Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 11/07/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.25μμ με....

- την  επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 23/11/2011, 09/11/2011, 12/10/2011 και 28/09/2011.
- ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.
- την λήψη αποφάσεων επί (2) εκτάκτων και (25) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.11 ημερομηνίας 06/07/2012.

Ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα:

·  Παρελήφθησαν από το δασαρχείο Πεντέλης οι δασικοί χάρτες της δημοτικής κοινότητας Κηφισιάς και θα αναρτηθούν αύριο στο δημαρχείο.
·  Εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τον δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλο Β., ο οποίος στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ περιέφραζε ένα οικόπεδο, για το οποίο ο δήμος εδώ και χρόνια βρίσκεται σε αντιδικία με ιδιώτη.
·  Τέλος ενημέρωσε, ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου λόγω του καύσωνα και ότι θα ληφθούν μέτρα για αποφυγή κρουσμάτων από το κουνούπι του Νείλου.
H Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, διάρκειας μίας ώρας από 8.30μμ έως 9.30μμ, όπως ορίστηκε από την πρόεδρο κ. Κορογιαννάκη Α., έληξε τελικά στις 10.00μμ!  

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Το «Cirque du Soleil» μας… φωτίζει!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η παράσταση «Alegrίa», του θρυλικού «Cirque du Soleil», που κόβει την ανάσα σε εκατομμύρια θεατές στον κόσμο,  έρχεται στην Αθήνα από 3 έως 13 Σεπτεμβρίου 2012.


Μπορεί να βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και έντονης ύφεσης. Μπορεί η αγορά να βαριανασαίνει, μηδέ εξαιρούμενης αυτής των θεαμάτων και της διασκέδασης. Μπορεί τα χρήματα να μην περισσεύουν πλέον, ο φόβος και η ανασφάλεια να καθηλώνουν τον κόσμο στην απομόνωση του καναπέ και στην κοινωνική εσωστρέφεια. Αποδεικνύεται όμως, πως παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο θεατής, κάνει την προσωπική του υπέρβαση, βάζοντας πάνω απ’ όλα την πνευματική του τροφή, την ανάγκη για χαρά και διασκέδαση, για ένα ζωογόνο δηλαδή διάλειμμα.

Όταν μάλιστα αυτή η συμπεριφορά αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά, τότε έχουμε το φαινόμενο που παρουσιάσθηκε με την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων του «Cirque du Soleil» για τη θρυλική του παράσταση «Alegría».

Οι εκπληκτικοί καλλιτέχνες του «Cirque du Soleil» έχουν εισπράξει διθυραμβικές κριτικές ανά την υφήλιο και δεν ξεχνάμε βέβαια και την πρόσφατη εμφάνισή τους στην Τελετή Απονομής των Όσκαρ, αλλά και στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Καννών, όπου το «Cirque du Soleil» έκλεψε κυριολεκτικά και για άλλη μια φορά, την παράσταση, μεταλλάσσοντας όλους τους παρευρισκόμενους super stars, σε απλούς, γοητευμένους, πιστούς οπαδούς του!

Οι αριθμοί του «Cirque du Soleil»
           
Οι…αριθμοί της «Alegría» είναι φανταστικοί!! Τι να πρωτοπούμε: για τις 22 νταλίκες που μεταφέρουν το 70 τόνων μεγαλειώδες σκηνικό με το γιγάντιο θόλο, τις περίτεχνες κολώνες και τα κιγκλιδώματα;   τα σπέσιαλ εφέ και τους εκπληκτικούς φωτισμούς; τα 600 περίτεχνα κυρίως κεντημένα με πούλιες, φτερά, πετράδια, δαντέλες κοστούμια που φτιάχνονται σε ειδικά εργαστήρια στο Μόντρεαλ από 300 εργάτες (μόνο οι φορεσιές των «γέρικων πουλιών» απαιτούν 200 ώρες εργασίας για μια στολή); τους 320 τεχνικούς; τη live μουσική; τους 56 καλλιτέχνες; (ακροβάτες, ηθοποιούς, κλόουν, χορευτές, τραγουδιστές); τα 150 εκατομμύρια θεατών σε 300 πόλεις, που έχουν απολαύσει αυτό το μοναδικό στα χρονικά απίστευτο υπερθέαμα , που έχει κατακτήσει τα κορυφαία διεθνή βραβεία; 

 

Όταν περιοδεύει το «Cirque du Soleil» παίρνει μαζί πλυντήρια, στεγνωτήρια, μοδίστρες κι ένα τεράστιο επιτελείο βοηθών.

