Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εκθέσεις στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διάφορες εκθέσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


- Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2011 η έκθεση ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  της Αλεξάνδρας Χατζηορδάνη, που εκθέτει το υλικό από την πολυετή συνεργασία της με το θεατρικό οργανισμό «Πρώτες Ύλες» του σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Λύγκα.

Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ από τις 19:00  (ώρες λειτουργίας του χώρου)
Χώρος: MCF Bar Restaurant - 3ος Όροφος.

- Από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 έκθεση ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, με έργα – κατασκευές των μαθητών του.


Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 19:00-22:00
Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

- Από τις 3 έως τις 10 Οκτωβρίου 2011 η έκθεση ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Impressions  της Revati Kapoor με χρώματα και μυρωδιές από την Ινδία, και Επίτιμο Προσκεκλημένο την Αυτού Εξοχότητα τον Πρέσβη της Ινδίας, κ. Tsewang Topden στα Εγκαίνια την  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στις 19:00.


Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

- Από τις 12 έως τις 29 Οκτωβρίου 2011 η έκθεση ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ The corporate series του Τάκη Τσαντίλη.  Συμμετοχή στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL11 σε επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη.


Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα: Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 40326!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09.00πμ  συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου, υπό την προεδρεία του κ. Ν. Χιωτάκη για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία συζητήθηκε «1» έκτακτο θέμα το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα και αφορούσε την επιστροφή φόρων αχρεωστήτως παρακρατηθέντων.

Επίσης ψηφίστηκαν ομόφωνα χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!......τα κάτωθι «7» τακτικά θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 15/09/2011.

1. Έγκριση δαπάνης ύψους 1.500,00 , ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 10.6261.09  « Συντήρηση & επισκευή πόρτων Δημοτικών κτιρίων »,  που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 4.500,00€ για το έτος 2011. Εγκρίνεται.

2. Υποβολή εσόδων – εξόδων του Ν.Π. ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίνεται.

3. Υποβολή εσόδων – εξόδων του Ν.Π. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  του Δήμου Κηφισιάς. Εγκρίνεται.

4. Έγκριση πρακτικού και κατακύρωση αποτελέσματος που αφορά στο διαγωνισμό του έργου « Έργα υποδομής σε  νέο-εντασσόμενες  περιοχές ». Εγκρίνεται.

5. Ψήφιση πίστωσης 2.551,08€ για τα έξοδα κίνησης του μονίμου και αορίστου χρόνου τεχνικού προσωπικού, για το μήνα Αυγούστου  2011, σε  βάρος του Κ.Α. 30.6422.01 για τους  υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Κ.Α. 40.6422.01 Κ.Α.40.6422.02 για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας , αφού ληφθούν υπόψη οι διατάξεις  της περ.γ’ της παρ.2 του άρθρου 103 του Ν.3463 /2006 ( ΦΕΚ 114 Α/2006 Νέος Κοινοτικός Κώδικας.  Εγκρίνεται.

6. Ανάθεση κατ΄ άρθρο 103 παρ. 2 περ. (ι) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 281 του N. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), στη Δικηγόρο κ. Δήμητρα Λάμπου να παραστεί  ενώπιον  του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών - Σχηματισμός Ακυρωτικής Διαδικασίας, την 11η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα: 10:00, κατά τη συζήτηση Tης Αίτησης Ακυρώσεως της εταιρίας με την επωνυμία «VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.», για την Ακύρωση της υπ’ αριθμό 2/2009 απορριπτικής απόφασης της Επιτροπής Αυθαιρέτων Πολεοδομίας Δήμου Κηφισιάς με την οποία απορρίφθηκε ένστασή τους, κατά της με αριθμό 745/2008 έκθεσης αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας. Εγκρίνεται.

7. Ανάθεση κατ΄ άρθρο 103 παρ. 2 περ. (ι) σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 281 του N. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), στη Δικηγόρο κ. Δήμητρα Λάμπου να παραστεί  ενώπιον  του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών - Σχηματισμός Ακυρωτικής Διαδικασίας, την 11η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα: 10:00, κατά τη συζήτηση της Αίτησης Ακυρώσεως της εταιρίας με την επωνυμία «COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ», για την Ακύρωση της υπ’ αριθμό 2/2009 απορριπτικής απόφασης. της Επιτροπής Αυθαιρέτων Πολεοδομίας Δήμου Κηφισιάς, στην οποία έχει ενσωματωθεί η  με αριθμό 700/2008 έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας. Εγκρίνεται.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ορεκτικά… η παγίδα της ταβέρνας!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Τα ορεκτικά στην ταβέρνα είναι μια παγίδα γεμάτη άχρηστες θερμίδες!

