Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση....της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής με Α.Π.18701!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την  Τρίτη 10/05/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία των τακτικών μελών η συνεδρίαση ξεκίνησε για την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «6» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 05/05/2011 η πηγή...

Ο κ. Δήμαρχος ανέγνωσε προς τα μέλη  το άρθρο 73 του Ν.3852/10 του Καλλικράτη  που αναφέρεται στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής!

Σε ερώτηση της κ. Κοσμά προς τον κ. Χιωτάκη πως βλέπει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες της Επιτροπής.......ο κ. Χιωτάκης απήντησε ότι «θα τηρήσουμε τον νόμο κατά γράμμα!.....και πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει σιγά σιγά να βρούμε τον βηματισμό μας»!

Ο κ. Βάρσος πήρε τον λόγο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην  Επιτροπή!.......έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών! 

Πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις για  τα «6» τακτικά και τα «2» έκτακτα θέματα.......χωρίς διαφωνίες!

Σημειώνουμε όμως χαρακτηριστικά.....

Θέμα 1. Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ομόφωνα ο κ. Βάρσος ο οποίος στην συνέχεια ευχαρίστησε όλα τα μέλη που τον ψήφισαν!

Θέμα 2. Ο κ. Χιωτάκης αναφέρθηκε σε διαδικαστικό θέμα.........ότι δηλαδή το Δ.Σ. είχε πάρει την απόφαση ανταλλαγής οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκετε στο Ο.Τ.31 με οικόπεδα που βρίσκονται στα Ο.Τ.53 & 53Α. Κατόπιν όμως εισηγήσης του Νομικού Τμήματος του Δήμου την ανταλλαγή αυτή, η οποία θεωρείτε «Πολεοδομική» ρύθμιση, θα έπρεπε πρώτα να την εισηγηθεί η Επιτροπή Ποιότητα Ζωή προς το Δ.Σ. και μετά το Δ.Σ. να την εγκρίνει! Κατόπιν τούτου η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να κάνει την σχετική εισήγηση αυτή στο Δ.Σ.!

Θέμα 5. ΟΙ θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου ανά δημοτική κοινότητα που εισηγήθηκαν τα Τοπικά Συμβούλια  ενεκρίθησαν ομόφωνα. Η κ. Μουστάκη παρενέβη και εισηγήθηκε όπως οι υπαίθριες «Καντίνες» έχουν τις ίδιες «προδιαγραφές» για λόγους ομοιομορφίας και αισθητικής! Η Επιτροπή Π.Ζ. αποφάσισε να εισηγηθεί κατά πλειοψηφία  τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων μαζί με την εισήγηση της κ. Μουστάκη προς το Δ.Σ.! Η κ. Κοσμά ψήφισε λευκό και ο κ. Τσιλιγκίδης  καταψήφισε την εισήγηση!

και  ερωτούμε;…..

- Γιατί καθυστέρησε περίπου 5 μήνες να συνέλθει η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής...........η οποία είναι το αποφασιστικό όργανο άσκησης των σχετικών με την (1) ποιότητα ζωής (2) χωροταξία (3) πολεοδομία και (4) προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του Δήμου Κηφισιάς;

- Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον τα μέλη της Επιτροπής να είναι πλήρως ενήμερα εκ των προτέρων για τις «αρμοδιότητες» της Επιτροπής; Ειδικότερα όταν μεσολάβησαν τόσοι μήνες.......μέχρι την σύγκληση της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής;

- Γιατί ο κ. Πρόεδρος αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβάσει / ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής με την έναρξη της συνεδρίασης;

- Δεν θα έπρεπε τα μέλη της Επιτροπής να είναι διαβασμένα και κατάλληλα προετοιμασμένα για όλα τα υπό συζήτηση θέματα εκ των προτέρων και να μην περιμένουν από τον κ. Χιωτάκη να διαβάζει, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης,  αναλυτικά το κάθε θέμα ξεχωριστά.......για παρθεί αμέσως μετά «ομόφωνη» η έγκριση! Τα μέλη τότε θα ήταν σε θέση να αξιολογήσουν «σωστά» και να πάρουν τις «κατάλληλες» αποφάσεις στα υπό συζήτηση θέματα!