To 1984 εργάζονταν 73 άνθρωποι εκεί, σήμερα   5.000 σε όλο τον κόσμο, 1.300 εκ των οποίων είναι καλλιτέχνες. Στα κεντρικά γραφεία του Μόντρεαλ μόνο εργάζονται 2.000 υπάλληλοι. Το «Cirque du Soleil»  δεν έχει λάβει καμία επιχορήγηση ιδιωτική ή κρατική από το 1992.
 
Οι δημιουργοί -  η αρχή

Καθοδηγητής και ιδρυτής του «Cirque du Soleil» είναι ο Guy Laliberte, διευθυντής ο Franco Dragone, διευθυντής δημιουργικού ο Gilles-Ste-Croix, ενδυματολόγος η Dominique Lemieux, σκηνογράφος ο Michel Crete, χορογράφος η Debra Brown, συνθέτης ο Rene Dupere και υπεύθυνος φωτισμού ο Luc Lafortune.  

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 10/07/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με (1) την επικύρωση πρακτικών: 29-5-2012 τακτική, 29-5-2012 έκτακτη, 6-6-2012 έκτακτη, 12-6-2012 τακτική και 29-9-2012 έκτακτη (2) την λήψη αποφάσεων επί  «1» έκτακτου και «12» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 31946 ημερομηνίας 05/07/2012.

Έκτακτο θέμα:

1. Μισθοδοσία υπαλλήλων του Δήμου με μίσθωση έργου. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τακτικά θέματα:

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις….....για τα «11» από τα «12» τακτικά θέματα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες! Η συνεδρίαση έκλεισε στις 09.45πμ! 

Το «Sorry… I am Greek!» στην Κύπρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του Λάκη Λαζόπουλου στην Ευρώπη, η περιοδεία συνεχίζεται στην Κύπρο. 

* 23/07/2012  ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ Αμφιθέατρο Λάρνακας
* 24-25/07/2012 Θέατρο Σκαλί Αγλατζάς Λευκωσία
* 27/07/2012  Κηποθέατρο Λεμεσού

Η παράσταση «Sorry  I am Greek!», την οποία γράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος - έχοντας μαζί του στη σκηνή 4 μουσικούς και 6 ηθοποιούς - ξεκίνησε στις 12 Μαΐου 2012 από το Ντίσελντορφ.

«Το «», είναι μια παράσταση γεμάτη μνήμες» γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος στο έντυπο πρόγραμμα, «Μνήμες δικές σας, μνήμες των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα, καινούργιες σκέψεις… Όλα αυτά ξαναζωντανεύουν μέσα από τον τσολιά.

Σαν ο τσολιάς, διαλυμένος ψυχικά, να γεννάει από μέσα του όλα αυτά τα σώματα, όλες αυτές τις ψυχές, όλες αυτές τις οντότητες, οι οποίες έρχονται να μιλήσουν, να πουν την ιστορία τους, την τρέλα τους… Αυτό που ζητάμε, και πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε, είναι αυτό που ζητά κάθε πληγωμένος άνθρωπος, κάθε πληγωμένος λαός: Να ξεχάσει αυτά που συνέβησαν και κουβαλάει.

Ταράζεται όταν περπατούν πάνω από τις πληγές του. Ακόμα κι αν δεν φορούν μπότες. Ακόμα και ξυπόλητοι να περπατήσουν, αυτοί που πέρασαν από πάνω του, στο παρελθόν, από τον ήχο που σε πατάνε, αντιδράς. Δεν το κάνεις εχθρικά.

Το κάνεις όπως μια πληγή φωνάζει…..Είμαι εδώ - μέσα από τους χαρακτήρες, τους ήρωες, τον τρόπο που με γνωρίσατε - για τους Έλληνες και μόνο για τους Έλληνες. Καλοδεχούμενοι όλοι, έτσι όπως τα σπίτια των ελλήνων είναι πάντα ανοιχτά για όλους.

Άλλα όταν έρθει η ώρα να χορέψουμε, τα βήματα του χορού τα ξέρουμε μόνο εμείς. Και αυτά τα βήματα του χορού ήρθα πάλι να θυμηθούμε. Αυτή την κίνηση που χάσαμε, μέσα από την κούραση της ψυχής μας, θέλω να ξανά αποκαταστήσουμε όλοι μαζί.

Ο καθένας από εμάς σήμερα θα δώσει την αναγκαία δύναμη να ξαναπιάσουμε την ψύχη μας και να την σηκώσουμε όρθια. Οι καιροί μας περιμένουν»….Λάκης Λαζόπουλος  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ίδια παράσταση θα μεταφερθεί αρχές του φθινοπώρου  στην Ν. Υόρκη και την Αυστραλία.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ….εν ΟΙΚΩ!....έκδοση κανονιστικής απόφασης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής. Συνέχεια….