Ο Ταβερνιάρης ή ο maître, αναλόγως του πόσα χρήματα θέλουμε να πληρώσουμε,  μας φέρνει δίσκους ολόκληρους με διάφορα ορεκτικά.


«Χειροποίητες» ή όχι οι διάφορες ποικιλίες ορεκτικών, τα κεφτεδάκια, τα ντολμαδάκια, οι πίτες, τα πιτάκια, τα μπουρεκάκια, οι ψαρομεζέδες, τα θαλασσινά, τα καναπεδάκια, το τζατζίκι, οι μελιτζάνες τηγανιτές και τα παρόμοια, δήθεν ανοίγουν την όρεξη αλλά κανείς δεν αναλογίζεται ότι είμαστε ήδη «με ανοιγμένη» την διάθεση για φαγητό.

 Άρα; Μήπως είναι μια εσπευσμένη και περιττή σχεδόν διαδικασία η αλόγιστη παραγγελία ορεκτικών που μας γεμίζει λίπος δύσκολο να το ξεφορτωθούμε;  Πόσες φορές αδυνατούμε να καταναλώσουμε τα ορεκτικά που παραγγείλαμε;

Οι επιλογές συνεπώς ορεκτικών που θα κάνουμε, σε εστιατόριο ή ταβέρνα, έχουν ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να είναι μετά από σκέψη και όχι αυθόρμητες.

Οι γενικοί κανόνες μπορεί να είναι:

-  Πριν πάτε σε ταβέρνα, «τσιμπήστε» κάτι στο σπίτι. Φαίνεται παράδοξη και αντιφατική διαδικασία αλλά είναι πολύ αποτελεσματική: θα σας κόψει την πείνα (βουλιμία) στην ταβέρνα και έτσι αφενός θα αποφασίζετε τι θα πάρετε με καθαρότερο μυαλό αφετέρου θα χαρείτε τους φίλους σας περισσότερο.  

-  Ζητήστε το ψωμί να έρθει μαζί με το υπόλοιπα κυρίως πιάτα.

-  Αποφύγετε να παραγγέλνετε ότι…ακούτε.  

-  Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης ή αραβικές πίτες. Αποφύγετε το ξεροψημένο, που συνήθως σερβίρεται περιχυμένο με ελαιόλαδο.

- Προτιμήστε πολλές διαφορετικές σαλάτες ή και ψητά λαχανικά αντί άλλων ορεκτικών.

-  Αποφύγετε τηγανιτά και παναρισμένα ορεκτικά.

- Κρατήστε τα τυριά για μια άλλη ημέρα. Το τυρί όπως και το κρέας περιέχουν πρωτεΐνες και λίπος, έχουν σχεδόν ισοδύναμη θρεπτική ενεργειακή αξία.

-  Γεμίστε το πιάτο σας μόνο μια φορά.

Καλή διασκέδαση λοιπόν με τους φίλους σας.....χωρίς περιττά λίπη και χωρίς περιττά έξοδα!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόπος αναγνώρισης γραμμικών κωδικών!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πάντοτε να διαβάζετε τις ετικέτες στα τρόφιμα που αγοράζετε! Ανεξάρτητα το τι είναι γραμμένο  μπροστά στο πλαίσιο ή το πακέτο.....γυρίστε το πίσω και διαβάστε προσεκτικά τι γράφει η ετικέτα!


Τώρα που πολλά  τρόφιμα ή ζωοτροφές  προέρχονται από την Κίνα!....ο ευκολότερος τρόπος να το διαπιστώσετε την ταυτότητα του κατασκευαστή του προϊόντος είναι να διαβάζετε σχολαστικά την ετικέτα, κατά την διάρκεια των αγορών σας στο χώρο των υπεραγορών και ιδιαίτερα στα Walmart.

Πολλά προϊόντα δεν παρουσιάζουν πλέον την χώρα προέλευσης τους!.....αλλά το που βρίσκεται ο Αντιπρόσωπος τους!. Είναι σημαντικό να διαβάζετε το bar code για να εντοπίζετε την χώρα προέλευσης των!

Ο τρόπος ανάγνωσης των γραμμικών κωδίκων.... έχει πολύ ενδιαφέρον! Ίσως είναι το πιο χρήσιμο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν κάνετε τα ψώνια σας!...ειδικά όταν θέλετε να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε προϊόντα π.χ. κατασκευασμένα στον Καναδά ή ΗΠΑ ή Ηνωμένο Βασίλειο κτλ. και όχι στην Κίνα!