- Γιατί η επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών κ. Κοσμά να κάνει λόγο για «ενός ανδρός αρχή»!......τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει το ύφος των αντιδράσεων του κ. Δημάρχου!.......όταν του υποβάλει διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής;

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο ρεαλισμός θεμέλιο του οράματος!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Η Ελλάδα μικρό καράβι που ταξιδεύει, στη διάρκεια της ιστορίας, στους ωκεανούς  απροστάτευτο. Οι καιροί άστατοι και απρόβλεπτοι. Άλλοτε την  πάνε οι άνεμοι άλλοτε οι καπεταναίοι της, με την προσοχή τους τεταμένη στα τέσσερα σημεία των οριζόντων να προλάβουν το κακό, άλλοτε τέλος ακυβέρνητη από έριδες ή τυφλούς καραβοκύρηδες.


Άλλοι θαυμάζουν τον πολιτισμό των προγόνων μας, άλλοι τον ζηλεύουν, όλοι τον γνωρίζουν και τον αναγνωρίζουν. Εμείς σηκώνουμε το βάρος της φήμης μας αλλά με δυσκολία ανταποκρινόμαστε με συνέπεια και συνέχεια σε αυτή.

Εξακολουθητικά πορευόμαστε, ως Λαός και ως Χώρα, σε δύσκολο περιβάλλον, και κατά κανόνα τα καταφέρνουμε, ενίοτε ωστόσο τα πράγματα επιδεινώνονται και οι δοκιμασίες κορυφώνονται, όπως τώρα.

Η διάγνωση, λένε οι γιατροί, είναι η μισή θεραπεία. Αναρωτιέται κανείς πόσες ελπίδες έχουμε να θεραπευθούμε όταν ουδέποτε συμφωνούμε στη διάγνωση, ούτε και τώρα.

Στις μεγάλες προσπάθειες, στους μεγάλους στόχους, στους μεγάλους κινδύνους απαιτητή η συνέργεια, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια κ.ο.κ. Βλέπετε τίποτε από αυτά στον ορίζοντα; Όχι βέβαια. Κατόπιν τούτου πόσες ελπίδες σωτηρίας έχουμε;

Η νηφαλιότητα μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της σκέψης και επιτρέπει την επιλογή των βέλτιστων επιλογών και των σοφότερων αποφάσεων.

Εντοπίσατε πουθενά τη πολύτιμη και δυσεύρετη νηφαλιότητα;  Έχουμε ελπίδες;


Μόνη και ίσως τελευταία ελπίδα το ένστικτο της αυτοσυντήρησης να αντιστρέψει την αυτοκαταστροφική μας νοοτροπία!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Απορρίφθηκε από την Περιφέρεια η σύνθεση του ΔΣ της «Μένανδρος Α.Ε.» που πρότεινε η Δημοτική Αρχή!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με το υπ’ αριθμό  ΕΜ-5302/11 έγγραφό της, η Περιφέρεια απέρριψε την σύνθεση του ΔΣ της «Μένανδρος Α.Ε.» του Δήμου Κηφισιάς, όπως αυτή προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή τον Φεβρουάριο 2011 και, το χειρότερο, δεν ενέκρινε την εγγραφή της στα μητρώα των ΑΕ λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα καταβληθεί το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.

Δεδομένου ότι το απορριπτικό έγγραφο της Περιφέρειας εκδόθηκε 13 Απριλίου 2011 και δεδομένου ότι καμία παραγωγική συνεδρίαση του νομίμου ΔΣ δεν προκλήθηκε από τον Αύγουστο του 2010 (τον Πρόεδρο κ. Β. Ξυπολυτά), γεννάται ευθέως θέμα ως προς τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα χρήματα των δημοτών.

