακτη και 06-11-2012 τακτική και την λήψη αποφάσεων επί «7» προ ημερησίας και «21» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 53820 ημερομηνίας 06/12/2012.

Παρευρέθησαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Ξυπολυτάς και Παναγιώτου και ο κ Καρακατσάνης της Τεχνικής Υπηρεσίας.   

Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συγχαρητήρια θερμά αξίζουν και φέτος στην Μαριάννα Λάτση, στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στον διευθυντή του ομίλου Ι. Σ.  Λάτση Βαγγέλη Χρόνη και στον όμιλο Eurobank  για την πολυτελή και τελευταία από τις εκδόσεις της σειράς ο «Κύκλος των Μουσείων» με τίτλο «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία».

Το μνημειακό ανάθημα του Ίσχη, γιου του Ρήσιος, αντικρίζει ξανά το φως. Μια ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε για την ασφαλή μεταφορά του κολοσσικού αγάλματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος 1980.

Η λαμπρή παρουσίαση του Λευκώματος έγινε στο «Παλλάς Αθηνά», την έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση με πλήθος προσκεκλημένων προσωπικοτήτων. 
 

Ρυζοκαλλιέργειες στην Ιαπωνία!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η εκπληκτική τέχνη που έχει ξεφυτρώσει σε καλλιέργειες ρυζιού στην Ιαπωνία δεν είναι δημιουργία εξωγήινων. Έχουν φυτευτεί με πολύ έξυπνο τρόπο.



Οι αγρότες δημιουργώντας τα τεράστια σχέδια δεν χρησιμοποιούν μελάνι ή βαφή.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Φράκαρε η κεντρική αποχέτευση στην Κάτω Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΊΔΗΣ

Στις  03/12/2012 πέραν των 28 κατοίκων της Κάτω Κηφισιάς υπέβαλαν γραπτή αίτηση / καταγγελία στον Δήμο Κηφισιάς  σχετικά με το συνεχιζόμενο διαχρονικά φρακάρισμα της κεντρικής αποχέτευσης επί της  οδού της 1ης Μαίου!


Κάθε περίπου ένα μήνα η  κεντρική αποχέτευση φρακάρει! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται επιστροφή των αποβλήτων με αποτέλεσμα τα φρεάτια των σπιτιών και της πολυκατοικίας επί της οδού 1ης Μαίου μεταξύ των αριθμών 9 και 15 να αναβλύζουν.....απόβλητα!!  

Αλεξανδριανό....το λουλούδι για κάθε γενιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η «ζωντανή» διακόσμηση που χαρακτηρίζει το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Για τις περισσότερες οικογένειες, τα Χριστούγεννα έχουν πλούσια παράδοση και οι προετοιμασίες συχνά ξεκινούν εβδομάδες πριν, έτσι ώστε όλα να είναι τέλεια την Παραμονή των Χριστουγέννων και να απολαύσουν ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον για τις γιορτές.


Μέρος της παράδοσης συχνά περιλαμβάνει την αγορά Αλεξανδριανών - το πιο δημοφιλές λουλούδι για τα Χριστούγεννα. Ενώ η παράδοση αυτή μπορεί να έχει ξεκινήσει από παλαιότερες γενιές, με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές αυτού του χειμωνιάτικου λουλουδιού για να δημιουργήσετε μοναδικές και μοντέρνες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, που εύκολα μπορείτε να δέσετε με το υπόλοιπο διακοσμητικό σας θέμα. 

«Άνθρωποι στον τόπο της Κηφισιάς»!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Με αφορμή το θέμα της ερευνητικής εργασίας  «Άνθρωποι στον τόπο της Κηφισιάς» οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Κηφισιάς στο Λύρειο Διδακτήριο,  με το συντονισμό της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Βασιλικής Σκυλάκη στο μάθημα της ερευνητικής εργασίας   επισκεφτήκαμε τον κ. Κώστα Αναγνωστάκη για να μάθουμε σχετικά με τις άμαξες της Κηφισιάς, καθώς ο ίδιος είναι γιος του πρώτου κηφισιώτη αμαξά.


Ο πατέρας του κ. Κώστα, ο Εμμανουήλ Αναγνωστάκης, ήταν από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς αμαξάδες στην Κηφισιά. Αν και στην αρχή ήταν γεωργός, το επάγγελμα του αμαξά τον κέρδισε, το αγάπησε και ασχολήθηκε με αυτό μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.   

