Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ήρθε η ώρα.....επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τα «μάρμαρα του Παρθενώνα» δεν θα επιστρέψουν ποτέ όσο θα διαιωνίζεται η «υποτελής» πολιτική μας, και σε ζητήματα Πολιτισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.


Και εξηγεί το γιατί: «Δεκαοκτώ εναέτια αγάλματα, δεκαπέντε μετόπες, καθώς και περίπου πενήντα λίθοι της ζωφόρου που συνολικά καλύπτουν μήκος 75 σχεδόν μέτρων» ήταν…….η «λεία» του Σκωτσέζου Thomas Bruce, 7ου Κόμη του Έλγιν, μόνο από τον Παρθενώνα. Η πηγή..

Επίσης ο περιβόητος Λόρδος Έλγιν….«αφαίρεσε» αρχαιότητες από το Ερέχθειο, από το μνημείο του Θρασύλλου, από τη μονή Δαφνίου, αλλά και απ’ τη Δήλο.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν χάνουν ευκαιρία να πιστοποιήσουν ότι είμαστε υποτελείς ακόμη και σε ζητήματα Πολιτισμού, με αδέξιους έως παντελώς λαθεμένους χειρισμούς, έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια να επιτύχουν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο και εκτίθενται από το 1817.

Η συζήτηση για την επιστροφή των αρχαιοτήτων αυτών αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Πολιτισμού στη βρετανική έκδοση των
Times…υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα επιδιώκει να θέσει τέλος στο αδιέξοδο για τα Ελγίνεια Μάρμαρα με μακροχρόνιο δανεισμό» οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι ο κ. Π. Γερουλάνος συζητά με το Βρετανικό Μουσείο το ενδεχόμενο «να μας δανείσουν» (!) τις αρχαιότητές μας, με αντάλλαγμα την αποστολή άλλων αρχαίων αντικειμένων από ελληνικά Μουσεία, προκειμένου να κοσμήσουν περιοδικές εκθέσεις του Βρετανικού Μουσείου!

Μα και στα συγκινητικά λόγια τού κ. Α. Σαμαρά, έψαχνε κανείς να βρει το υποκείμενο της πρότασης: «ποιος» τέλος πάντων είναι αυτός που θα φέρει πίσω τα μάρμαρα; Πίσω από φιλολογικές ντρίπλες τού τύπου «τα μάρμαρα καλούν τα μάρμαρα», ο κ. Σαμαράς τελικά αποποιήθηκε της πολιτικής ευθύνης του, την οποία διακριτικά μετατόπισε σε........πέτρες!
 
Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας διπλωματίας που ένας ολόκληρος εθνικός στόχος, η επιστροφή των «μαρμάρων τού Παρθενώνα» στην περίπτωσή μας, έχει ανατεθεί σε.......ανόργανη ύλη!
 
Δύο αιώνες μετά, η ελληνική πλευρά, σε βάρος της οποίας έχει γίνει η κλοπή, διαπραγματεύεται με το Βρετανικό Μουσείο (τον κλέφτη ή έστω τον κλεπταποδόχο) το δανεισμό μετά επιστροφής, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, των κλοπιμαίων!  Άκουσον!....

Εν τω μεταξύ, το πανεπιστήμιο του Γέηλ επέστρεψε τον Μάρτιο 2011 μετά από……100 χρόνια, τα «δανεικά» αντικείμενα των Ίνκας  τα οποία είχε πάρει δήθεν για να τα μελετήσει επιστημονικά!

Το Περού κατάφερε μετά από μια μακρόχρονη «διπλωματική» και «νομική»  μάχη  να ανακτήσει τα εν λόγω τεχνουργήματα, τα οποία είχαν απλώς «δανειστεί» στο πανεπιστήμιο Γέηλ! Συνολικά, κατάφερε να του επιστραφούν περίπου 45.000 αρχαιολογικά τεχνουργήματα!

Στο προεδρικό μέγαρο της Λίμα, ο Πρόεδρος της χώρας  Άλαν Γκαρσία παρέθεσε δεξίωση για τον εορτασμό της επιστροφής τους. «Παρόλο που δεν είναι φτιαγμένα από χρυσό ή πολύτιμους λίθους, είναι πραγματικοί θησαυροί!!....διότι αντιπροσωπεύουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του Περού!!», δήλωσε ο Πρόεδρος Γκαρσία.

ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσετε τις διαπραγματεύσεις με το Βρετανικό Μουσείο……και να εκμεταλλευτείτε το «δικαστικό προηγούμενο» κ. Υπουργέ Πολιτισμού!  

Δεν θέλουμε κ. Υπουργέ το Βρετανικό Μουσείο να μας επιστρέψει «υπό μορφή μακροχρόνιου δανεισμού» τις δικές μας αρχαιότητές….που αντιπροσωπεύουν την  αξιοπρέπεια και την περηφάνια της Ελλάδας!

Είναι καιρός η μακροχρόνια «διπλωματική υποτέλεια» να αντικατασταθεί  άμεσα με  επιθετική «διπλωματική και νομική» ενέργεια, επιστροφής των «μαρμάρων του Παρθενώνα» κ. Υπουργέ!

Για την περηφάνια της Ελλάδας……κ. Υπουργέ!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μέτρα στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Πρόγραμμα Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «ΕΛΛ.Α.Δ.Α.» και απομένει να αποσαφηνιστούν βασικοί παράμετροί του. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αναμένεται ως μάνα εξ ουρανού από τους δήμους  υπεγράφη και απεστάλη για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Πρόκειται για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θεσμοθετήθηκε στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» και το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση έργων των δήμων και των περιφερειών για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος οργάνωσης που εγγυάται διαφανή κατανομή και διαχείριση. 
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 4 δις. ευρώ από τα οποία θα διατεθούν 3,2 δις. για τους δήμους και τα υπόλοιπα 800 εκατομμύρια για τις περιφέρειες. Το σημαντικό είναι ότι προβλέπεται να συμπεριληφθούν στο νέο πρόγραμμα και τα συνεχιζόμενα του Θησέα. 
Επίσης το πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α» θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Ε.Σ.Π.Α. και θα χρηματοδοτεί ιδίως μη επιλέξιμα ή μη δυνάμενα να χρηματοδοτηθούν από το Ε.Σ.Π.Α. έργα και δράσεις και έχει πενταετή διάρκεια (2011-2015), η οποία μπορεί να παραταθεί, με απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου, για δύο επιπλέον έτη, χωρίς αύξηση του προϋπολογισμού.
Με το πρόγραμμα θα υπάρξουν παρεμβάσεις στους εξής τομείς:
- στην αναβάθμιση υποδομών για δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων και έργα υποδομών για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και την εξοικονόμηση κοινόχρηστων χώρων
- στην οδική ασφάλεια  καθώς η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για μετακινήσεις, συνοδεύεται και από βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις σε ότι αφορά στον αριθμό των ατυχημάτων, σε απώλειες ανθρώπινων ζωών κλπ.
- στην συνεργασία των δήμων και των περιφερειών με τον ιδιωτικό τομέα για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας
- στην προώθηση έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των αναγκαίων, εφόσον απαιτείται, κτιριακών υποδομών που συμβάλλουν στον οργανωτικό εκσυγχρονισμό των δομών της αυτοδιοίκησης και στην εξυπηρέτηση του πολίτη 
- στην κατάρτιση και δια βίου μάθηση των υπαλλήλων
- στην ενίσχυση του εθελοντισμού
- στην μείωση της ανεργίας με τη στήριξη προγραμμάτων δημιουργίας ή διατήρησης θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της προοπτικής για απασχόληση των μακροχρόνια ή περιστασιακά ανέργων.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η διαδικασία του «διαρκούς χρέους».........ένα μοντέλο που συνεχίζεται!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ένα πολύ ενημερωτικό βίντεο της Zeitgeist Addendum (με ελληνικούς υπότιτλους) που παρουσιάζει:

(1) το  έγγραφο με τίτλο «Modern Money Mechanics» της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ το οποίο  αποκαλύπτει  την θεσμική πρακτική «δημιουργίας» του χρήματος

(2) την λειτουργία των «Τραπεζών» και του «Νομισματικού Συστήματος» και..........