Γεννιέται όμως το ερώτημα που ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όταν ψηφιζόταν το μη νόμιμο ΔΣ; Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ελέγχει αν νομίμως λειτουργεί η μοναδική ΑΕ του Δήμου; Γνώριζαν ότι δεν είχε καταβληθεί το κεφάλαιο ως απαραίτητη προϋπόθεση νόμιμης λειτουργίας της Δημοτικής ΑΕ; Μήπως έχουν αγνοία των διαδικαστικών θεμάτων και πιάστηκαν στον «ύπνο»; Με ποιο τρόπο ελέγχουν την νομιμότητα των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής;

Κατά την διαδικασία εγκρίσεως των πρακτικών, οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως», την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, δεν επικύρωσαν τα πρακτικά! Οι υπόλοιποι όμως Δημοτικοί Σύμβουλοι «μάλλον απουσίαζαν»!.......για αυτό και δεν ήξεραν να ερμηνεύσουν σωστά το περιεχόμενο των εν λόγω πρακτικών και......τα επικύρωσαν!

Τι κάνει η αντιπολίτευση γενικά; Πως ελέγχει το θέμα αφού σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας, κάθε πράξη που γίνεται από τους απορριφθέντες Συμβούλους της «Μένανδρος Α.Ε.» είναι άκυρη!

Πως λειτουργεί άραγε σήμερα η «Μένανδρος ΑΕ» από την Δημοτική Παράταξη  «Νίκος Χιωτάκης, η Πόλη που Αξίζουμε»; Τι κάνει ο κ. Β. Ξυπολυτάς, ως νόμιμος Πρόεδρος;


Μήπως έβαλε η σημερινή Δημοτική Αρχή την εταιρία του Δήμου στον αυτόματο πιλότο!............για να αρμενίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!......ενώ οι λειτουργικές δαπάνες τρέχουν και οι δημότες πληρώνουν το μάρμαρο!!

Τι μπορεί κανείς να σχολιάσει;

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Να τι κάνουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Ελληνική Κυβέρνηση στις 12/12/ 2003 πώλησε τα Μεταλλεία Χρυσού Κασσάνδρας στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» έναντι 11 εκατομμύρια  ευρώ μόνο!

Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό και εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των Μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή!

Μελέτη αποτίμησης που συντάχθηκε μετά την πώληση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολόγισε την αξία των Μεταλλείων σε 25 εκατομμύρια ευρώ!.....δηλαδή 14 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» !!

Η περιοχή των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις ελληνικές αρχές, η τιμή των 11 εκατομμυρίων ευρώ με την οποία τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάσθηκαν στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» ήταν η «λογιστική» αξία του συνόλου του Ενεργητικού των Μεταλλείων την εποχή εκείνη, βάσει της σύμβασης μεταβίβασης της 12/12/2003! Η πηγή......

Ποιοι είναι οι μέτοχοι της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»; Επί του παρόντος ελέγχεται μετοχικά από την  European Goldfields Ltd (95% των μετοχών) και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (5% των μετοχών).

Ποια εταιρεία έγινε κάτοχος όλου αυτού του ελληνικού θησαυρού αντί πινακίου φακής;  Η καναδική εταιρεία European Goldfields Ltd που ασχολείται με την απόκτηση, έρευνα και ανάπτυξη μεταλλευτικών ακινήτων στα Βαλκάνια.

Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία των μετοχών της European Goldfields Ltd στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, της οποίας το βασικότερο περιουσιακό στοιχείο είναι η θυγατρική της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», αγγίζει τα 1,7 δις. ευρώ!

Αξιοσημείωτο είναι ότι η χρηματιστηριακή αξία της αυξήθηκε σημαντικά το 2010 όταν η θυγατρική της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» υπέβαλε αίτηση για να λάβει άδεια για επέκταση της εξορυκτικής της δραστηριότητας που υπολογίζεται σε 8,0 εκατομμύρια ουγγιές χρυσό, 60 εκατομμύρια ουγγιές άργυρο, 789.000 τόνους χαλκό και 1,6 εκατομμύρια τόνους μόλυβδο και ψευδάργυρο, στην Χαλκιδική!

Το συνολικό κόστος της επένδυσης εκτιμάται σε 2,8 δις. ευρώ συμπεριλαμβανομένου  του λειτουργικού κόστους για περίοδο μίας 20ετίας! Η αξία των προϊόντων που θα παραχθούν κατά την 20ετή λειτουργία του έργου εξόρυξης ανέρχεται σε σημερινές τιμές 13 δις. ευρώ περίπου! Επομένως από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής αναμένεται ένα περιθώριο κέρδους 10,2 δις. ευρώ περίπου!

