Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%.....δείχνει έρευνα της VPRC!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Προβάδισμα 3,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ, με 30,5%, έναντι 27% της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, δίνει νέα έρευνα της VPRC, η οποία παρουσιάζεται αύριο από την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο».


Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει συρρικνωθεί στο 5,5% και βρίσκεται στην 6η θέση (!!) μαζί με τη ΔΗΜΑΡ (έχουν ίσα ποσοστά), μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες που βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 7% και το ΚΚΕ που είναι στην πέμπτη θέση, με 6,5%.

Με ποσοστό 1% ακολουθούν η Δημιουργία Ξανά και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ το ΛΑΟΣ λαμβάνει 0,5%.

Η τρόικα το μόνο που φαίνεται να πετυχαίνει για την ώρα είναι να κάνει κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανεβάσει ψηλότερα την Χρυσή Αυγή. Και να φανταστείτε, ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα! Σκεφθείτε τι έχει να γίνει όταν ανακοινωθούν και κυρίως όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται!

Όταν ο κόσμος θα κληθεί να πληρώσει το πετρέλαιο για χρυσάφι!....επειδή το πολιτικό σύστημα αρνείται να πατάξει το λαθρεμπόριο, επειδή προστατεύει τους φοροφυγάδες, επειδή επικεντρώνεται μόνο στους εύκολους στόχους!....οι οποίοι από αντίδραση, φυσικά, επιβάλλουν ακραίες επιλογές!

Και δεν φταίνε αυτοί, δυστυχώς......

Δώρο της κυβέρνησης στον Όμιλο Λάτση το Golden Hall;;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Η συγκυβέρνηση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «η αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας» σημαίνει το ξεπούλημα προς όφελος των μεγελοεπενδυτών προχώρησε σύμφωνα με πρόσφατη καταγγελία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα από την εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο» η νέα σύμβαση παραχώρησης του Golden Hall έχει ετήσιο μίσθωμα στο 1/8 του αρχικού.


Πριν από 4 περίπου χρόνια η «Lamda Δομή», θυγατρική της «Lamda Developments» του Ομίλου Λάτση, ενοικίασε το μεγαλύτερο τμήμα του IBC, δηλαδή το «Golden Hall», για 40 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 7,25 εκατ. ευρώ. Στη σύμβαση αναγραφόταν ότι τα πρώτα 15 χρόνια θα αυξάνεται κατά 2% ετησίως, για να σταθεροποιηθεί στα 9,5 εκατ. ευρώ για την υπόλοιπη διάρκεια της σύμβασης.  

Με μουσική από την Κούβα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η μουσικό - χορευτική κολεκτίβα Calles de Cuba (Δρόμοι της Κούβας)  μετά το πολύ επιτυχημένου 1ου Cuba Festival  παρουσιάζει δύο μοναδικές παραστάσεις στη κεντρική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, το Σάββατο 20 και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 στις 22.30  αφιερωμένες στον πολιτισμό της αγαπημένης μας Κούβας!


Χορός, τραγούδι, animation, προβολές και Dj Set δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα γεμάτη κουβανέζικους ρυθμούς προσκαλώντας μας σ’ ένα ατέλειωτο βράδυ κεφιού.

Είσοδος: 10 € + ποτό (6 € κρασί, 7 € μπύρα, 8 € ποτό).

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

«Σπατάλη» νερού λόγω διαρροών.....στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Πολιτείας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 03/10/2012 κατά την διάρκεια της συζήτησης του 5ου θέματος για την «σύναψη προγραμματικής σύμβασης» μεταξύ Δήμου Κηφισιάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για κατασκευή υδατοδεξαμενής στην Πολιτεία!

Λεπτομερές ρεπορτάζ για την έντονη  διαβούλευση, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, γιατί έπρεπε δυστυχώς να δικαιολογηθούν....τα αδικαιολόγητα!....υπάρχει στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!» που μπορείτε να διαβάσετε...πατώντας εδώ....

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας, ανάμεσα σε άλλα, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ την απαλλοτρίωση του δικτύου ύδρευσης του Οικοδομικού Συνεταιρισμού, το οποίο προϋπήρχε της σύστασης της ΕΥΔΑΠ.


Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μ. Κουρμαδιάς ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής της δεξαμενής, φέρνοντας ως παράδειγμα την αδυναμία γεμίσματος της πισίνας του κολυμβητηρίου της Πολιτείας από το υπάρχον δίκτυο!!  