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνήλθε την Τρίτη 03/07/2012 στις 10.00πμ  υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη Ν. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Η συνεδρίαση ήταν συνέχεια της 28.06.2012  για να οριστικοποιήσει την κανονιστική  την οποία θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως μέχρι σήμερα έπρεπε  να γίνει καταγραφή όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως ζήτησε ο κ. Πανέτας Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς και να  διευκρινιστεί ο όρος «κορεσμένη» περιοχή!

Παρόντες: Βάρσος Β., Μουστάκη Κ., Κοσμά Χ.,  Τσιλιγκίρης Τ., και Κουρμαδιάς Μ. και Εκπρόσωποι Συλλόγων. 

Τον λόγο ζήτησε και πήρε ο κ. Βάρσος, ο οποίος αφού είπε ότι έλειπε στην προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά «για λίγο που διάβασα την κανονιστική» αναρωτήθηκε σε τι διαφέρει από την προηγούμενη. Όλοι γνωρίζουμε τα μαγαζιά που οχλούν και ανέφερε τρία τέσσερα στην πλάκα της Κηφισιάς, συνέχισε, αλλά δεν τηρείται ο νόμος. 
  

my Acropolis!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το δεύτερο πολυτελές Λεύκωμα με υπέροχες φωτογραφίες της Μαρίνας Βερνίκου  κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΙΜΑ.


O τίτλος του «my Acropolis» δικαιώνει απόλυτα το περιεχόμενό του αφού όλες οι φωτογραφίες αφορούν την Ακρόπολη σε όλες τις εποχές του έτους και τις καιρικές συνθήκες. Με σύννεφα, με ξαστεριά, πρωί, βράδυ, χάραμα…


Στον πρόλογο του Λευκώματος η Μαρίνα λέει:

«Όταν το 2002 μετακόμισα σε ένα σπίτι με θέα την Ακρόπολη, το αναλλοίωτο φως και η ενέργεια  που εκπέμπει το μνημείο είχε μαγική επίδραση πάνω μου. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το μπαλκόνι μου.

Στη διάρκεια των χρόνων συνειδητοποίησα ακόμη περισσότερο την ανάγκη επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν. Όταν ολοκληρώθηκε το Λεύκωμα , η ζοφερή πραγματικότητα των συσσιτίων είχε παρέμβει αποφασιστικά στο μέλλον του  «my Acropolis».

Έτσι σήμερα το οικουμενικό μήνυμα της Ακρόπολης μέσω του Λευκώματός μου φιλοδοξεί να γίνει έκκληση σύμπραξης και αλληλεγγύης αφού τα έσοδα από την πώληση διατίθενται για την ενίσχυση των ολοένα αυξανομένων συσσιτίων της Αθήνας».

Το «my Acropolis» στοιχίζει 25€.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Πολύ επιτυχημένος ο ορισμός του Έλληνα, δυστυχώς….

Γράφει ο  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα….


«Μπροστά στο δικαστήριο της…..αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει.

Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το 21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε.»

Κάτω στον Πειραιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Ολοκληρώνοντας ήδη με επιτυχία την πρώτη εβδομάδα εκδηλώσεων, το 1ο Φεστιβάλ στο Λόφο συνεχίζει για το μήνα Ιούλιο με ακόμα τρεις συναυλίες φιλοξενώντας σημαντικούς έλληνες καλλιτέχνες, που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

Στο Βεάκειο λοιπόν του Πειραιά οι:


- Μιχάλης Τζουγανάκης - ο δεξιοτέχνης σολίστας του λαούτου -: 11 Ιουλίου 2012


- Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ευανθία Ρεμπούτσικα - τα αηδόνια με «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» - : 17 Ιουλίου 2012


- Θανάσης Παπακωνσταντίνου - μαζί του η πληθωρική Ματούλα Ζαμάνη: 18 Ιουλίου 2012


Μετά τις 18/07/2012, παραστάσεις από τις καλύτερες της σεζόν και μια ακόμη συναυλία:

05/09 - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Δημήτρης Σταρόβας - Ζηνοβία Αρβανιτίδη.


06/09 - To μεγάλο μας τσίρκο / ΚΘΒΕ (του Ιακ. Καμπανέλλη - σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης).
Με τους Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια, Μαρίνα Ασλάνογλου - συμμετέχει ο Σταύρος Ξαρχάκος με 10μελή ορχήστρα.

11.09 - Ιππής / ΚΘΒΕ (του Αριστοφάνη - σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής) με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Ζουγανέλη.