Ο Martyn Konig, μη εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της New Gold Inc.!, είναι......o Εκτελεστικός Πρόεδρος της European Goldfields Ltd! Διετέλεσε CEO της Blackfish Capital Group μεταξύ του 2005 και 2009, Μέλος του ΔΣ της  NM Rothschild για 15 χρόνια και Ανώτατο Στέλεχος των εταιρειών Goldman Sachs και UBS!

Οι βασικοί μέτοχοι της μητρικής European Goldfields Ltd είναι (1) η ΕΛΛΑΚΡΩΡ Α.Ε. (Όμιλο Τεχνικών Εταιρειών συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα) με 19,4% (2)  ο Δ. Κούτρας μέλος του Δ.Σ. (και εξ απορρήτων της οικογενείας Μπόμπολα) με 5,7% (3) οι κορυφαίες Επενδυτικές Εταιρείες Black Rock Inc με 10,8% και Van Eck Associates με 3,1%, και η Εταιρεία Αμοιβαίων Κεφαλαίων Fidelity Co. Inc. με 5,1%. Αξιοσημείωτο είναι.......ότι οι εν λόγω τρείς εταιρείες είναι μεγαλομέτοχοι της New Gold Inc! (4) άλλες 5 κορυφαίες Επενδυτικές Εταιρείες ή Εταιρείες Αμοιβαίων Κεφαλαίων και (5) Επενδυτικό Κοινό!

Να τι κάνουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις!.....εκποιούν τον ορυκτό  πλούτο της Ελλάδας και μάλιστα χωρίς να προβλέπουν……κάποια «υποχρέωση» της European Goldfields Ltd προς το Ελληνικό Δημόσιο είτε ως μίσθωμα, είτε ως απόδοσης μέρους των κερδών, πλην των συμβατικών φόρων!!

Τα συμπεράσματα δικά σας….......για αυτή την «εξόφθαλμη αμέλεια»!.........και μάλιστα σε συνεργασία με κορυφαία  Επενδυτικά  και  Πολιτικοοικονομικά  Λόμπι!!

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα των Κρίσεων!.....του Βασίλειου Μαρκεζίνη.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Αναβλήθηκε η  παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Βασίλειου Μαρκεζίνη που θα γινόταν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα την Πέμπτη 12/05/2011 και ώρα 07.00μμ,  για τις 02/06/ 2011. Η αναβολή οφείλεται στην  πορεία  που έγινε στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Το  βιβλίου του  με τίτλο «Η Ελλάδα των Κρίσεων».....είναι ένα προσωπικό δοκίμιο το οποίο  εξετάζει τις πέντε κρίσεις που κοντεύουν να γονατίσουν την πατρίδα μας: (1) την οικονομική (2) την εξωτερική (3) την μεταναστευτική (4) την αναίσχυντη υποβάθμιση της εθνικής μας συνείδησης και (5) τα αυξανόμενα προβλήματα στη Θράκη λόγω του τουρκικού επεκτατισμού και τελειώνει με μια σειρά «νέων» προτάσεων αντιμετώπισης της εξωτερικής κρίσης και της οικονομικής κρίσης που ταλανίζουν την Ελλάδα.

Προπαντός όμως πρεσβεύει ότι σωτηρία δεν θα έλθει μέχρις ότου οι άνθρωποι που μας έφεραν στο χείλος της αβύσσου αποστρατευθούν οριστικά από την πολιτική μας ζωή!

Κάτι τέτοιο δεν γίνεται με "αποχή" ή "λευκό" παρά μόνο με στοχευόμενο «μαύρισμα» στις επόμενες κάλπες!

Στην παρουσίαση είχε προσκληθεί επίσημα και η Δημοτική Παράταξη  «Πόλη Φως» της Αγγελικής Συνοδινού.


