Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«Ως Λαός είμαστε νήπια 3000 ετών»….τάδε έφη ο Στέλιος Ράμφος!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΦΩΝΙΤΗΣ

Το εκλογικό Σώμα συν-αποτελούμενο από άτομα και ομάδες με διαφορετική αντίληψη και αφετηρίες σκέψης, όταν καλείται, ερωτώμενο να επιλέξει, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα, το εκλογικό, το οποίο δεν ικανοποιεί αμέσως βέβαια τον μόλις μέχρι χθες ψηφοφόρο, ιδίως στην περίπτωση, που δεν προκύπτει το απολύτως επιθυμητό για αυτόν αποτέλεσμα, που δεν  είναι  άλλο από εκείνο που θα επέτρεπε τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης από το κόμμα που προτίμησε με την ψήφο του. Επιπροσθέτως δεν ικανοποιεί βεβαίως και τον κύριο στόχο των εκλογών που πάντοτε  είναι πρωτίστως ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Στέλιος Ράμφος.

Αν  τα πράγματα άλλαξαν όντως στο πολιτικό σκηνικό, αυτή τη φορά οριστικά και ριζικά, από τώρα και στο εξής μόνο σπάνιο θα είναι το να προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αντίθετα ως κανόνας θα επικρατήσει το να συνεργάζονται υποχρεωτικώς τα κόμματα και οι ομάδες για να συντίθενται κυβερνητικά σχήματα. 

Πάμε Badminton!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Badminton τον Ιούνιο 2012 φιλοξενεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο την ανατρεπτική παράσταση Fuerza Bruta (Φουέρτσα Μπρούτα), τη….συνέχεια του De La Guarda (Ντε Λα Γκουάρντα), που είχε παρουσιαστεί στην Αθήνα το 2006 και αποθεώθηκε από 30.000 θεατές. 

Ξεφεύγοντας από τα όρια του φραστικού λόγου και της θεατρικής συμβατικότητας, το Fuerza Bruta είναι ένα θέαμα στο οποίο οι αλήθειες συγκρούονται και η πραγματικότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι χορευτές τρέχουν ανάμεσα σε τοίχους που κινούνται, προσπαθούν να συναντηθούν τρέχοντας από τις αντίθετες πλευρές ενός πανιού που στροβιλίζεται και διασκεδάζουν χορεύοντας σ’ έναν υδάτινο κόσμο που αιωρείται μερικά εκατοστά πάνω από τα κεφάλια των θεατών. 

Η ασταμάτητη δράση και η κίνηση στον αέρα συνοδεύονται από ένα δυναμικό σάουντρακ με ρυθμικούς ήχους κρουστών και ατμοσφαιρική μουσική.

Για να δείτε το Fuerza Bruta πρέπει:

Να ξέρετε ότι θα είστε όρθιοι για 70 περίπου λεπτά.
Να είστε ντυμένοι σπορ.
Να μη σας ενοχλούν οι ψιχάλες και γενικά το νερό.
Να μη σας ενοχλούν τα φώτα strob.
Να είστε από 8 ετών και άνω!

Παραστάσεις:
16/06 στις 20.00 και στις  23.55
17/06 στις 20.00 και στις  23.00
20/06 στις 20.00 και στις  23.00
21/06 στις 22.00
22/06 στις 20.00 και στις  23.55
23/06 στις 20.00 και στις  23.55
24/06 στις 20.00
25/06 στις 22.00
26/06 στις 22.00

Τιμή εισιτηρίων: 40 €
Οι 1000 πρώτοι που θα αγοράσουν εισιτήρια για τις  16 και 17 Ιουνίου  2012 κερδίζουν 10 €.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο  ΗΛΙΑΣ ΝΠΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 29/05/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα μόνο «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.10πμ με την λήψη αποφάσεων επί «5» εκτάκτων και «16» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 23513 ημερομηνίας 24/05/2012.

Τα κάτωθι «5» έκτακτα θέματα,  παρουσιάστηκαν στο Σώμα από τον κ. Χιωτάκη, και εγκρίθηκαν ομόφωνα....

1.Έγκριση απόδοσης λογαριασμού του νομικού κ. Λ. Λώρα για δικαστικά έξοδα 800,00 Ευρώ. 