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων:

Μιχάλης Τζουγανάκης: 12€ (προπώληση), 15€ ταμείο, 10€ (Άνεργοι ΟΑΕΔ - Φοιτητές).

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ευανθία Ρεμπούτσικα: 15€ (προπώληση), 20€ ταμείο, 13€ (Άνεργοι ΟΑΕΔ - Φοιτητές).

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: 12€ (προπώληση), 15€ ταμείο, 10€ (Άνεργοι ΟΑΕΔ - Φοιτητές).

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ύβρις ή Στίγμα!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Στις 03/07/2012 και ώρα 9.00πμ σαν δημότης αλλά και εκπροσωπώντας την ηλεκτρονική εφημερίδα Kifissa Press πήγα να παρακολουθήσω την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας.


Δίπλα μου κάθισε ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος και διεξήχθη  ο εξής διάλογος:

Καρατσιομπάνης Γ.: Καλημέρα σας κ. Αντιδήμαρχε.
Παπαδόπουλος Γ.: Καλημέρα σας.
Κ.Γ.:(δίνοντας το χέρι) Καρατσιομπάνης Γιάννης ...
Π.Γ.: Ναι σας γνωρίζω. εσείς που γράφετε ........(δεν τελείωσε την πρόταση)
Κ.Γ.: Ναι κ. Παπαδόπουλε. Επ΄ευκαιρίας κ. Παπαδόπουλε να σας συγχαρώ για τον γιο σας.
Π.Γ.: Σας ευχαριστώ.
Κ.Γ.: κ. Παπαδόπουλε ήθελα να σας επισκεφτώ στο γραφείο σας, αλλά μιας και βρεθήκαμε εδώ, ήθελα να σας ρωτήσω σε ποια φάση βρίσκονται τα έργα βαψίματος του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Κηφισιάς, που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβριο 2011, μιας και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.
Π.Γ.: Απευθυνθείτε στην Σχολική Επιτροπή στη κ. Στεφανάκου.
Κ.Γ.: Μα κ. Αντιδήμαρχε, όπως γνωρίζετε το ποσό υπερβαίνει τα 6.000 Ευρώ και γι΄ αυτό η κ. Στεφανάκου το έστειλε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ο κ. Παναγιώτου Ν. όπως διαβεβαίωσε τηλεφωνικά τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Τόκκα Γ.  και εμένα προφορικά το έστειλε σε εσάς προς διεκπεραίωση.
Π.Γ.: Εγώ δεν κάνω τίποτα αν δεν πάρω εντολή από τον Δήμαρχο. Νάτος ρωτήστε τον ίδιο. 

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι Ανθύπατοι!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

ΣΟΚ από την «ανάκριση» του δημοσιογράφου Ζώη Τσώλη από τον Ολλανδό ανθύπατο Μπομπ Τράα.....


- Πού βρήκες αυτό το έγγραφο;

- Λάθος ερώτηση σ' έναν δημοσιογράφο, ήταν η απάντησή μου. Αυτή που θα έδινε κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον κόσμο και τον εαυτό του.

- Αυτή η έκθεση είναι δική μου, ποιος σας την έδωσε; συνέχισε ο μικρός Ολλανδός δικαιώνοντας τις φήμες και τα προσωνύμια που τον ακολουθούν στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και στις χώρες απ' όπου πέρασε ως ελεγκτής…..  

Η μόδα των σπουδαστών!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με 35 χρόνια παρουσίας στο  χώρο της μόδας και των media, με συνέπεια στην ιστορία του και στην ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών ο Όμιλος PANSIK άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» παρουσιάζοντας ένα πρωτοποριακό Fashion Show με γενικό τίτλο ETHNOCentric, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού όχι μόνο λόγο της καλής οργάνωσης αλλά και της ποιοτικής εργασίας, που παρουσίασαν οι σπουδαστές και οι συντελεστές του event. 


80 δημιουργίες και ενδυματολογικές προτάσεις από 31 σχεδιαστές  με έμπνευσή τους ethnic κουλτούρες και πολιτισμούς. 


Οι σπουδαστές που διακρίθηκαν και κέρδισαν υποτροφίες μετεκπαίδευσης στην PANSIK είναι: Μυρτώ Παπαηλίου και Δώρα Μπάμη από το τμήμα  σχεδιαστών Μόδας με το βραβείο Award for Excellence αντίστοιχα, Εβίτα Βουδούρη από το τμήμα σχεδιαστών Μόδας Θεσσαλονίκης με το βραβείο Creativity Award και Φρειδερίκη Ζαλαβρά  από το τμήμα Fashion Styling με το βραβείο Distinction Award.


Ακολούθησε πάρτι στο roof garden του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.