Η Άμεση ανταπόκριση αξίζει συγχαρητηρίων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προ ημερών βράδυ γύριζα σπίτι από τη δουλειά μου και πάλι κινδύνευσα να πέσω με το αυτοκίνητο στην επικίνδυνη  λακκούβα που εδώ και ενάμισι χρόνο  βρίσκεται στο δρόμο επί της οδού Βασιλέως Πύρρου 7 - παγίδα που δεν διακρίνεται στα σκοτεινά το βράδυ.


Αγανακτισμένη έμαθα το κινητό του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παπαδόπουλου. Μολονότι ήταν αργούτσικα, τον κάλεσα, και του είπα το παράπονό μου. Ότι δηλαδή ο Δήμος κώφευε τόσο καιρό  στις παρακλήσεις για αποκατάσταση της λακκούβας.

Ο κύριος Παπαδόπουλος το έλαβε αμέσως υπ’ όψιν και την έφτιαξε σε μία ημέρα. Μακάρι να είχαν όλοι όσοι διοικούν τη χώρα μας την ευαισθησία και την άμεση αποτελεσματικότητά του.

Τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω! 

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αποκαλυπτικό και «δυνατό» ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 05/12/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με.......

- Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίο,
- Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως,
- Την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (34) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.20 ημερομηνίας 30/11/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα ότι οι Δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τετάρτης 12/12/2012 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα προχωρήσουν προς το Σύνταγμα και κάλεσε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας να  παραβρεθούν στην διαμαρτυρία!   

CE: Ευρωπαϊκό σήμα πιστοποίησης ή China Export;;

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Στην Ευρώπη όταν βλέπουμε την ένδειξη CE καταλαβαίνουμε ότι το προϊόν πληροί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας, αλλά οι Κινέζοι είναι πονηροί......έχουν πλασάρει ένα πολύ όμοιο σήμα CE που σημαίνει απλά China Export και ξεχωρίζει με το αυθεντικό μόνο στις λεπτομέρειες της γεωμετρίας.....προφανώς για να παραπλανούν τους Ευρωπαίους καταναλωτές!!


Δείτε το  link πατώντας εδώ......για να μάθετε να τα ξεχωρίζετε. 

Πολύ προσοχή λοιπόν.....

Η Τζόυς Ευείδη κοντά μας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου στον Καναδά  κι είναι Ζυγός με ωροσκόπο Σκορπιό. Έχει τρομερή αίσθηση του χιούμορ και με το ταλέντο της  έχει κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο του καλλιτεχνικού στερεώματος. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ταινίες, πολλά σήριαλ, τηλεταινίες, έχει παίξει σε πολλά έργα στο θέατρο , έχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ξεχωρίζει παντού, είναι πολύ αγαπητή, είναι η Τζόυς Ευείδη! Φέτος πρωταγωνιστεί μαζί με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Γιάννη Ζουγανέλλη στην ξεκαρδιστική κωμωδία (χαμός γίνεται για να βρεις θέση) της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους» στο θέατρο «Χώρα», συνέχεια του περσινού «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαϊδη», που γνώρισε θρίαμβο.


Η Τζόυς λοιπόν μιλά στην Τίνα Σγουροπούλου και μας επιτρέπει να την γνωρίσουμε καλύτερα...... 

Economist: Καμιά καταδίκη «επώνυμου» φοροφυγά!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μολονότι υποσχέθηκε στους διεθνείς πιστωτές ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πάνε φυλακή, η Ελλάδα δεν έχει καταδικάσει ακόμη κανέναν «μεγάλο», σημειώνει σε άρθρο του το περιοδικό Economist.


Υπό τον τίτλο «Αμφιβολίες για την επαγγελματική απόδοση» το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό αναφέρεται στη διάσημη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για την ώρα οι αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει την πάταξη της φοροδιαφυγής σέρνουν τα πόδια τους όταν πρόκειται για μεγαλόσχημα ονόματα που αφορούν «πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, διακεκριμένους δικαστές και γιατρούς».  

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Τετάρτη 30/11/2012 στις 06.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου προ ημερησίας και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται παρακάτω.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα.... 

Ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στο έκτακτο θέμα το οποίο αναφέρεται στην....

