Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μποϋκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Mία ενδιαφέρουσα απάντηση στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται από πολίτες της χώρας.


Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να τις στερήσει αυτά τα ποσά. Πιο συγκεκριμένα, έχει προταθεί άμεσο μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα.

Οπότε, όποιος θέλει να συμμετέχει αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode: 400, 401, 402, 403....440. Εάν αυτός είναι ο αρχικός αριθμός τότε το προϊόν προέρχεται από την Γερμανία.

«Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό.......θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ» όπως λεει η παροιμία!

Η πραγματικότητα όμως λεει ότι η Γερμανία δεν θα ξεφύγει από τα χρέη της!

Φυλακισμένοι στις σκέψεις μας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τον εκδοτικό οργανισμό Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ κυκλοφορεί το βιβλίο του Αλέξανδρου Παττακού «Φυλακισμένοι στις σκέψεις μας».

«Γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις με μεγαλύτερη ευκολία απ΄ ότι άλλοι; Είναι εφικτό να τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και αισιοδοξία και να διδασκόμαστε απ΄ αυτές; Πως μπορούμε να ανακαλύπτουμε πραγματικό νόημα και αληθινή ευτυχία σε κάθε στιγμή της ζωής μας;»

Ο Αλέξανδρος Παττακός, στηριζόμενος στη φιλοσοφία και το θεραπευτικό σύστημα του παγκοσμίως γνωστού ψυχιάτρου Βίκτωρ Φρανκλ, μας δίνει επτά βασικές αρχές, για να ανακαλύψουμε οι ίδιοι τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. 


Ο Αλέξανδρος Παττακός είναι ιδρυτής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ  που εδρεύει στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, και το πάθος του είναι να βοηθά τους ανθρώπους να συνειδητοποιούν τις δυνατότητές τους  και να ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα στη ζωή και την εργασία τους.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ηλεκτροφόρα Πεζοδρόμια!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Η ανοχή των Δημοτικών Αρχών, κατά παράβαση των νομικών διατάξεων, επέτρεψε  ως γνωστόν, την αυθαίρετη κατάληψη των πεζοδρομίων της Κηφισιάς με διάφορα καλλωπιστικά φυτά χαμηλής ή υψηλής βλάστησης κυρίως από κατασκευαστές, εργολήπτες και εργολάβους.
Τα πεζοδρόμια μετετράπησαν σε ΠΑΡΤΕΡΙΑ με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κίνηση των πεζών που είναι και οι φυσικοί τους χρήστες. Τώρα λοιπόν οι πεζοί αναγκάζονται για τις μετακινήσεις τους να χρησιμοποιούν τους επικίνδυνους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Το θέμα  ανέδειξε ο  έντυπος και  ηλεκτρονικός τοπικός  τύπος αλλά και ο γράφων στη νομική του διάσταση. Δεν μας έφτανε όμως αυτό. Τώρα η Κηφισιά πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά διαθέτοντας και ηλεκτροφόρα πεζοδρόμια.  

Διαγωνισμός «European Creativity & Innovation Challenge»!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καινοτόμες ιδέες και πρωτότυπους τρόπους προώθησης προϊόντων παρουσίασαν περισσότεροι από 90 μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «European Creativity & Innovation Challenge» που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων» / JA Greece, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, στo  Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στο Μαρούσι.


Το πρώτο βραβείο κέρδισε ομάδα 8 μαθητών από τα Επαγγελματικά Λύκεια 1ο και 3ο Πειραιά, 2ο Αγ. Αναργύρων και 1ο Γαλατσίου παρουσιάζοντας την ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Β.Ε.Λ.Α.Π.Α.Κ Productions», ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την προώθηση εταιρικού προϊόντος στην αγορά.

Εκπρόσωποι της νικήτριας ομάδας θα λάβουν μέρος  στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από το Junior Achievement Europe, στις 21 - 23 Μαΐου 2012, στις Βρυξέλλες. 

Είναι μαγάλη τύχη!

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε χθες Τρίτη 02/05/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «5» προ ημερησίας και «12» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 18582 ημερομηνίας 26/04/2012.