Άγγλος που έπρεπε να είναι Έλληνας!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο ηγέτης του βρετανικού κόμματος της Ανεξαρτησίας και ευρωβουλευτής  Nigel Farage σε πρόσφατη ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Βουλή τόνισε:


«αυτό που εφαρμόζουμε  τώρα για την Ελλάδα είναι διπλωματία υπό την απειλή όπλου που χρησιμοποίησε και ο Πάλμερστον εναντίον της Αθήνας τον 19ον αιώνα.....κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί σήμερα ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ΑΠΟΙΚΙΑ!....και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος»!!

Δείτε  την καταπληκτική ομιλία του....πατώντας εδώ....

Τα συμπεράσματα δικά σας.....

Aίμα στο χιόνι!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Tο έργο του  Φίλιπ Ρίντλεϊ «Αίμα στο Χιόνι» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στις  9.00μ.μ. στο θέατρο ELIART, Κων/πόλεως 127 Βοτανικός.

Οι παραστάσεις θα είναι  κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.00μ.μ. 

Πρωταγωνιστούν οι: Δήμητρα Νομικού και  Κώστας Ζέκος.

Το  έργο ξετυλίγεται σε κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές του ανατολικού Λονδίνου, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έργα του βρετανού συγγραφέα που μέσα από σκληρή ματιά θέτει πολλά προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος.
Σκηνοθεσία - μουσική: Γιώργος Φρατζεσκάκης.
Σκηνικά - κοστούμια: Καλλιόπη Ζαφειροπούλου,
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά,
Μακιγιάζ:  Γιάννης Αγγελάκης,
Παραγωγή: ΘΕΑΣΙΣ Α.Μ.Κ.Ε.

Έγκλημα στο χιόνι. Απεχθές έγκλημα  και ανεξιχνίαστο. Απ αυτά που  γίνονται καθημερινά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και πρώτο θέμα στις ειδήσεις στην τηλεόραση.  

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....δυνατό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 16/10/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Ν. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 5 τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «4» εκτάκτων και «21» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 45306 ημερομηνίας 11/10/2012. Παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Τα έκτακτα θέματα αφορούσαν την.....

(1) Αποδοχή δωρεάς στατικής μελέτης από τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Αλέξανδρο Τσίπη για την μεταλλική πεζογέφυρα μήκους 28 μέτρων σύνδεσης της οδού Αγίου Νεκταρίου και Νέστορος στην περιοχή Άνω Κηφισιάς.

Εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο κ. Σκορδίλης εισηγήθηκε να σταλεί εκ μέρους του Δήμου ένα «ευχαριστήριο»!

(2) Έγκριση δαπάνης ύψους 8.000,00 € και ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α.30.6261.01 με τίτλο «Εργασία τοποθέτησης σιδηρών προστατευτικών κολωνακίων στο κέντρο του Δήμου Κηφισιάς» που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 15.000,00 € για το έτος 2012.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι ο κ. Τσούλος ψήφισε κατά.

(3) Έγκριση δαπάνης ύψους 8.000,00 € και ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α.30.6261.02 με τίτλο «Εργασία συντήρησης σιδηρών διακοσμητικών κιγκλιδωμάτων σε οδούς του Δήμου Κηφισιάς» που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 15.000,00 € για το έτος 2012.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία διότι ο κ. Τσούλος ψήφισε κατά.

(4) Ανάθεση σε εργοληπτική εταιρεία της εκτέλεσης του έργου ύψους 12.400,00 ευρώ που αφορά κατεπείγουσα αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στην Νέα Ερυθραία επί της 25ης Μαρτίου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση στον κ. Κοντό.

Ακολούθως, πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα κάτωθι «20» από τα «21» τακτικά θέματα με «ουσιαστικές» διαφωνίες σε ορισμένα θέματα!  Η συνεδρίαση έληξε κανονικά στις 10.10πμ.  

Πόσους λάκκους έχει η φάβα;; Αντίλογος....

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σε πρόσφατη ανάρτηση στην εφημερίδα μας   με τον τίτλο «Στροφή ΤΩΡΑ στα Ελληνικά προϊόντα»  διαβάσαμε για την ανάγκη  υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων.


Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, η συνηθισμένη ελληνική κουτοπονηριά αλλά και ένα κράτος που δεν μπορεί να υπερασπισθεί  τους καταναλωτές πολίτες του.