(3) πως ο καθιερωμένος «Θεσμός της Νομισματικής Πολιτικής» επηρεάζει το σήμερα και το αύριο της ανθρωπότητας!

Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Τράπεζες έχουν τόσο «θεριέψει» (υπολογίζεται ότι διαθέτουν κεφάλαια περίπου τετραπλάσια του ΑΕΠ της ΕΕ) που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους!.... δημιουργώντας «προσκόμματα» στην Κομισιόν η οποία προσπαθεί να πάρει οριστικές αποφάσεις διαχείρισης της «ευρωπαϊκής κρίσης χρέους»!

Θα διαπιστώσετε ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα!……….είναι μέρος του συνολικού παιχνιδιού!

Η πηγή... και τα συμπεράσματα δικά σας!!


Σημείωση:

- Στην αρχή το βίντεο παρουσιάζει κάποια μικρή παύση........είναι σκηνοθετική προσέγγιση!......σε δευτερόλεπτα θα αρχίσει η κανονική προβολή.

- Μπορείτε να το δείτε και σε συνέχειες, αν σημειώσετε σε πιο σημείο σταματήσατε την προηγούμενη φορά. Έχει διάρκεια 2:03:07!

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τελικά κάτι εξάγουμε!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες για ένα γιατρό είναι να  γνωρίζει τη ασθένεια και το συγκεκριμένο μικρόβιο που την προκαλεί και όμως να μην έχει τα κατάλληλα θεραπευτικά αντιβιοτικά.

Δυστυχώς οι καταστάσεις αυτού του τύπου γίνονται κατά τα τελευταία χρόνια συχνότερες.  Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων) αναφέρει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 07/04, ότι τα μικρόβια που απομονώνονται στα ελληνικά νοσοκομεία εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στα διάφορα αντιβιοτικά, ενώ αρκετοί μικροοργανισμοί έχουν διοχετευθεί από τη χώρα μας, στην Ευρώπη.

Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, η ανεπάρκεια τήρησης των μέτρων πρόληψης της μετάδοσης των μικροβίων μέσα στα νοσοκομεία και η χορήγηση σήμερα εντατικών θεραπειών, έχουν οδηγήσει σε μια νέα κατάσταση που εξελίσσεται απειλητικά.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο τραγικό στην περίπτωση των ένδον νοσοκομειακών λοιμώξεων, οι οποίες κάποτε αποκαλούνται και δευτερογενείς.  Εξαιτίας της ανθεκτικότητας του 80% των μικροβίων, που απομονώνονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα ελληνικά νοσοκομεία, η θεραπεία των αντίστοιχων λοιμώξεων είναι αρκετά δύσκολη.

Έτσι η χώρα μας έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι ασθενείς από την Ελλάδα υφίστανται έλεγχο πριν εισαχθούν σε νοσοκομεία της Ολλανδίας, της Γερμανίας, και των Σκανδιναβικών χωρών.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 10 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπου συζητείται η διασπορά από την χώρα μας μικροοργανισμών σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία, μέσω ασθενών που διακομίστηκαν από την Ελλάδα σε νοσοκομεία της Β. Ευρώπης, με επακόλουθο την πρόκληση επιδημικού επεισοδίου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δυστυχώς, τα αρνητικά αυτά συμπεράσματα, που ευθέως αφορούν τα Ελληνικά Νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια, δεν είναι σίγουρα ανεξάρτητα από την συνολική εικόνα που  η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό μεταδίδει προς τα έξω.


Προς την κατεύθυνση της ανάσχεσης του μεγάλου αυτού προβλήματος είναι η παρουσίαση κείμενου από την ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) «διακήρυξης πολιτικής δέσμευσης» για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος της Δημόσιας Υγείας, με στόχο να συζητηθεί και να υπογραφεί από όλους τους φορείς που κινούνται στον γενικότερο χώρο της υγείας σε μια συμβολική πράξη αναγνώρισης του προβλήματος.

