Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μένει στην Ελλάδα το Κύπελλο του Σπύρου Λούη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απέκτησε έναντι του ποσού των 655.454.000 ευρώ – ευτυχώς δεν πήγε σε «ξένα» χέρια - σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το ιστορικό Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη, που σχεδίασε ο Michel Bréal για τον Νικητή του Μαραθωνίου στους Πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα του 1986.
Το Ίδρυμα θα μοιραστεί το κύπελλο με τον ελληνικό λαό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015. Στο μεταξύ, το Ίδρυμα θα ερευνήσει για την εύρεση κατάλληλης προσωρινής θέσης για την έκθεσή του στο κοινό.


«Η σημασία και η αξία του Ασημένιου Κυπέλλου που κέρδισε ο Έλληνας δρομέας Σπύρος Λούης, είναι πολύ μεγαλύτερες από τη σημασία οποιουδήποτε άλλου αναμνηστικού των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 1896», είπε ο Alexander Kitroeff, Καθηγητής Ιστορίας στο Κολέγιο Haverford και διακεκριμένος ιστορικός των Ολυμπιακών Αγώνων.  

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας κατά τη διάρκεια της φόρτισης!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
 
Πριν από λίγο καιρό, κάποιοs φόρτιζε το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, δέχτηκε μια κλήση στην οποία απάντησε με τη συσκευή συνδεδεμένη ακόμη στον φορτιστή. 


Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, διέτρεξε τη συσκευή του κινητού ηλεκτρικό ρεύμα  κι ο άνθρωπος έπεσε με θόρυβο στο πάτωμα.

Οι γονείς του, ακούγοντας το θόρυβο, τρέχουν στο δωμάτιο και τον βρίσκουν αναίσθητο στο πάτωμα με αδύνατο σφυγμό και καμένα δάχτυλα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.


Τον πήγαν αμέσως στο πιο κοντινό Νοσοκομείο αλλά δυστυχώς πέθανε μόλις έφτασαν!

Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια πολύ χρήσιμη σύγχρονη επινόηση.  Ωστόσο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το κινητό σας κατά τη διάρκεια της φόρτισης.  Για λόγους ασφαλείας να το κλείνετε τελείως όταν το βάζετε για φόρτιση. Εξ άλλου αν σας καλέσει κανείς θα δείτε αργότερα την κλήση.

Προωθείστε το μήνυμα αυτό σε όσους σημαίνουν κάτι για σας.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η Αγορά της Εστίασης!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στον αέρα βρίσκεται το σύνολο του κλάδου της εστίασης, καθώς όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η μετάβαση στον υψηλό ΦΠΑ - στο 23% από 9% - κατέρρευσε το σύμπαν, στοιχίζοντας στις επιχειρήσεις το ένα τέταρτο των παραγγελιών τους μειώνοντας παράλληλα την μεικτή αξία ανά απόδειξη.


Αυτό σημαίνει σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ότι το κράτος πολύ απλά δεν πρόκειται να εισπράξει τα έσοδα που ανέμενε και ήδη αυτό φαίνεται, ενώ εκμηδένισε και τα όποια περιθώρια των εταιρειών να ακολουθήσουν εντονότερες προωθητικές ενέργειες υπέρ του καταναλωτή τονώνοντας τη μειωμένη ζήτηση.  

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για παιδιά στην Κηφισιά!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο με εκδηλώσεις για παιδιά στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί στις  28 και 29 Απριλίου 2012.


Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 από  11.00 - 12.30 τα παιδιά από 8 ετών φτιάχνουν ένα βιβλίο για το περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία  με τη διαδικασία παραγωγής ενός βιβλίου και η ανάδειξη της ικανότητάς τους να συνθέσουν μια ιστορία με νόημα και μήνυμα για τα προβλήματα του περιβάλλοντος που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Επόμενες Ημερομηνίες: Σάββατα 12/5, 9/6.
Κόστος συμμετοχής: 10€.


Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 από  12.00 - 13.00 η ανεβάζει την ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση για την επιστήμη της οικολογίας «Ζητούνται χαμένοι οικολόγοι» για παιδιά από 10 ετών και άνω. Με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Εισιτήρια: 8€/άτομο, τριμελής οικογένεια 20€, τετραμελής 24€.
Επόμενες παραστάσεις: Κυριακές 13/5, 27/5.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Goody’s!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σχέδιο αναδόμησης εξελίσσεται αθόρυβα στα ενδότερα του Ομίλου Goody’s, «καταπνίγοντας» ουσιαστικά την κίνηση των 40 περίπου franchisee να προμηθεύονται πρώτες ύλες όχι από την Ηellenic Catering που ανήκει στον όμιλο αλλά από άλλες εταιρείες, πετυχαίνοντας - κατά το πιστεύω τους - καλύτερες τιμές.


Στο πλαίσιο της αναδόμησης και επειδή κατά την γνωστή ρήση «ο φόβος φυλάει τα έρμα» ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει να εξαγοράζει την πλειοψηφία ή και εξολοκλήρου καταστήματα franchisee - όπως συνέβη με το κατάστημα στην Παλλήνη - έτσι ώστε αφενός να έχει τον απόλυτο έλεγχο και αφετέρου να μειώσει το ταμειακό άνοιγμα που έχουν κάποιοι συνεργάτες απέναντι στην εταιρεία. 

Διάλεξη για τη μόδα!


Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη διοργανώνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 από τις 11.30 - 13.00 διάλεξη με θέμα: «Ματιές στη Μόδα Μέσα από την Τέχνη,  από τον 18ο έως τον 21ο αιώνα», με αφορμή την έκθεση «Ηighlights» Ιστορικά Κοσμήματα και Υψηλή Ραπτική.


H διάλεξη μας ταξιδεύει μέσα από την ιστορία της τέχνης και του ενδύματος από τον 18ο στον 20ο αιώνα, με αφετηρία τη μόδα - όπως αυτή απεικονίζεται μέσα από πίνακες ζωγραφικής, αλλά και σχέδια, χαρακτικά, γελοιογραφίες ακόμα και φωτογραφίες μόδας μέσα από τον φακό μεγάλων δημιουργών όπως ο Cecil Beaton.


Από το Rococo στην Art Deco και την Pop art, στις δυναμικές συνεργασίες όπως αυτή των Paul Poiret (1879 -1944) και Paul Iribe ή του Salvador Dali και Elsa Schiaparelli, μόδα και τέχνη αντιπαραβάλλονται -  αναθεωρώντας διακρίσεις ανάμεσα στην «υψηλή τέχνη» και την μαζική κουλτούρα.

Συμμετοχή: 30 €  

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αξιοθρήνητο....το συντριβάνι της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι προφανές ότι όχι μόνο είναι απαράδεκτη για την Κηφισιά η εικόνα της εγκατάλειψης του συντριβανιού στην Πλατεία Ηρώων του Πολυτεχνείου αλλά επιπλέον είναι απαράδεκτη για την παρούσα Δημοτική Αρχή η εικόνα της κακής συντήρησης / διαχείρισης  «τόπων»  όπου συχνάζουν Δημότες με τα παιδιά τους για να περάσουν ευχάριστα και χαλαρά σε ένα ωραίο περιβάλλον!


Πριν τις Δημοτικές εκλογές η Υπηρεσία Προβολής του Δήμου έκανε πολύ καλή προεκλογική -  ψηφοθηρική  δουλειά! Δαπάνησε πέραν των 50.000,00 ευρώ για να λειτουργήσει το συντριβάνι  στην Πλατεία Ηρώων του Πολυτεχνείου με εντυπωσιακούς φωτισμούς και πίδακες! 

Το «πανάκριβο» συντριβάνι και η λίμνη της πλατείας είναι άνυδρος βούρκος.

Σήμερα, δυστυχώς,  βλέπουμε εικόνες  πλήρους εγκατάλειψης και δυσωδίας  που δεν θυμίζουν σε τίποτα το προεκλογικά φωτισμένο και ακριβοπληρωμένο συντριβάνι της πλατείας! 



Πληροφορούμεθα ότι η συντήρησης γενικά των σιντριβανιών του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, εδώ και αρκετό καιρό, από την εταιρεία FONTANA FOUNTAINS Α.Ε.Β.Ε. είναι «ανύπαρχτη», λόγω τεχνοοικονομικών διαφορών της με τον Δήμο Κηφισιάς! 