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «6» προ ημερησίας θέματα αναφορικά με την (1) έγκριση μελέτης του έργου «διανοίξεις οδών σε νέο-εντασσόμενες περιοχές» με δημόσιο διαγωνισμό ύψους 600.000,00 ευρώ (2) διάθεση πίστωσης ύψους 60,00 ευρώ που αφορά «διάφορες επιστροφές εσόδων» (3) διάθεση πίστωσης ύψους 1.500,00 ευρώ που αφορά «αποζημίωση από πτώση σε λακκούβα» για τον κ. Γ. Δημητρίου (4) έγκριση δαπάνης ύψους 6.113,00 ευρώ που αφορά πληρωμή μίσθωσης Ταχυδρομικής Θυρίδας ΕΛΤΑ στην Νέας Ερυθραία (5) έγκριση δαπάνης ύψους 26.585,00 ευρώ που αφορά αποζημίωση σε θιγόμενη από ρυμοτομία με δικαιούχο την κ. Αγγελική Πηγαδά στην περιοχή ΟΥΛΕΝ συν τα δικαστικά έξοδα 450,00 ευρώ. 

Συνάντηση αρχαιολογικής ταινίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

O AΓΩN σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Λαμπράκη, οργανώνει την 9η Διεθνή Συνάντηση Aρχαιολογικής Tαινίας του Mεσογειακού Xώρου.......και πέρα από τη Mεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στην Aθήνα, από 7 έως 13 Mαΐου 2012, στην Tαινιοθήκη της Eλλάδος (Iερά Oδός 48 και Mεγ. Aλεξάνδρου, Kεραμεικός).

Aρχαιολογικές ταινίες από 15 χώρες του κόσμου με θέματα από το Περού έως την Aυστραλία, από την Aίγυπτο έως τα Kαρπάθια, αλλά και από την Kύπρο, την Kρήτη, τη Mακεδονία, τη Θράκη, τα Aντικύθηρα, τη Σύρο, την Eύβοια, τη Λέρο......

Tαινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και Eιδικές Προβολές

Oι προβολές αρχίζουν καθημερινά στις 17:00 και τελειώνουν στις 23:00. Σάββατο και Kυριακή από τις 10:00 έως τις 23:00.

H απονομή των βραβείων θα γίνει την Kυριακή 13 Mαΐου 2012 στις 9.30 το βράδυ.

Eισιτήρια στα ταμεία της Tαινιοθήκης  (Iερά Oδός 48, Kεραμεικός): 5 ευρώ / ημέρα (Δευτέρα - Παρασκευή) και 5 ευρώ / ζώνη προβολής (Σαββατοκύριακο).

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Κηφισός»! Μέρος 2ο

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ο στρατηγός κ. Δημήτρης Κυριαζόπουλος συνεχίζει, με την δική του πέννα, να εκθέτει τις σκέψεις του.....

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος. 

1. Ο κατάλογος των θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος που μας απασχολούν ως Τοπική   Κοινωνία και ως Σύλλογος είναι μακρύς και περιλαμβάνει:

Θέματα που αφορούν την συμπλήρωση των Υποδομών εκείνων, που κατά τον νόμο αλλά και την μελέτη του Γ.Π.Σ., συνιστούν τον ελάχιστο Κοινωνικό Εξοπλισμό της κάθε Συνοικίας - Περιοχής (Σχολική  στέγη, Αποχέτευση, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Πλατεία, Χώροι Πρασίνου, Ιερός Ναός κλπ).

Θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα (Συγκοινωνία, Κυκλοφορία, Πεζοδρόμια, Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός). 

Εγκλήματα πληροφορικής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η ανάπτυξη της πληροφορικής, πέρα από την αναμφισβήτητα θετική επίδραση στην καθημερινή μας ζωή και κυρίως ως επαγγελματικό εργαλείο, επέτρεψε και τη δημιουργία νέων μορφών εγκληματικής δράσης όπως......η χρήση ενός «interface» που διαθέτει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά!

«The most advanced PS/2 hardware key logger available on the market. This keystroke recorder comes in a standard version - 4MB memory capacity, 2,000,000 keystrokes (over 1,000 pages of text), and a Venom version 2 billion keystrokes (over 1 million pages of text), organized into an advanced flash FAT file system.