Δεδομένης της αναφοράς σε «πολιτική δέσμευση» και δεδομένου του κακού παρελθόντος της πολιτικής παρέμβασης «ίδωμεν και εις ημάς μόνον έχομε να ελπίζομε»!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πότε θα μπει «μαχαίρι» στα πολυέξοδα ταξίδια υπουργών και κρατικών αξιωματούχων;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαρίλαος Σταυράκης!.........έβαλε «πλαφόν» 250,00 ευρώ την βραδιά…..στις διανυκτερεύσεις των υπουργών και των κρατικών αξιωματούχων της Κύπρου στα υπηρεσιακά τους ταξίδια!

Τυχόν δαπάνες πάνω από το ποσόν οι υπουργοί ή κρατικοί αξιωματούχοι θα το πληρώνουν από την τσέπη τους! Όπως αποκάλυψε ο κ. Σταυράκης, το συγκεκριμένο μέτρο το εφαρμόζει ήδη ο ίδιος από το 2010 και για αυτό ο προσωπικός του λογαριασμός έχει ήδη χρεωθεί με 3.500,00 ευρώ.

Όσο για το ιδιωτικό αεροσκάφος, των οκτώ θέσεων, στα κυβερνητικά ταξίδια, θα χρησιμοποιείται μόνο προς προορισμούς που δεν υπάρχουν απευθείας πολιτικές πτήσεις!

Και για να μην ξεχνιόμαστε!……η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου έναντι της Ελλάδας, σύμφωνα με τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, είναι πολύ……καλύτερη!

Χώρα                   S&P    Moody’s    Fitch

Κύπρος                  A            A2         AA-
Ελλάδα                  BB-        B1         BB+

Ιδού, παράδειγμα προς μίμηση κ. Παπακωνσταντίνου και στα καθ’ ημάς!  Θα πρέπει άμεσα να μπει «μαχαίρι» στις προκλητικές σπατάλες και τα συχνά πολυέξοδα «χλιδάτα» ταξίδια υπουργών ανά την υφήλιο!......ή σε υπηρεσιακά ταξίδια υπουργών με πολυμελή αποστολή για….«διακοπές»!.......


ή στην «συχνή» διάθεση του προεδρικού αεροσκάφους Gulfstream (του οποίου το ωριαίο πτητικό κόστος ανέρχεται στα 6.000,00 ευρώ βάσει των επίσημων στοιχείων του Πενταγώνου) για τις μετακινήσεις υπουργών όπως π.χ. του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών της υπουργικής συνοδείας ή του Υπουργού Οικονομικών, της ιδιαιτέρας του κ. Παπαδάκου και των Ειδικών Συμβούλων του!