Πολύς κόσμος ανησυχεί για τα Κινέζικα προϊόντα! Μπορείτε άνετα να εντοπίσετε την χώρα προέλευσης εάν είναι η Ταϊβάν ή η Κίνα!  Εάν τα πρώτα 3 ψηφία του γραμμικού κώδικα είναι (1) 690 691 ή 692, το προϊόν κατασκευάζεται στην Κίνα! (2) 471 το προϊόν κατασκευάζεται στην Ταϊβάν. 

Αυτό είναι δικαίωμά σας να το γνωρίζετε, αλλά η κυβέρνηση και οι συναφείς υπηρεσίες ποτέ δεν ενημερώνουν το κοινό, για αυτό, θα πρέπει να προστατεύετε τους εαυτούς σας. 

Σήμερα, οι Κινέζοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι οι καταναλωτές δεν προτιμούν προϊόντα «κατασκευασμένα στην Κίνα», για  αυτό αποφεύγουν να εμφανίζουν την χώρα προέλευσης στα προϊόντα τους!  
Μπορείτε τώρα να απευθύνεστε στο γραμμικό κωδικό....και να θυμάστε τα πρώτα 3 ψηφία Barcode που ενδεικνύουν την ταυτότητα του κατασκευαστή ανάλογα με την χώρα προέλευσης. Για περισσότερα πατήστε εδώ... 

Αφού οι Αρμόδιες Αρχές δεν βοηθούν!........οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Επικίνδυνη Στάση – Η τροχαία και ο Δήμος Κηφισιάς θα παρέμβουν;

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Η επικινδυνότητα της θέσης στην οποία έχει τοποθετηθεί η στάση του Λεωφορείου του ΟΑΣΑ, στην συμβολή των οδών Ερυμάνθου – Τροιζηνίας, στην είσοδο στην συνοικία των Αδαμών και, ταυτόχρονα, έξοδο από την υπόγεια διάβαση, είναι οφθαλμοφανής και αναδεικνύεται καθημερινά.  Απλό θαύμα ότι δεν θρηνούνται θύματα.


Με δεδομένο ότι οι στάσεις των λεωφορείων δεν εξαιρούνται από την τήρηση του ΚΟΚ, τίθεται ευθέως το ερώτημα γιατί τοποθετήθηκε η στάση σε σημείο που παραβιάζει ευθέως κάθε διάταξη του άρθρου 34 του ΚΟΚ όπως.....

-  στάση σε έξοδο οδού ταχείας κυκλοφορίας,

- απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος,

-  ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς,

- οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας και αν το εναπομένον πλάτος της λωρίδας μεταξύ οχήματος και απαγορευτικής γραμμής υπέρβασης είναι μικρότερο από τρία (3) μέτρα,

-  πάνω σε στροφή,

-  κοντά σε διασταυρώσεις,

-  αν το ελεύθερο μέρος της οδού που απομένει είναι ανεπαρκές για την κυκλοφορία των οχημάτων κλπ.

Η Διεύθυνση Τροχαίας δεν πρέπει να παρέμβει και να επιβάλλει άμεσα πρόστιμο, όπως παρεμβαίνει σε απλούς πολίτες;

Τι κάνει ο Δήμος Κηφισιάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Δεν πρέπει να κάνουν καταγγελία για παράβαση καθήκοντος του έχοντος υπογράψει την τοποθέτηση της στάσης στο σημείο όπου εκτίθενται ζωές σε κίνδυνο;

Μήπως οι κάτοικοι των Αδαμών δεν ανήκουν στις προνομιούχες συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς;

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Κηφισιάς απέστειλε τα στοιχεία.....καθυστερημένα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Σύμφωνα  με  την κάτωθι ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 06/09/2011......

« Με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία αναφέρουν ότι 95 δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα συμπεριλαμβανομένου και του νέου Δήμου Κηφισιάς δεν απέστειλαν αναλυτικά στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού των δημοτικών επιχειρήσεων σας ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος Κηφισιάς έχει αποστείλει τις καταστάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά με μια μικρή καθυστέρηση.

Ο Δήμος Κηφισιάς λόγω της ενοποίησης του με τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη προσπάθησε πρωτίστως να τακτοποιήσει και να οργανώσει τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την συνένωση των τριών δήμων αλλά και να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Παράλληλα σας επισημαίνουμε ότι τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται να εισπράττουν υπάλληλοι των δήμων δεν αφορούν το Δήμο Κηφισιάς.

Οι υπηρεσίες μας λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διαφάνεια και νομιμότητα έτσι όπως προβλέπει το σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας.»

........ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΤΕ, κ. Δήμαρχε,  ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διαφάνεια και νομιμότητα έτσι όπως προβλέπει το σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας!


Για αυτό σας  ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ στα πλαίσια της διαφάνειας και νομιμότητας και υπόψη του Ν.3861/2010 (Πρόγραμμα Διαύγεια) και του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) να ενεργήσετε άμεσα τα εξής:

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων περί τη μισθοδοσία όλων των υπαλλήλων και συμβασιούχων του Δήμου της Κηφισιάς.

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων περί των συμβάσεων του Δήμου Κηφισιάς με τρίτους.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το αρ.2 παρ.4 εδ.16 του Ν.3861/2010, στο «διαδίκτυο» αναρτώνται οι περιλήψεις διακηρύξεων, αποφάσεις και πράξεις κατακύρωσης και ανάθεσης δημόσιων συμβάσεων έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Επίσης σύμφωνα με το άρ.2 παρ.4 εδ.18 του ιδίου Νόμου, στο «διαδύκτιο» αναρτώνται οι πράξεις δωρεών, επιχορηγήσεων, παραχώρησης χρήσης περιουσιακών στοιχείων από το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τους φορείς των Ο.Τ.Α. ή φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων περί των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Δημοσίευση όλων των αναλυτικών στοιχείων και ισολογισμών των νομικών προσώπων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος της Κηφισιάς με ποσοστό τουλάχιστον 33%.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το αρ.2 παρ.4 εδ.6 του Ν.3861/2010, στο «διαδίκτυο» αναρτώνται οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί και οι επί μέρους δαπάνες Υπουργείων, κεντρικών και περιφερειακών δημόσιων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.
 
Όλα τα ανωτέρω δυστυχώς ΔΕΝ τα έχετε πράξει μέχρι σήμερα κ. Δήμαρχε, παρόλο που ο νόμος το ορίζει! Συνεπώς, μέχρι σήμερα ΔΕΝ παρέχετε ενδείξεις νομιμοφροσύνης και διαυγούς συμπεριφοράς διαχειριζόμενος τα του Δήμου σας.

Ευελπιστούμε, όμως, ότι στο άμεσο μέλλον θα (υποχρεωθείτε να) συμμορφωθείτε!!

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής με Α.Π. 39268!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Την Τρίτη  13 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09.00πμ  συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου, υπό την προεδρεία του κ. Ν. Χιωτάκη για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία συζητήθηκαν «3» έκτακτα θέματα τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα και αφορούσαν:

1. Έγκριση δαπάνης 200.000,00 € για συμβάσεις έργων
2. Έγκριση δαπάνης για διάθεση πίστωσης 2.500,00 € για πληρωμή φόρων – τόκων
3. Έγκριση δαπάνης 24.600,00 €  για την μίσθωση μεταφορικών μέσων για μαθητές.

Επίσης ψηφίστηκαν ομόφωνα......χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!......τα κάτωθι «12» τακτικά θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 08/09/2011  εκτός των Νο.12 και 14 που απορρίφθηκαν με το σκεπτικό  ότι οι θιγόμενοι μπορούν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη!

1.Έγκριση δαπάνης ύψους 4.700,00 €, ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6451.01  με τίτλο « Συνδρομή σε εφημερίδες και περιοδικά  » που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 10.000,00€ για το έτος 2011. Εγκρίνεται.

2.Έγκριση δαπάνης , ψήφιση διάθεσης της πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 35.6262.17  με τίτλο «Εργασίες συντήρησης πάρκων, νησίδων και δεντροστοιχίων»,  που έχει προϋπολογισθεί στο ύψος των 150.000,00€ για το έτος 2011 και έγκριση της υπ’ αριθμό 26/2011 μελέτης της Δ/νσης Τ.Υ. του Δήμου καθώς και των όρων διακήρυξης  για την διεξαγωγή ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Εγκρίνεται για την συντήρηση πάρκων, πλατειών, νησίδων, δενδροστοιχιών και ρεμάτων κατά κύριο λόγο στην Ν. Ερυθραία. Φυσικά θα γίνει διαγωνισμός  για τον ανάδοχο!

3.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεσης πίστωσης ποσού 2.972,28€ σύμφωνα με την πρόταση ανάληψης υποχρέωσης της υπηρεσίας μας, σε βάρος του Κ.Α. 00.6492 «Δικαστικά έξοδα & εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων» βάσει της υπ’ αριθμό 7433/2011 Απόφασης Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου. Εγκρίνεται.