This hardware key logger features a text menu with loads of options for analyzing recorded data. Additionally, the USB Download Accelerator is included for super-fast retrieving of logged data. The keystroke logger is completely transparent to computer operation, no software or drivers are required».

Όταν πηγαίνετε σε internet καφέ ή σε ένα ξενοδοχείο ή στο αεροδρόμιο ή κάπου αλλού για να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή, να ελέγχετε πάντοτε το πίσω μέρος του υπολογιστή.


Αν παρατηρήσετε ότι το ανωτέρω «interface» είναι συνδεδεμένο με το καλώδιο του πληκτρολογίου, μην χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο υπολογιστή!

Το «interface» καταγράφει οτιδήποτε πληκτρολογείτε! Δηλαδή προσωπικές ιστοσελίδες που επισκέπτεστε με κωδικούς πρόσβασης, τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού, κλπ.
    
Προσοχή λοιπόν!!

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Κηφισός»! Μέρος 1ο

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων των Συλλόγων της Κηφισιάς συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Κηφισός» της περιοχής Αδαμών, τον στρατηγό κ. Δημήτρη Κυριαζόπουλο, από τον οποίο ζήτησα να μου αναφέρει την ιστορία του Συλλόγου και τις δράσεις του.

Πηγή αστείρευτη ο στρατηγός μου ζήτησε να γράψω με την δική του πέννα τα δρώμενα του «Κηφισού».....

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση σας κ. Νομπιλάκη θα προσπαθήσω να δώσω μια συνοπτική απάντηση στα ερωτήματα που μου θέσατε για την συνοικία μας (Αδάμες / Κηφισιάς), τον Σύλλογο μας (Κηφισός) και τα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που σαν τοπική κοινωνία μας απασχολούν.

Το κάνω αυτό από λόγους δεοντολογίας χάριν των αναγνωστών της Kifisia Press αν και γνωρίζω ότι είστε προσωπικά απόλυτα ενήμερος για αυτά από την ενεργό μακροχρόνια συμμετοχή σας στον Σύλλογο μας, ως μέλος του, ως μέλος του Δ.Σ. και ως μέλος της Μονίμου Διευρυμένης Επιτροπής που παρακολουθεί και εκφέρει γνώμη για τα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος της περιοχής.

Εκ προοιμίου θέλω να σας ευχαριστήσω γι΄ αυτή σας την πρόσκληση που μου δίδει και την ευκαιρία να εκθέσω και κάποιες σκέψεις για αυτό που ονομάζουμε Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, με ότι σαν έννοια και σαν θεσμός η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού σηματοδοτεί και εμπεριέχει.

Η Συνοικία μας

Το τραγούδι Blueberry Hill με τον Putin!


Δείτε τον Vladimir Putin να τραγουδά σε φιλανθρωπική συναυλία αφιερωμένη στην καταπολέμηση του καρκίνου των παιδιών, που έλαβε χώρα στο παγοδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης πατώντας εδώ.... Bravo Vladimir!!

Διεθνείς προσωπικότητες, όπως Kevin Costner, Gerard Depardieu, Μίκι Rourke, Sharon Stone, Kurt Russell, Vincent Cassel, Monica Belucci, Ornella Muti, Goldie Hawn και πολλοί άλλοι παρευρέθηκαν στη συναυλία αυτή.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

10 δέσμες δράσεων για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 και ώρα 11.30πμ στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην αίθουσα Golden, έλαβε χώρα Συνέντευξη Τύπου την οποία οργάνωσαν τα επτά μεγαλύτερα Διμερή Επιμελητήρια της χώρας και η ΕΕΔΕ, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε η παρουσίαση 10  δράσεων - καταλύτες για την  επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, μέσω της οργάνωσης της διοίκησης και της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων και των ξένων επενδύσεων.


Όλα τα μεγάλα Διμερή Επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνο-ολλανδικο και Ελληνοσουηδικό) καθώς και η ΕΕΔΕ, που υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία εκπροσωπούν σημαντικές εταιρίες με μεγάλο μέρισμα στην οικονομία της χώρας αλλά και την κοινωνία κι έχουν μεγάλη εμπειρία διοίκησης. 