- Σύνταξη κατάστασης απόρων (παρ. 2β, άρθρο 37 του  Ν.3801/09) για την καταβολή βοηθήματος  περιόδου Χριστουγέννων 2012 σε απόρους.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση βοηθήματος σε απόρους για την περίοδο Χριστουγέννων 2012.....όμως στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης δεν υπάρχουν άποροι που έχουν αιτηθεί την καταβολή βοηθήματος. 

Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς!

Για την αντιγραφή ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

«Hellenic Quest» λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.


Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ «Apple», της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει».  

Συναυλίες στο Δημαρχείο Κηφισιάς!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

- Το Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας»  του Δήμου Κηφισιάς, οργανώνει  την Ετήσια Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς με τίτλο σ΄ ένα «Μουσικό ταξίδι στο χρόνο» την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» ( Διονύσου και Μυρσίνης -  Κηφισιά).

Ενορχήστρωση - διεύθυνση: Φίλιππος Χίου.


- Επίσης διοργανώνει και την  Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μεικτής Χορωδίας και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Κηφισιάς, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 8μ.μ.  στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ( Παυσιλύπου 1 - Νέα Κηφισιά ).

Σας επισημαίνουμε ότι η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία, που αποτελείται από 50 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου,  κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Η αποδοτικότητα της Επιτροπής Ελέγχου....σε όλο της το μεγαλείο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το χάος του κρατικού μηχανισμού φάνηκε , για άλλη μια φορά, με αφορμή την επιθεώρηση των αθλητικών χώρων του Δήμου Κηφισιάς από την Περιφέρεια.


Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων επισκέφτηκε την περασμένη άνοιξη το Δήμο και ύστερα από αυτοψία που διενέργησε, παρέδωσε στο Νομικό Πρόσωπο «Δημήτριος Βικέλας» μια λίστα με παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν άμεσα, ειδάλλως θα έμπαινε  «λουκέτο» σε αρκετούς  Αθλητικούς χώρους.


Παρά το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, οι Υπηρεσίες έβαλαν τα δυνατά τους και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα στην προθεσμία που τους ζητήθηκε. 

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγές «χρήσης» χωρίς άδεια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για επέκταση, αλλαγή και ουσιώδη τροποποίηση των όρων λειτουργίας του καταστήματος της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕ, στην οδό Τατοΐου 110 καταγγέλλει η  Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας με έγγραφό της, το οποίο στέλνει προς την  Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κηφισιάς στις 24/10/2012.   

        
Σύμφωνα με το έγγραφο η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ ΑΒΕΕ λειτουργεί σήμερα ως  αρτοποιείο - πρατήριο γάλακτος και ειδών ταχυφαγίας με προσθήκη τμήματος  ετοίμων φαγητών και πρατηρίου παρασκευής και πώλησης καφέ, ενώ στο υπόγειο  έχουν καταργηθεί τα αποχωρητήρια και λειτουργεί παρασκευαστήριο προετοιμασίας  προϊόντων ζύμης. 

Η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ανεβάζει τους τόνους!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

H ενημέρωση και συζήτηση, προ ημερησίας διάταξης, του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς στις 05/12/2012, περιελάμβανε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που πράγματι έπρεπε, όπως ο Καλλικράτης επαγγέλλεται, να αποτελούν κύριο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου.


Τα θέματα αυτά ήταν :

- η ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο επί των συμπερασμάτων από το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.  της 03/12/2012 και ειδικότερα  η αναφορά του για την άδικη επίθεση που υφίσταται η Αυτοδιοίκηση από τα Μ.Μ.Ε. (κανάλια και τύπος τοπικός και Αθηνών), καθώς και το ότι οι Δήμαρχοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, διαφώνησαν επί  των επικείμενων απεργιών.

- η αναφορά  του Δημοτικού Σύμβουλου κ. Π. Κανακάκη, που έθεσε τα κάτωθι δύο θέματα με πρόταση, για να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιαίτερης εξέτασης από το Δ.Σ.:

Τα Ιπτάμενα παιδιά στο Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 14,15,16 Δεκεμβρίου 2012 στο Badminton έρχονται τα…Ιπτάμενα Σούπερ Παιδιά «Flying Super Kids». Μια ομάδα από 30 παιδιά «θαύματα», που θα σας μαγέψουν με τα ακροβατικά, το χορό και το τραγούδι τους! Είναι από τη Δανία και ηλικίας από 6 - 18 ετών.