Διαβάστε το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη από το www.protagon.gr  και βγάλτε συμπεράσματα σας....πατώντας εδώ....

Λοιπόν.....τι λετε;;

Βαλ’ τον υπουργό στην πρίζα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 κάνει πρεμιέρα στο θέατρο «Πειραιώς 131» το έργο των Παπαθανασίου - Ρέππα «Βαλ’ τον υπουργό στην πρίζα».

Πριν 16 χρόνια  οι Παπαθανασίου - Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία «Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα», στον απόηχο του Ωνασείου και της περιπέτειας  της διαδοχής του Αντρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. Ήταν μια τρελή φάρσα με θέμα την διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο.


Τώρα,  η ίδια η παραλλαγή στον τίτλο εκφράζει  το πνεύμα και αυτής της καινούργιας κωμωδίας. Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας εκτυλίσσεται μια φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής με έναν και μόνο σκοπό: Να μην αλλάξει τίποτα.

Πρωταγωνιστούν: Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ρέππας, Σοφία Μουτίδου, Βάσω Λασκαράκη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Φώτης Σπύρος, Δημήτρης Λέκκος.

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Τετάρτη 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 (λαϊκή) και 21:00, Κυριακή 18:00 και 21:00

Εισιτήρια: Πλατεία: 20 €, Εξώστης: 17 €, Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €
Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας).

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οι ποδηλατόδρομοι της κ. Ταμβάκη και η απαξίωση τους!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με την δημιουργία των ποδηλατοδρόμων στην Νέα Ερυθραία το 2010, η διοίκηση της κ. Ταμβάκη κατάφερε το ακατόρθωτο! Και να προκαλέσει την αγανάκτηση των Δημοτών εξ αιτίας της κατάληξης σε πλήρη «αχρηστία» των ποδηλατοδρόμων και να ξοδέψει (για τις 3 από τις 4 εργολαβίες) ένα σημαντικό ποσό της τάξεως των 2.800.000,00 ευρώ σε ένα εκ προοιμίου αποτυχημένο έργο.


Γιατί εδώ συνέβη το πρωτάκουστο. Σε μία πόλη που η καθημερινότητά της γίνεται για όλους μας και, ιδιαίτερα,  για όσους είναι πιο αδύναμοι (ηλικιωμένοι, Α.Μ.Ε.Α. κλπ.) όλο και πιο επαχθής, σε μία πόλη όπου τα βασικά και στοιχειώδη ζητήματα, όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά, τουναντίον, επιδεινώνονται.

Επιπλέον, σε μία  πόλη που η μορφολογία του εδάφους της αλλά και οι γενικότερες συνθήκες σε αυτήν (κυκλοφοριακό, ρυμοτομία, συνοικιακή διασπορά, πληθυσμιακή συγκέντρωση) είναι από ιδιόμορφες έως μη ευνοϊκές, το να χαράξεις ποδηλατόδρομους τέτοιους σαν και αυτούς και να θεωρείς αλλά και να διακηρύσσεις πως επιτελείς ιστορικό έργο, υπέρβαση και ανατροπή είναι το λιγότερο αφελές!

Σε τέτοιες όμως περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που δαπανήθηκαν τόσα πολλά χρήματα, για έργα τόσο λάθος κατασκευασμένα, τόσο πρόχειρα και τσαπατσούλικα, όσο και αν αυτά αποτελούν επιδοτούμενο πακέτο χρηματοδότησης, δεν παύουν να αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο κονδύλι.....πεταμένο στον κάλαθο των αχρήστων! 

Ο Μήτσος ξέρει....

Μια μαγευτική Κηφισιώτικη βραδιά Ηχοχρωμάτων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πλημμύρισε το Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου Κηφισιάς από ένα πολύβουο νεανικό και λιγότερο «νεανικό» ακροατήριο στο Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς  με ποικιλόμορφες μουσικές από όλο τον κόσμο, για πάνω από πέντε ώρες!

Σε ένα ιδανικό φυσικό Κηφισιώτικο χώρο, γιατί όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, «η Κηφισιά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον της Αττικής και τον πολιτισμό.

C:Real live στο Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς.

Η τέχνη δυναμώνει σε εποχές κρίσης και εμείς στην Κηφισιά έχουμε την τέχνη και τον πολιτισμό ως «φάρμακο-αντίδοτο» στην απανθρωπιά και στην απομόνωση»!
 
Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ  «Δημήτριος Βικέλας» Μανώλης Κουρμαδιάς με την έναρξη του Φεστιβάλ δεσμεύτηκε στον χαιρετισμό του για όλο και πιο καλές και ουσιαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις!   