2.Έγκριση απόδοσης λογαριασμού του νομικού κ. Λ. Λώρα για δικαστικά έξοδα 1.000,00 Ευρώ.   

3.Ορθή επανάληψη που αφορά δαπάνη 173,00 Ευρώ για δωρεά απορριμματοφόρου. Η ανωτέρω δαπάνη πρέπει να αποδοθεί στην εταιρεία και όχι στην ΔΟΥ. 

4.Απόδοση λογαριασμού από νομικό σύμβουλο του Δήμου ποσού 1.000,00 Ευρώ. Από αυτά δαπανήθηκαν για δικαστικά έξοδα 351,00 Ευρώ και επεστράφησαν τα 649,00 Ευρώ.  

5.Αποζημίωση του συνταξιούχου υπαλλήλου του Δήμου κ. Γ. Σκιαδά για το διάστημα από την αποχώρηση του από την Υπηρεσία στις 23-11-2011 μέχρι του χρόνου που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία για κάλυψη ποσοστού μέχρι να βγει η σύνταξη. 

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις!.....για τα  «15» από τα «16» τακτικά θέματα! Η συνεδρίαση έκλεισε στις 09.50πμ!  

Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
H εκδήλωση των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου 2012 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο σύγχρονο χώρο πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, θα πλαισιωθεί από την  Χορωδία «Ambitus» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού. 


Η πρωτοβουλία της πολιτιστικής εκδήλωσης γίνεται με σκοπό να θίξει το θέμα της  σχέσης του ανθρώπου με τη μουσική και το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη παρουσίαση, ευελπιστεί να περάσει το μήνυμα μιας περαιτέρω συζήτησης για τη ζωή και το περιβάλλον της πόλης μέσα από την αέναη  κίνηση της μουσικής, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τους ήχους μιας χορωδίας.

Τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012  πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ίδρυμα Ωνάση, την αρωγή της Interamerican και της Action Hellas.

Ο θεσμός των Βραβείων εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η εγκληματική αδιαφορία προστασίας του ρέματος της Πύρνας!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 16/05/2012 προ ημερησίας η κ. Α. Συνοδινού χαρακτήρισε ως οικολογικό έγκλημα την ύπαρξη του αμαξοστασίου του Δήμου σε περιοχή του ρέματος της Πύρνας, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους!


Επειδή είναι γνωστό ότι τα ρέματα θεωρούνται προστατευόμενες περιοχές από το ελληνικό και ευρωπαϊκό νομικό σύστημα λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχουν στην περιβαλλοντική ισορροπία κάθε περιοχής, η εφημερίδα Kifisia Press έκανε  σχετική έρευνα στη περιοχή και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα!  

Έκθεση για την ΕΛΠΙΔΑ στο Μουσείο Νάσιουτζικ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα από τους δημοφιλέστερους, πιο αριστοκρατικούς και μαγευτικότερους   χώρους δεξιώσεων, αλλά και από τα πιο ενδιαφέροντα Μουσεία, το Μουσείο Νάσιουτζικ, εγκαινιάστηκε και θα διαρκέσεις έως τις 10 Ιουνίου 2012 ομαδική έκθεση 32 διακεκριμένων εικαστικών καλλιτεχνών. Με πρωτοβουλία του ιδρυτή του Μουσείου Γιώργου Νάσιουτζικ που χρόνια στέκεται στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» η έκθεση δημιουργήθηκε για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Σχεδόν 2.000 προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών στα εγκαίνια και το Champagne Cocktail υπό τις μελωδίες πιάνου που είχε διοργανώσει (όπως πάντα άψογα και με έμπειρο προσωπικό) και προσέφερε το Μουσείο Νάσιουτζικ.  Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα, τα οποία μέσα στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Μουσείου, με τον προσεγμένο φωτισμό και τη λεπτή αισθητική, γίνονταν ακόμα πιο εντυπωσιακά.   