Ξεκίνησαν σαν μια παραδοσιακή ομάδα γυμναστικής, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκαν σε ένα μοναδικό σύνολο που παρουσιάζει ένα εκπληκτικό θέαμα κερδίζοντας τον θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 

Πυροβολισμοί έξω από μπαρ στην Νέα Ερυθραία!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί έπεσαν έξω από γνωστό μπαρ της περιοχής στις 01.45 τα ξημερώματα της Δευτέρας 10/12/2012. Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Τρικούπη. Θαμώνες και περαστικοί τρομοκρατήθηκαν και προσπάθησαν να κρυφτούν για να μην χτυπηθούν από τα αδέσποτα πυρά.


Η έρευνα των αστυνομικών που έφτασαν αμέσως μετά το συμβάν, ειδοποιημένοι από τους περίοικους....βρήκε τοίχο!. Κανείς δεν γνώριζε για το περιστατικό και τι συνέβη! Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και ανακάλυψαν έξω από το μπαρ τέσσερις κάλυκες. 

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οι Κυβερνήσεις θεσμοθέτησαν την αδιαφάνεια!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Θεσμοθέτηση ουσιαστική της αδιαφάνειας και νομοθετική κάλυψη έχουν οι διάφορες ΜΚΟ  οι οποίες τα έτη 2010, 2011 και 2012 έλαβαν συνολικά 223.260.490 ευρώ. Το συνολικό αυτό ποσό δόθηκε στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον τομέα μόνο του Πολιτισμού. Τα προηγούμενα χρόνια το ποσό που για παράδειγμα διέθετε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΔΑΣ) σε ΜΚΟ ανερχόταν στα 60 περίπου εκατ. ευρώ ετησίως.


Για τα ποσά αυτά δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της απόδοσης των χρημάτων ούτε υπάρχει νομική κάλυψη για ενέργεια από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα σε ανάλογη ερώτηση. 

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων για δωροδοκία!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Συνελήφθησαν στις 07/12/2012 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο υπάλληλοι του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, ηλικίας 54 και 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και παράβαση καθήκοντος.


Είχε προηγηθεί καταγγελία, ότι απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου κατά την αυτοψία στον εξωτερικό χώρο σπιτιού, να γνωματεύσουν ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως το οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο, μετά από οικοδομικές εργασίες.  

Γρηγόρης Βαλτινός....πολυτάλαντος, κορυφαίος και τόσο αγαπητός στο κοινό!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς μας είναι ο πολυτάλαντος Γρηγόρης Βαλτινός. Σήμερα έχουμε την τύχη να μιλά στη Τίνα Σγουροπούλου.

Καλλιτέχνης μεγάλης γκάμας, ο Γρηγόρης Βαλτινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η καταγωγή του είναι από την Ξάνθη. Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί με όλους τους κορυφαίους του χώρου.


Φέτος πρωταγωνιστεί στο έργο του Τζων Πρίσλεϋ «Ο Επιθεωρητής Έρχεται» - με το απρόσμενο τέλος - στο θέατρο Ιλίσια.  

Suddeutsche Zeitung: Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Άρθρο-φωτιά για τους Έλληνες εφοπλιστές είχε στις 06/12/2012 η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Ο κλεμμένος θησαυρός».


Η εφημερίδα στο άρθρο της τονίζει ότι «οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους αλλά η κυβέρνηση δεν αντιδρά». Επιτίθεται μάλιστα σφοδρά στους Έλληνες πλοιοκτήτες και στην σκανδαλώδη φοροασυλία τους με διαχρονική κυβερνητική κάλυψη! 

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ανοικτή συγκέντρωση - απολογισμός της Παράταξης «Πόλη Φως»!

Γράφουν ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ 
και ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Την Κυριακή 02/12/2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο απολογισμός της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας.


Στην ανοικτή συγκέντρωση παρευρέθηκαν δεκάδες Δημότες που είχαν την δυνατότητα να ακούσουν τον απολογισμό αλλά και τις θέσεις της Δημοτικής Παράταξης για τα μείζονα θέματα της πόλης, καθώς να θέσουν και οι ίδιοι επί τάπητος τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο Προεδρεύων κ. Δ. Κατσιάνος.

Ο απολογισμός ξεκίνησε με την εκλογή ως Πρoέδρου της συγκέντρωσης του κ. Δ. Κατσιάνου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Κατσιάνος επεσήμανε ότι η σημερινή ημέρα είναι ουσιαστικά η «επανεκκίνηση» της «ομάδας» που πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να προσεγγίσει την κοινωνία με όραμα και «εξωστρέφεια».