Διοργανωτές της παρουσίασης είναι ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη  τηλ. 210 3661212 και 210 3661209.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ένα τροχαίο ατύχημα.......που δεν έγινε ποτέ!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κοντά 7 χρόνια κράτησε η υπόθεση των Θάνου - Κεντέρη! Μέχρι προχθές, όπου ο πρόεδρος του 6ου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου μίλησε για ένα  τροχαίο ατύχημα  που δεν έγινε ποτέ....... και  ανακοίνωσε τις ποινές που επέβαλε σε όλους τους εμπλεκόμενους!


Φυλάκιση 31 μηνών  στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου και ποινή φυλάκισης  33 μηνών στον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο.

Επιπλέον οι δικαστές καταδίκασαν τους δύο φερόμενους ως αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος σε φυλάκιση 7 και 15 μηνών αντίστοιχα και τέλος  επέβαλαν ποινή φυλάκισης  6 - 8 μηνών στους επτά γιατρούς του νοσοκομείου ΚΑΤ, που αποφάσισαν τη  «νοσηλεία» των δύο αθλητών.

Δεν χρειαζόταν η απόφαση του δικαστηρίου! Όλοι μας  - ή οι περισσότεροι από μας - ξέραμε τι είχε συμβεί.......Όπως καταλάβαμε τι κρύβεται πίσω απ’ όλους αυτούς τους διάττοντες αστέρες που κάνοντας εμφάνιση από το πουθενά πήραν τα χρυσά - σκουριασμένα πια - μετάλλια (Κεντέρης, Θάνου, Χαλκιά, Τσουμελέκα κτλ)!

Ομοίως καταλάβαμε  την αλήθεια για την  αθλητική βόμβα, όταν  παραμονές των Ολυμπιακών αγώνων  του Πεκίνου 2008, όλη σχεδόν η Ελληνική ολυμπιακή ομάδα της άρσης βαρών βρέθηκε θετική σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ και φυσικά αποκλείστηκε!

Ο Αθλητισμός αποτελεί στοιχείο κοινωνικής δραστηριότητας, συνεργασίας, σωματικής και πνευματικής άσκησης, φυσιολατρίας, περιβαλλοντικής αγωγής, υγείας, αναψυχής, ψυχαγωγίας, ειρηνιστικής συμπεριφοράς κλπ……

Αντίθετα ο πρωταθλητισμός και ο  επαγγελματικός παραγοντισμός  ανατρέπουν την αθλητική αξιοκρατία και τη φυσική ιδιοσυγκρασία και χρησιμοποιούν  τον Αθλητισμό για  οικονομικά οφέλη μετατρέποντας τις αθλητικές διοργανώσεις σε κερδοσκοπικά events!

Οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό  αλλοιώνουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας   αναβολικά  όχι μόνο για την με κάθε μέσο, νίκη ή ρεκόρ, αλλά για την προσωπική τους προβολή  με τις όποιες οικονομικές και κοινωνικές απολαβές, τη διαφήμιση των χορηγών τους  και εν τέλει γίνονται αστέρες  της αθλητικής  show biz, πολύ μακριά από τα  πρότυπα  που απαιτεί το  ολυμπιακό ιδεώδες και  η άμιλλα.

Από την εποχή της χιτλερικής Γερμανίας, στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, αλλά και μετά, μέχρι σήμερα, ο  ανταγωνισμός  στον αθλητισμό για τις επιδόσεις και  τις νίκες  διαμόρφωναν  ανεπίτρεπτες διακρατικές και πολιτικές  αντιπαραθέσεις, ενισχύοντας τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τα φαινόμενα  αθλητικής βίας.


Σήμερα, ο αγώνας  ταχύτητας γίνεται μεταξύ  εργαστηρίων και ερευνητών, για το ποίος  θα βγάλει τη νέα φόρμουλα, το νέο αναβολικό υπέρ-όπλο, ώστε να χρίσει αρκετούς χρυσούς υπέρ- πρωταθλητές προτού το αντιληφθούν οι υπεύθυνοι....όχι φυσικά χωρίς ανταλλάγματα!

Ο αθλητισμός «πουλάει» σαν θέαμα, σαν είδηση και τηλεοπτικό   προϊόν  και αυτά  εν τέλει ενδιαφέρουν  περισσότερο  παρά το ίδιο το αγωνιστικό ενδιαφέρον των διοργανώσεων, μετατρέποντας τους συμμετέχοντες αθλητές (εν αγνοία τους;) σε μονομάχους - υπερασπιστές  των  οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπούν!