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό σύμφωνο»!!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Ολοένα και περισσότερες φωνές συμπαράστασης ακούγονται για την  Ελλάδα. Σε αυτό έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα ψύχραιμες φωνές Γερμανών ακαδημαϊκών αλλά και πολιτικών οι οποίοι έλαβαν θέση με άρθρα τους και άλλες παρεμβάσεις, εξηγώντας στην κοινωνία εμμέσως ότι ο λαϊκισμός που επικρατεί  μόνο ζημιά κάνει και ότι όσο καθυστερεί η αποφασιστική πολιτική παρέμβαση, τόσο υψηλότερος θα έρθει ο λογαριασμός, εκτός κι αν αποφασιστεί ότι η Γερμανία δεν χρειάζεται πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Μια τέτοια κίνηση υποστήριξης ήταν και η  επιστολή που έστειλε στη γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung» η Ένωση για την Κριτική Κοινωνική Έρευνα, (Assoziation für kritische Gessellschaftsforschung AkG), την οποία υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας και η οποία ασκεί σφοδρή κριτική στις αποφάσεις που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη. Ο τίτλος της επιστολής . «Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό σύμφωνο».

Στο κείμενο που υπογράφουν καθηγητές πανεπιστημίων και στελέχη ερευνητικών ινστιτούτων και οργανισμών, αναφέρεται ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα γίνει ακόμα πιο σκληρή και θα κορυφωθεί στις αρχές του 2013.   

Τιμώμενο Μουσείο φέτος το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας,  έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαΐου 2012 η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, παρουσία της Υπηρεσιακής Υπουργού Πολιτισμού  Τατιάνας Καραπαναγιώτη, της Γ.Γ. ΥΠΠΟ  Λίνας Μενδώνη, του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας  Βασίλη Κουλαϊδή , της Γεν. Διευθύντριας Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ  Μαρίας Βλαζάκη, του Γεν. Διευθυντή Οικονομικών ΥΠΠΟ  Γεώργιου Γρηγορόπουλου,  του Δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, καθώς και Ακαδημαϊκών, Πρέσβεων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου.

Ο καθηγητής κ. Δουζίνας, η Φάλη Βογιατζάκη, η Νίκη Γουλανδρή, η Υπουργός Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, και η Γ.Γ. ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη.

Παρόντες ήταν επίσης και πολλά παιδιά με τους γονείς και καθηγητές τους που είχαν λάβει μέρος στους σχολικούς διαγωνισμούς του Μουσείου και βραβεύτηκαν το ίδιο βράδυ.  


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο δραστήριος.....Αθλητικός Όμιλος Εκάλης!


Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ό Αθλητικός Όμιλος Εκάλης (ΑΟΕ) ιδρύθηκε το 1994 με αρχική επωνυμία «Ekali Basketball Club» και Πρόεδρο κ. Χρήστο Φαφαλιό. Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Φασιδερί πίσω από τον ΑΒ Βασιλόπουλο και η ιστοσελίδα του είναι http://ekalibc.gr/ .

Ο όμιλος ξεκίνησε δειλά-δειλά με ακαδημίες μπάσκετ και στη συνέχεια με εφηβικό και ανδρικό τμήμα μπάσκετ. Όλα τα τμήματα της ομάδας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων όπου συμμετέχουν. Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι η πορεία της ανδρικής ομάδας που κατάφερε το μοναδικό επίτευγμα της ανόδου 3 κατηγοριών σε ισάριθμα χρόνια με τον κ. Χρήστο Φαφαλιό.  

Διεθνής Ένωση για την διάδοση των Αρχαίων Ελληνικών Ονομάτων!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Παρακολούθησα ημερίδα που υλοποιήθηκε για την διάδοση των αρχαίων ελληνικών ονομάτων.
Η ημερίδα έγινε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ενώσεως για την διάδοση των αρχαίων ελληνικών ονομάτων.


Πρόεδρος της Ένωσης ο καθηγητής κ. Γεώργιος Σωτηρίου. Μέλη 100ντάδες που ασχολούνται με το θέμα και προβάλουν τα αρχαία ελληνικά ονόματα και διαδίδουν την ιστορία μας.

Στην ημερίδα άκουσα αρκετούς ομιλητές να αναλύουν την ρίζα πολλών αρχαίων ονομάτων, αλλά και λέξεων από τις οποίες βγήκαν ονόματα.