Οι περικοπές λόγω οικονομικής κρίσης είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για όλους!..........δεν νομίζεται κ. Υπουργέ Οικονομικών;; Συνεπώς το πρόσφατο υπερατλαντικό ταξίδι σας στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας το κοστοβόρο Gulfstream, δεν θα πρέπει να αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις.......στον Ελληνικό λαό που υποβάλλεται σε σκληρά μέτρα λιτότητας!!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης του Κοιν. Συμβουλίου Κηφισιάς στις 04/04/2011!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Η 3η Τακτική Συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς συνήλθε  τη Δευτέρα 04/04/2011 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «11» θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 3 ημερομηνίας 30/03/2011 πηγή...
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με συζήτηση διαφόρων θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης.
Η κ. Βλάχου  απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς κ. Παπαδάκη  επισήμανε ότι το πάρκο επί της οδού Γ. Λύρα είναι πολύ ωραίο, περιποιημένο αλλά είναι κλειδωμένο!.....και ως εκ τούτου δεν είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας!
Το δεύτερο ερώτημα της κ. Βλάχου  αφορούσε στο κέντρο νεότητας «Μελίνα Μερκούρη» και αν πρόκειται να επαναλειτουργήσει, διότι παραμένει κλειστό από τον σεισμό!....και το τρίτο θέμα αφορούσε στα μόνιππα της Κηφισιάς και κατά πόσο θα μπορούσε ο Δήμος να υποστηρίξει τους ανθρώπους αυτούς, ως προς την συντήρηση των αλόγων τους.
Ο κ.  Παπαδάκης απήντησε, ότι δεν γνωρίζει τα δύο πρώτα θέματα! Όσον αφορά δε στα μόνιππα είπε.....ότι ο δήμος βοηθάει.......έχουν απομείνει μόνο δυο ή τρεις αμαξάδες και έτσι και αλλιώς......δεν υπάρχει όρεξη από τη νεολαία!
Η κ. Αλιμπράντη  ερώτησε γιατί τον τελευταίο καιρό το φορτηγό για τα κλαδέματα δεν περνάει από το Κεφαλάρι.
Ο κ. Παπαδάκης επικαλέστηκε έλλειψη προσωπικού λόγω λήξεις των συμβάσεων και  έλλειψη οχημάτων λόγω βλαβών!
Η κ. Κανακάκη  αναφέρθηκε στα διπλό παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από το Εστιατόριο «Καστελόριζο» και επειδή το πρόβλημα είναι χρόνιο πρότεινε να ενεργοποιηθεί η δημοτική αστυνομία στο συγκεκριμένο μαγαζί αλλά και σε κάθε παρόμοια περίπτωση.
Ο κ. Παπαδάκης παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο!...αλλά......
Στη συνέχει το λόγο πήρε η κ. N. Στεφανίδη η οποία έθεσε τρία θέματα:
1) ενώ αποφασίστηκε η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στις εργατικές κατοικίες, ολοκληρώθηκε μόνο η περίφραξη.
2) αν και πότε σκοπεύει ο δήμος να απομακρύνει τις τροχοβίλες από τις εργατικές κατοικίες και
3) αν στον υπό διαμόρφωση αθλητικό χώρο στην οδό Φραγκοπούλου προβλέπεται μόνο κατασκευή πέντε ποδοσφαιρικών γηπέδων πέντε επί πέντε.
Ο κ. Παπαδάκης απάντησε στο πρώτο θέμα, ότι δεν ψηφίστηκε ακόμη ο προϋπολογισμός και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κωδικός. Για το δεύτερο θέμα είπε, ότι αρμόδιο είναι το Δ.Σ. και για το τρίτο δεν γνωρίζει!
Η κ. Ν.  Τσακμάκη  στη συνέχεια, λόγω και του πρόσφατου ατυχήματος, έθεσε το θέμα επικινδυνότητας της διασταύρωσης Μάρκου Μπότσαρη και Όθωνος. Ο γράφων ζήτησε το λόγο από τον Πρόεδρο και επισήμανε, ότι η επικινδυνότητα της οδού Όθωνος αρχίζει από την διασταύρωση με τη Σωκράτους, όπου δεν υπάρχει ούτε βοηθητικός καθρέπτης, συνεχίζει στη διασταύρωση με την Α.  Διάκου και καταλήγει στα φανάρια με την Μπότσαρη. Λόγω της κατωφέρειας της οδού πρέπει να ληφθούν προστατευτικά μέτρα.
Ο κ. Σ. Χασιώτης αναφέρθηκε στην μη έγκαιρη αποκομιδή σκουπιδιών από την οδό Αναβρύτων. Ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ελεγχόμενη στάθμευση και πληροφόρησε το σώμα ότι έχουν κλείσει στην Κηφισιά περί τα 40 καταστήματα. Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κηφισιάς, συνέχισε ο κ. Χασιώτης, να βοηθάει στις αδειοδοτήσεις αλλά να είναι νόμιμες και στις εθνικές εορτές να προβλεφτούν  στο μέλλον θέσεις στην εξέδρα των επισήμων και για τους τοπικούς  Συμβούλους.
Η κ. Λ. Χατζηγεωργίου διαπίστωσε ότι ο φωτισμός στην περιοχή των Αλωνίων είναι ελλιπείς και έθιξε το πρόβλημα με τα αδέσποτα.
Η κ. Δ. Κουλουριώτη  θεώρησε απαραίτητη την υδροδότηση της Εκκλησίας της Υπαπαντής στις Αδάμες. Ο κ. Παπαδάκης απάντησε ότι το αίτημα έχει σταλεί στις υπηρεσίες.
Η κ. Ε. Πολίτη  αναφέρθηκε στην «πρωτοφανή»  σχολική παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τα οχήματα του δήμου να παρελαύνουν!
Στην συνέχεια πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα «11» προ ημερήσιας  διάταξης θέματα.