Να γυρίσουμε πίσω, λοιπόν, στον αθλητισμό απαλλαγμένο από επαγγελματισμό, πρωταθλητισμό και αναβολικά, χωρίς ρεκόρ, πριμ και συμβόλαια με  χορηγούς, πολυεθνικές και διαφημιστικές εταιρίες.

Να γυρίσουμε πίσω, στο αθλητικό  ερασιτεχνικό κίνημα   που χωρίς οικονομικά συμφέροντα  χαρίζει την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα  και στις αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλουν  την άσκηση, επιδιώκουν την  υγεία  και επιβραβεύουν την ίδια τη συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα.

Να γυρίσουμε πίσω, για την επιστροφή της «άμιλλας» στη θέση του ανταγωνισμού  και επικράτηση της συμμετοχής των αθλούμενων έναντι του εμπορικού κέρδους ως κεντρικού στοιχείου των αθλητικών διοργανώσεων!

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Αναβολή δίκης για τ. Αντιδήμαρχο και τ. Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «η Πόλη που Αξίζουμε»!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο τ. Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Παράταξης «Η Πόλη που Αξίζουμε» διώκεται ποινικά για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 δεν έθεσε υποψηφιότητα αν και ήταν μόνιμο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η υπόθεση αφορούσε χορήγηση άδειας παράνομης λειτουργίας καντίνας, έξω από την εκκλησία της Παναγίτσας στην οδό Λεβίδου σε Δημοτικό Σύμβουλο!

Για ηθική αυτουργία επίσης διώκεται και ο «ωφεληθείς» τ. Δημοτικός Σύμβουλος της ίδιας παράταξης!  η πηγή...

Μήπως λόγω της ποινικής δίωξης ο τ. Αντιδήμαρχος δεν έθεσε ή δεν του επέτρεψαν να θέσει υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές του 2010; Είναι μια σκέψη........


Αρχικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στις 06/05/2011 αλλά λόγω «φόρτου» εργασίας των δικαστών, η δίκη αναβλήθηκε για μετά από ένα χρόνο! Η γρήγορη «εφαρμογή» του νόμου..........στο μεγαλείο της!

Παρόλα αυτά ο τ. Αντιδήμαρχος εξακολουθεί να χρησιμοποιείτε από την παράταξη!.......μπράβο και εις ανώτερα!!

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για.....σεξουαλική επίθεση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα απίστευτο ρεπορτάζ κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του κόσμου και αφορά τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ και υποψήφιο για την Προεδρία της Γαλλίας  κ. Ντομινίκ Στρος-Καν!



Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κατηγορείται ότι  ανάγκασε μία 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel (γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων γαλλικών συμφερόντων!) να πραγματοποιήσει στοματικό σεξ και προσπάθησε να τη γδύσει!......στην σουίτα (των 2000,00 δολαρίων την βραδιά) που διέμενε!  η πηγή...


Σύμφωνα, με τον  εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν, αστυνομικοί του τμήματος της Νέας Υόρκης κατέβασαν τον κ. Ντομινίκ Στρος-Καν από την πρώτη θέση πτήσης της Air France χθες, ώστε να τον συλλάβουν και να τον ανακρίνουν σχετικά με την καταγγελία για τη σεξουαλική επίθεση.

Οι συνομιλίες που επρόκειτο να έχουν σήμερα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ντομινίκ Στρος-Καν ματαιώθηκαν, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη γερμανική πρωτεύουσα

Ο κ. Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει επίσης μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα πυρά «διασυρμού» του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομική «σκακιέρα» δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια ελιγμών!.........στην αντιμετώπιση της (1) παραμονής του στο ΔΝΤ ή (2) υποψηφιότητάς του για τις γαλλικές  προεδρικές εκλογές του επομένου έτους!

Αυτό φάνηκε και από την πρώτη αντίδραση του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί!......όταν ο βουλευτής του UMP, κ. Μπερνάρ Ντεμπρέ, τόνισε ότι ο κ. Στρος-Καν «ταπείνωσε το ΔΝΤ και τη Γαλλία»!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!