Αρκετοί ομιλητές μπήκαν στον πειρασμό να αναφερθούν στην σημερινή οικονομική κατάσταση , στην εξουσία και στην παγκοσμιοποίηση συνδυάζοντας τα με αρχαία ελληνικά ονόματα και την ιστορία μας.

Όπερα του 19ου Αιώνα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 31 Μαΐου 2012 και ώρα 20.30 το «Trio Lirico»,  σε μια ξεχωριστή βραδιά στο αμφιθέατρο του  Ιδρύματος  Θεοχαράκη, η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου, ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης και ο πιανίστας Neville Jason Fahy παρουσιάζουν σκηνές (αποσπάσματα) με άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες της Ιταλικής και Γαλλικής μουσικής κουλτούρας του 19ου αιώνα.

Trio Lirico.

Ο ιταλικός βερισμός των Μασκάνι και Πουτσίνι συναντά το μπελκάντο του Μπελίνι και το ρομαντισμό του Βέρντι και του Μασνέ.

Ένα θαυμαστό λυρικό ταξίδι γεμάτο εκφραστικότητα και μελωδίες. 

Ενδυματολογική επιμέλεια: Καίτη Μαλέσκου.
Μουσικολογική ανάλυση: Νάνσυ Μαράντου.
Εισιτήριο: 15 €.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

MME, τράπεζες και εκλογές!

 
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

Όταν ένα πολιτικό κόμμα ή ένας αρχηγός δέχονται ομαδικές επιθέσεις από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και ταυτοχρόνως βλέπουν τα ποσοστά τους να αυξάνονται με γεωμετρική  πρόοδο, τότε κάτι δεν πάει καλά για το πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Εκτός από τις καθεαυτό πολιτικές και οικονομικές  αναλύσεις εν’ όψει και των επερχόμενων εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση που αφορά τα ΜΜΕ.


Κοινή είναι η διαπίστωση ότι τα κυρίαρχα ΜΜΕ  δεν έχουν  την αποτελεσματικότητα  που τα χαρακτήριζε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Στο παρελθόν αρκούσε ένα σχόλιο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ένα ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ, ένα άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για να υπάρξουν αναταραχές και αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα. Υπουργοί ένοιωθαν την ανάγκη να βγουν στο κεντρικό δελτίο του MEGA για να «διορθώσουν» ή να διασκεδάσουν κάτι που ειπώθηκε για τους ίδιους ή την πολιτική τους.   

«Δάσκαλε….όταν δίδασκες»!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Προ ημερών παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα «Δάσκαλε….όταν δίδασκες» του Ανδρέα Γούτη, εκδόσεις Ιωλκός, Αθήνα 2012, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.

Στην κατάμεστη αίθουσα το βιβλίο παρουσίασαν οι κ. Σοφία Βούλτεψη, ο καθηγητής κ. Γεώργιος Σωτηρίου και ο γράφων.


Ο κ.  Ανδρέας Γούτης γνωστός συγγραφέας δεκάδων τεχνικών βιβλίων, τώρα δοκιμάζει και την πέννα του λογοτέχνη, αρχίζοντας νέα καριέρα μετά την συνταξιοδότηση του από την ΑΣΠΑΙΤΕ, όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια.

Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα δίνοντας πολλούς στοχασμούς γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών μας, δείχνει τις ανθρώπινες στιγμές του εκπαιδευτικού - λειτουργού αλλά δίνει και μηνύματα στην εκπαιδευτική οικογένεια.

Είναι σίγουροι ότι όσοι διαβάσουν το βιβλίο θα βρουν βιώματα και από την δική τους ζωή με τα παιδιά τους και με τους δάσκαλους τους.

Είναι εμφανής η αγάπη του συγγραφέα για το λειτούργημα του αλλά και η αγάπη του για την νεολαία δίνοντας στοιχεία «δάσκαλου» .

Πάτμος – Σύμη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Α.Τρίτση, Ακαδημίας 50), προβάλλονται τα Ντοκιμαντέρ «ΠΑΤΜΟΣ» και «ΣΥΜΗ».