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμαρχος ανακοινώνει «εμμέσως» ότι θα είναι ξανά υποψήφιος!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Παρασκευή 12/10/2012 γύρω στις 12.30μμ ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού του Δήμου στο Πολιτιστικό του Δημαρχείου, τονίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολιτευτικής ιστορίας της, εξαιτίας των δραματικών περικοπών στους θεσμοθετημένους πόρου της.


Στην ενημέρωση αυτή παρευρέθηκε σχεδόν το σύνολο του προσωπικού και όλοι οι αιρετοί  του Δήμου....περίπου 600 άτομα!

Ο κ.  Χιωτάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσλήψεις εργαζομένων επισημαίνοντας ότι:

«σε σχέση με πέρυσι ο Δήμος έχει 100 περισσότερους εργαζόμενους οι οποίοι παρέμειναν στη θέση τους με ασφαλιστικά μέτρα. Αυτή είναι μια τεράστια τρύπα του συστήματος και έχει να κάνει με τις δικαστικές αποφάσεις.  

Το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Η βράβευση έγινε στο όνομα των ευρωπαϊκών αξιών, κατακτήσεων και πολιτιστικών αγαθών, που ακτινοβολούν στις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις στη Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα και δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές των τελευταίων τριών ετών.


Είναι παράδοξο να αναγνωρίζονται μέσω Νόμπελ οι ευρωπαϊκές αξίες  - οι οποίες είναι εκείνες που γέννησαν τον θεσμό περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Ή οι αξίες τείνουν να λησμονηθούν ή ο θεσμός ψάχνει τις ρίζες του. Ή και τα δύο.

Το έλλειμμα Δημοκρατίας για τα δεδομένα των ευρωπαϊκών μας αρχών είναι θεαματικό!

Το βραβείο δόθηκε από μια επιτροπή την οποία ορίζει το κοινοβούλιο μιας χώρας (Νορβηγία) που ούτε είναι, ούτε θέλει να είναι μέλος της ΕΕ.!

Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό  ποιος  θα παραλάβει το Νόμπελ. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.....

Συνεργασία Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Μουσείου Χειρογράφων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Υπογράφθηκε στις 02/10/2012 και ώρα 01.30μμ στην Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας απ' τον Μακαριότατο και τον Δρ. Μοχάμεντ Σουλαϊμάν, Διευθύνοντα Υποδιευθυντή του Μουσείου Χειρογράφων, συμφωνία ύψους 1,4 εκατομμυρίων λιρών, για τη συντήρηση εκατό χειρογράφων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης εντός 74 μηνών, από την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολικής δόσης, καθώς ενδέχεται ο χρόνος να μειωθεί με τις επεκτάσεις, που προγραμματίζει το Μουσείο Χειρογράφων για το Εργαστήριό του.


Συντονιστές των διαπραγματεύσεων ήταν ο π. Απόστολος Τριφύλλης, Διευθυντής της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και ο Μιχάλης Σολομωνίδης, Μεταφραστής του Τμήματος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων και Εξειδικευμένης Μετάφρασης, και Συντονιστής Συνεργασίας του Κέντρου και Μουσείου Χειρογράφων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας.


Επίσης στα πλαίσια της συνεργασίας Πατριαρχείου - Βιβλιοθήκης δώρισε ο Μακαριότατος τον εξοπλισμό συντήρησης του Εργαστηρίου της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης στο Εργαστήριο Συντήρησης του Μουσείου Χειρογράφων της Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας και αναμένεται προσεχώς η άφιξή του στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Δήλωση» διαμαρτυρίας 341 κατοίκων.....για τις μονοδρομήσεις στην Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο του e-forum δημοσιεύουμε, κατά αποκλειστικότητα, την «δήλωση» διαμαρτυρίας 341 κατοίκων της Κηφισιάς, που κοινοποιήθηκε στις 10/10/2012 προς (1) τον Δήμο Κηφισιάς (2) τον Συνήγορο του Πολίτη (3) τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και (4) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, οι οποίοι έχουν πληγεί  σοβαρά από τις πρόσφατες μονοδρομήσεις στην Κηφισιά και ΖΗΤΟΥΝ την ακύρωσή των!


Επειδή, όπως διαφαίνεται, η αναστάτωση και η δυσφορία των κατοίκων έχουν πάρει «απρόβλεπτες» διαστάσεις ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΘΑ την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση των Δημοτικών Αρχών.

ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

- ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, με Αρ. Πρωτ. 45024/10-10-2012
Διονύσου και Μυρσίνης 2

- ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, με Αρ. Πρωτ. 35348/10-10-2012 και Αρ. Φακ. 57862
Χατζηγιάννη Μέξη 5

- ΓΕΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΙΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, με Αρ. Πρωτ. 15796/10-10-2012
Κηφισίας 1 - 3

- ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, με Αρ. Πρωτ. 45904/40645/10-10-2012
Κατεχάκη 56

Με έκπληξη οι κάτοικοι της περιοχής Κηφισίας Αττικής, ενημερωθήκαμε  αιφνιδίως για την υπ’ αριθμόν πρωτ. 474-2011 απόφαση του Δήμου σας, σχετικά με άμεσες τροποποιήσεις που αφορούν την κυκλοφορία, διέλευση και ροή των οδών της ως άνω περιοχής.

Η απόφαση αυτή τυγχάνει όλως αβάσιμη και απαράδεκτη, δεδομένου ότι πάσχει στο σύνολό της ως προς την απαιτούμενη κατά νόμο επαρκή αιτιολογία, αλλά και ουσιαστική θεμελίωση των ρυθμίσεων για τις οποίες κάνει άμεσα λόγο.


Ως εκ τούτου, επί της ουσίας θεσπίζει κανόνες και ρυθμίσεις με τέτοιο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό τρόπο, μεθοδεύοντας και εξυπηρετώντας με άκρατη προφανή ιδιοτέλεια την de facto κατάσταση που διαμορφώνεται κυριολεκτικά «έξω από τα σπίτια μας» και επί της ουσίας προσβάλλει ευθύτατα τα αδιαμφισβήτητα δικαιώματά μας ως προς την καθημερινή χρήση και πρακτική εκμετάλλευση των ιδιοκτησιών μας και των εν γένει περιουσιών μας, χωρίς να λαμβάνεται, για ακόμα μια φορά, υπ’ όψιν η αντικειμενική κρίση των κατοίκων επί του θέματος, αλλά και των προβλημάτων που διαμορφώνονται.

Κατόπιν όλων των αποφασισθέντων επί των αυθαίρετων και απαράδεκτων αυτών τροποποιήσεων της κυκλοφορίας, εύλογα και συνετά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα.   

Συναισθηματική Διαλεκτική!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Mέσα από την πολύχρονη παρουσία του στη θεατρική εκπαίδευση, ο Στέλιος Καλαθάς διδάσκει μία μέθοδο, που βασίζεται στην «Συναισθηματική διαλεκτική».

Η «βιωματική μέθοδος», ξεδιπλώνει τα συναισθήματα αρχικά μέσα από το λόγο και το διάλογο και ανακαλύπτοντας την «θερμή» επικοινωνία των λέξεων, χρησιμοποιεί και τις 5 αισθήσεις.

Στέλιος Καλαθάς.

Ο Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ περιλαμβάνει ασκήσεις δυναμικής λόγου, δημιουργικής φαντασίας, ανάδυσης συναισθημάτων, με  εικόνα, ήχο, αφή, όσφρηση.

Στο B’ KYKΛΟ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ εντάσσονται τα συναισθήματα στο θεατρικό κείμενο με νέες εφαρμογές και γίνονται θεατρική πράξη, ενώ παράλληλα  δουλεύεται και το σώμα για να είναι σε θέση να υπηρετεί τον εκάστοτε ρόλο. 

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 03/10/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


 Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με....

-  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου
- την λήψη αποφάσεων επί (26) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.16 ημερομηνίας 29/09/2012.

O κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα ότι κατάθεσε επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας αποσαφηνίσεις σχετικά με το θολό τοπίο των διατάξεων που περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα για το Παραδοσιακό Κέντρο Κηφισιάς!

Αφορμή ήταν η ακύρωση έξη πρόσφατων αποφάσεων του Δ.Σ. από δικαστήρια, μετά από ισάριθμες προσφυγές κατοίκων, που αφορούσαν έγκριση χρήσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος! Κατά συνέπεια τα τακτικά θέματα υπ΄ αριθμό 20, 22, 24 και 25 αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου ένα μήνα, οπότε θέματα αιτήσεων χορήγησης άδειας χρήσης παγώνουν μέχρι νεωτέρας!