Κατά συνέπεια, η μεγάλη «αδιαφορία» και ως εκ τούτου η «αναβλητικότητα» των αρμόδιων Αιρετών του Δήμου να βρουν «λύση» για την προληπτική συντήρηση του σιντριβανιού που πληρώθηκε από τους Δημότες για να το απολαμβάνουν οι Δημότες και τα παιδιά τους.....ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ......μέχρι τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές!!

«PLAY ON» στο ASC Χαλανδρίου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 14,  15, και 16 Μαΐου 2012, στις 21.15,  η γνωστή Θεατροπαρέα από ταλαντούχους ερασιτέχνες (οι οποίοι  αποδίδουν με πολύ μεράκι κι αγάπη τους ρόλους τους), που την απολαμβάνουμε κάθε χρόνο,  παρουσιάζει φέτος στο γνωστό θέατρο του ASC Χαλανδρίου, την ξεκαρδιστική κωμωδία του Rick Abbott  «PLAY ON»,


σε σκηνοθεσία του χαρισματικού και πολυτάλαντου διάσημου αρχιτέκτονα, γλύπτη, ζωγράφου Δημήτρη Βλάσση και μετάφραση Ζάννας Αρμάου.


Παίζουν οι: Χρίστος Αργυρόπουλος, Νινέττα Βαφειά, Αντώνης Βουράκης, Άρης Γκάτσης, Μαρία Γρηγοριάδη, Τάκης Κανελλόπουλος, Νινέτα Κασκαρέλη, Ιλεάνα Καραμπέλου - Φράγκου, Μιχάλης Μανιάρας, Βίκυ Ορλάνδου, Νένα Παναγάκου, Γιάννης Πετράκης και Νίκος Φραγκίστας.

Όπως πάντα τα χρήματα των εισιτηρίων θα διατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ανέκδοτη πραγματικότητα της Ελλάδας που οικοδομήθηκε στα χρόνια των Ελληνικών Κυβερνήσεων!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του:


- Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι' αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες; 

Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.  Πάει στον υπουργό:  

Οι Έξυπνες Πόλεις βρήκαν το βιβλίο τους!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη, «Έξυπνες Πόλεις» (εκδόσεις Ιβίσκος), η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου την Κυριακή, 1 Απριλίου 2012.


Εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι μίλησαν με θερμά λόγια για το βιβλίο και το συγγραφέα του, ήταν ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Σταύρος Μπένος και ο καθηγητής Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηλίας Μπεριάτος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος, Ντένια Σαρακίνη. 

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα!

Για την αντιγραφή ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Για το ελληνικό χρέος μίλησε ο Γερμανός καθηγητής Ιστορίας - Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) σε πρόσφατη συνέτευξη του στο Der Spiegel, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία! Τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρέος στο ανθελληνικό Der Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του!

Ο καθηγητής της Ιστορίας - Οικονομίας Albrecht Ritschl.

Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ότι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;

Ritschl: Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι. 

Διαφήμιση του Ελληνικού Δημοσίου το 1991!


Έντοκα γραμμάτια δημοσίου (treasury bills), η σίγουρη επένδυση (με τον μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με όλα τα άλλα προϊόντα στις χρηματαγορές  και κεφαλαιαγορές, επειδή είναι κρατικά χρεόγραφα και άρα έχουν μικρή έως μηδενική πιθανότητα πτώχευσης ή μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του εκδότη)….με 22,5% τόκο και στο χέρι!!

Για να μην ξεχνιόμαστε!!....πατήστε εδώ....

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Χριστός Ανέστη!


Ο Εκδότης και τα Μέλη της Συντακτικής Ομάδας της εφημερίδας Kifisia Press εύχονται από καρδιάς όπως:

- η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει υγεία, ανάταση στις καρδιές σας και  προσωπική ευτυχία στον καθένα σας.

- το Άγιο Φως της Ανάστασης φέρει καλίτερες μέρες στην χώρα μας!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους σας και  απολαύστε....το «Χριστός Ανέστη» στο Mall της Βηρυτού το Πάσχα του 2011.....πατώντας εδώ...