4.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεση πίστωσης  σε βάρος του Κ.Α. 00.6813.01 που αφορά «Δαπάνη έκδοσης εγγυητικών επιστολών τραπέζης»  ποσού ύψους 5.850,00€. Εγκρίνεται.

5.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεση πίστωσης ποσού 2.078,30 σε βάρος του Κ.Α. 30.7424.01 «Αποζημιώσεις σε θιγόμενους από ρυμοτομία», προϋπολογισμού του Δήμου. Εγκρίνεται.

6.Έγκριση  δαπάνης και ψήφιση διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6122  για «Αποζημίωση και έξοδα κίνησης Δημοτικών Συμβούλων (άρθρο  175 ΔΚΚ)»  ποσού 5.948,68, προκειμένου να αποζημιωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τις παραστάσεις τους στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Εγκρίνεται και αφορά την αποζημίωση - αμοιβή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής , που αυτή ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και για τον Δήμο μας είναι περίπου 50,00 € / σύνεδρο και υπολογίζεται με βάση τον μισθό του Δημάρχου.

7.Έγκριση  δαπάνης και ψήφιση διάθεση πίστωσης σε βάρος του Κ.Α. 00.6737.17 που αφορά «Αποζημίωση πολιτών από βλάβες που υπέστησαν από υπαιτιότητα του Δήμου» ποσού 117,41€  προϋπολογισμού του Δήμου βάσει της υπ’ αριθμό 239/2011 απόφασης Δ.Σ. και 267/11 Ο.Ε. Εγκρίνεται.

8.Έγκριση δαπάνης και ψήφιση διάθεση πίστωσης ποσού 4.229,16 σε βάρος του Κ.Α. 00.6824.04 για  «Λογιστική τακτοποίηση από μίσθωμα αστυνομικού τμήματος Εκάλης» με δικαιούχο τη ΔΟΥ Κηφισιάς. Εγκρίνεται.

9.Έγκριση συμμετοχής υπαλλήλων σε σεμινάριο. Εγκρίνεται και αφορά την επιμόρφωση 2 δημοτικών υπαλλήλων σε υγειονομικά θέματα

10.Υποβολή εσόδων – εξόδων του Δήμου Κηφισιάς μηνός Μαρτίου 2011. Εγκρίνεται.

11.Υποβολή εσόδων – εξόδων του Δήμου Κηφισιάς μηνός Απριλίου  2011. Εγκρίνεται.

12.Υποβολή   της   από   28-4-2011   Βεβαίωσης υπαιτιότητας (θετική)  του Νομικού  Συμβούλου του  Δήμου  κ. Λεωνίδα Λώρα, σχετικά με  την κάλυψη της  ζημιάς που υπέστη η μοτοσικλέτα  του κ. Σκεύη Γρηγορίου του Ευάγγελου, από πτώση σε λακκούβα, την 29η  Ιουνίου 2010, επί της οδού Ανοίξεως, Κηφισιά, δαπάνης ποσού δύο χιλιάδων οχτακοσίων πενήντα τριών & εξήντα οκτώ λεπτών (2.853,68 €). Απερρίφθη.

13.Υποβολή   της   από   7-9-2011   Βεβαίωσης υπαιτιότητας (θετική)  του Νομικού  Συμβούλου του  Δήμου  κ. Λεωνίδα Λώρα, σχετικά με  την κάλυψη της  ζημιάς που υπέστη η μοτοσικλέτα του κ. Γραβάνη Χρυσοβαλάντη του Νικολάου, από πτώση σε λακκούβα, την 18η  Φεβρουαρίου 2011, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη έναντι 81, Κηφισιά με κατεύθυνση προς Νέα Ερυθραία, δαπάνης ποσού εξακοσίων εβδομήντα επτά ευρώ & εβδομήντα τριών λεπτών (677,73€). Εγκρίνεται.

14.Υποβολή   της   από    7 -9-2011   Βεβαίωσης υπαιτιότητας (θετική)  του Νομικού  Συμβούλου του  Δήμου  κ. Λεωνίδα Λώρα, σχετικά με  την κάλυψη της  ζημιάς που υπέστη το Ι.Χ. του κ. Καθαράκη Κωνσταντίνου του Νικολάου, από ξεθωριασμένο σήμα οδικής κυκλοφορίας (STOP), την 7η  Ιουλίου 2011, επί των οδών Στροφυλίου & Χαριλάου Τρικούπη, Νέα Ερυθραία, δαπάνης ποσού χιλίων διακοσίων τριάντα έξι ευρώ (1.236,00€).  Απερρίφθη.