Στην συνέχεια ανακοίνωσε στο Σώμα ότι ο κ. Κώστας Δενδρινός, ο οποίος αφιέρωσε 16 χρόνια έντονης δράσης ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισίας, απεβίωσε και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την επομένη  στο Κοιμητήριο Κηφισιάς και ζήτησε να τιμηθεί ο εκλιπών με ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθως πήραν τον λόγο διάφοροι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι τόνισαν ότι ο αποθανών χάραξε έντονα την εξελικτική πορεία της πόλης και εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Την λειτουργία απογευματινών κοινωνικών φροντιστηρίων ανακοίνωσε εν συνεχεία ο κ Δήμαρχος, λέγοντας ότι τα φροντιστήρια θα στελεχώνουν εθελοντές καθηγητές τα οποία θα λειτουργήσουν αρχικά στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς, στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας και στο 30 Γυμνάσιο Κηφισιάς. Θα αφορούν μαθητές απόρους και οικονομικά ασθενέστερους!

Μετά την ενημέρωση του κ. Δήμάρχου ακολούθησε γενική συζήτηση η οποία έληξε γύρω στις 07.50μμ. 

Πάτμος....η πιο ελκυστική περιοχή της Ευρώπης!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Πάτμος, η πιο ελκυστική περιοχή της Ευρώπης!......στο «τοπ-10» του αμερικανικού περιοδικού «Forbes».


Η Πάτμος θεωρείτε από  το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», ως το πιο ειδυλλιακό μέρος της Ευρώπης και πρώτο στην κατάταξη των «Δέκα πιο όμορφων και ελκυστικών περιοχών της Ευρώπης για να ζεις».


 Δεύτερη είναι η Λούκα της Ιταλίας (πληθυσμός 90.000) και ακολουθούν κατά σειρά:

- το μεσαιωνικό χωριό Σενιόν στη γαλλική Προβηγκία - Τοσκάνη (πληθυσμός 994),

- η Πιετρασάντα (πληθυσμός 24.600) στην Τοσκάνη της Ιταλίας,

- τα χωριά γύρω από τη λίμνη Μπλεντ της Σλοβενίας,

- το νησάκι Χβαρ (πληθυσμός 11.460) στην Κροατία,

- το χωριό Ντίτσλιγκ (πληθυσμός 2.030) στο Σάσεξ της Βρετανίας,

- το Μοντρό (πληθυσμός 22.900) στην ομώνυμη λίμνη των ελβετικών Άλπεων,

- η Μπριζ (πληθυσμός 117.200) του Βελγίου και τέλος.....

- το Λίνταου (πληθυσμός 24.540), το μοναδικό νησί της Βαυαρίας.

Το περιοδικό «Forbes» αναφέρει πληθυσμό της Πάτμου περίπου 1.000 κατοίκους.

Εμείς κι ο χρόνος!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

H  Εταιρεία Θεάτρου «κλεψΥδρα» παρουσιάζει το έργο του Τζον Πρίστλεϋ «Εμείς κι ο χρόνος» από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 (έως 13 Δεκεμβρίου 2012)  και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.15 μ.μ. στο θέατρο Altera Pars (Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, Τηλ: 210-3410.011), σε σκηνοθεσία - μετάφραση Αλέξανδρου Κοέν.


Η πρώτη πράξη του έργου ξετυλίγεται το 1919 στο σαλόνι των Κόνγουεϋ, όπου συγκεντρώνονται με αφορμή τα γενέθλια της μικρής κόρης της Κέυ.

Στη δεύτερη πράξη μεταφερόμαστε είκοσι χρόνια αργότερα.  Τίποτε δεν είναι ίδιο. Οι εξελίξεις στη ζωή της οικογένειας.....δραματικές.  Μένεις άφωνος και σοκαρισμένος.

Στη τρίτη πράξη γυρνάμε πίσω στο 1919.  Ήταν όλα ένα κακό όνειρο ή μήπως μια πραγματική ματιά στο μέλλον; Συνειδητοποιούμε πως ο σπόρος της καταστροφής υπήρχε ήδη.

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα

Στο ρόλο της Κυρίας Κόνγουεϋ η Μίνα Χειμώνα.

Παίζουν: Αλίκη Βουτζουράκη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Ρωμανός Μαρούδης, Γιώργος Μποτώνης, Ελένη Νασοπούλου, Δήμητρα Παπουτσή, Αγγελική Σεπέτη, Μαρκέλλα Στάμου, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης.

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, μειωμένο).