Η ελληνική αγορά και επιχειρηματικότητα δεν δείχνει να φοβάται το ενδεχόμενο μίας αριστερής κυβέρνησης, καθώς φαίνεται έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση «ανεξαρτήτου χρώματος». 

  
Κατά την παρουσίαση των 10 δράσεων, που εκπονήθηκαν σε συνεργασία του ΙΟΒΕ με τη συμβουλευτική Boston Consulting Group, οι πρόεδροι των Διμερών Επιμελητηρίων και της ΕΕΔΕ έδωσαν και το πολιτικό στίγμα της ημέρας αφού επέλεξαν να ανακοινώσουν τη σειρά αυτή μέτρων / προτάσεων, - 3 μέρες μόνο πριν τις εκλογές - καθώς, όπως τόνισαν, θέλουν αφενός να δεσμευθούν οι πολιτικές δυνάμεις ότι θα τηρήσουν τα μέτρα που προτείνουν, γνωρίζοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τα στηρίξει, και αφετέρου διότι ο προεκλογικός διάλογος έχει απομακρυνθεί από το κρίσιμο διακύβευμα, την ουσιαστική επίλυση της οικονομικής κατάστασης και τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας, και έχει εκτραπεί σε μία λανθασμένη πλατφόρμα «απατηλών υποσχέσεων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννος  Γραμματίδης, και στη διαμάχη πάνω σε άλλα επίδικα, κοινωνικά ή πολιτικά, θέματα.   
 

Στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δύο έργα θα παρουσιάζονται μέσα στο Μάιο  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Το πρώτο έργο ονομάζεται « Ί.Χ.Ν.Ή.» από τους  «Motus Terrae».

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως 29 Μαΐου 2012 στις 21.30.
Παίζουν: Ελένη Κάκκαλου, Ελένη Ντρογκούλη, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Στράτος Τρογκάνης και Αποστόλης Ψαρρός.


Πέντε ηθοποιοί αναζητούν τα ίχνη που άφησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας, αλλά και τα ίχνη που άφησε η γενιά που πρόδωσε τα παιδιά της.

Αίθουσα: Black Box.
Εισιτήρια: 15€, 10€ Μαθητικό /Φοιτητικό κλπ.

Το δεύτερο έργο είναι το «Ευρέ Εργά» της Μανί Ζουμπού (Μανίνας Ζουμουλάκη) που κάνει πρεμιέρα στις 17 Μαΐου 2012.   

Τι είναι το «Ευρέ Εργά»; Είναι μια παιδική παρεξήγηση όπως η Ταμηγύνηση (... κοί-τα μη γίνεις σύ-ννεφο ... ).

Μια παραφθορά όπως το …Νοσμπέτε της εφηβείας κάποιων από εμάς; Ένα λάθος άκουσμα; Ένας Ευρέως (και ανορθόγραφος) Εργάτης;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε. Πρόκειται για κάτι εντελώς (μα εντελώς) καινούργιο. Με την Εμμανουέλα Αλεξίου και τη Γαλήνη Τσεβά και έναν ηθοποιό  έκπληξη σε ένα ρόλο έκπληξη. Τόσο έκπληξη που μπορεί και να μην υπάρχει στην πρεμιέρα.

Σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου και παραγωγή Θανάση Τσιρταβή.

Από την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 στις 21:00, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο.  

Αίθουσα: MCF Bar/Resto, 3os όροφος.
Εισιτήριο: 10€.

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ήρθε η ώρα της κάλπης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με το τέλος της προεκλογικής περιόδου μια μεγάλη μερίδα πολιτών παραμένουν αναποφάσιστοι για το τι θα πράξουν την Μαΐου στις κάλπες.


Οι πολίτες που παραμένουν αναποφάσιστοι είναι, κατά τεκμήριο, οι πλέον σκεπτόμενοι. Έχουν ήδη κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες που τους υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια - από μονομερή διαγραφή του χρέους, μέχρι έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, και από απέλαση όλων των μεταναστών μέχρι επιβολή του νόμου στις πόλεις με μεθόδους FBI