Δύο Ντοκιμαντέρ:

- σε σκηνοθεσία Πάνου Ζενέλη
- με σύνθετη προσέγγιση: πολιτιστική, ιστορική, περιηγητική.

Γυρίστηκαν από την MECANO FILM, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 2000.  Οι ταινίες έχουν προβληθεί σε Διεθνή Φεστιβάλ, Τηλεοπτικούς Σταθμούς και ειδικές Εκδηλώσεις σε Πολιτιστικούς χώρους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Τα Ντοκιμαντέρ είναι ψηφίδες μίας ευρύτερης ενότητας, όπου καταγράφονται ιστορικές, πολιτιστικές και λαογραφικές ανιχνεύσεις σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, με παράλληλη Προβολή της φυσικής ομορφιάς και του δημιουργικού έργου των ανθρώπων που τον κατοικούν.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι Γερμανοί πιο πλούσιοι από ποτέ!!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Την περίοδο των «παχιών αγελάδων» φαίνεται ότι διανύει πλέον η Γερμανία, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της.....Hamburg Abendblatt 

Καθημερινές είναι πλέον οι αυξήσεις σε καταθέσεις, μπόνους υπαλλήλων και αυξήσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Bundesbank.

Σημαίνοντα ρόλο στη γερμανική «ευημερία» διαδραματίζουν τα οφέλη από τη «γερμανοποίηση» της Ευρωζώνης, στα πρότυπα της λιτότητας uber alles, με τον ελλειμματικό νότο να ωθεί ανοδικά τα πλεονάσματα του βορρά και συγκεκριμένα της Γερμανίας.


Αυξήσεις στο γερμανικό Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την ώρα που ολόκληρος ο ευρωπαϊκός νότος ψυχορραγεί υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Στο τέλος του 2011 οι τραπεζικές καταθέσεις στα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έφθασαν τα 4,7 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ με ταυτόχρονη αύξηση κατά 149 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2010.  

Η Ελλάδα από ψηλά!


Ένα από τα πιο καλογυρισμένα βίντεο για την Ελλάδα, κάνει τον γύρο του Internet τον τελευταίο καιρό, αφού είναι γυρισμένο σε υψηλή ανάλυση (HD) με εκπληκτικά πλάνα από ελικόπτερο από όλη την Ελλάδα, με μία πολύ ωραία μουσική επένδυση!

Ενδεικτικά τα μέρη που φαίνονται στο βίντεο είναι:

Όλυμπος, Αθήνα, Πειραιάς, «Υψηλή Γέφυρα» (κρεμαστή) της Χαλκίδας, Φάρος Ρέπι - Σκιάθου (μάλλον), Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, Αιγαίο, Κυκλάδες, Μύκονος, Ο Φάρος Αρμενιστής - Μυκόνου, Δήλος, Νάξος (Η Πορτάρα, η μαρμάρινη πύλη στη νησίδα Παλάτια), Χαλκί Νάξου, Αμοργός - Η Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αντίπαρος, Σίφνος, Πάρος, Κρατήρας Σαντορίνης, Νέα Καμένη, Αμμούδι (Σαντορίνης), Σαντορίνη, Ηφαιστειογενές έδαφος - Θηρασία, Χώρα Θήρας, Κνωσός, Κρήτη, Ρόδος, Λίνδος Ρόδου, Λέσβος, Μυτιλήνη - Η Παναγία της Πέτρας, Γενοβέζικο Φρούριο Μήθυμνας, Θράκη, Άλογα στο ποτάμι του Αξιού, Καβάλα, Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, Χερσόνησος όρους Άθως (Άγιο Όρος), Θεσσαλονίκη, Καταρράκτες Έδεσσας, Λίμνη Πρέσπα, Φαράγγι του Βίκου, Γέφυρα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, Λίμνη Ιωαννίνων, Μετέωρα, Διώρυγα της Κορίνθου, Οδοντωτός στο φαράγγι του Βουραϊκού, Μονεμβασιά, Πύλος, Νιόκαστρο Πύλου, Μπούρτζι Μεθώνης, Σπαρτιάτικο φρούριο Σφακτηρίας, Ναός της Αφαίας στην Αίγινα, Μυκήνες, Θέατρο της Επιδαύρου, Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, Ζάκυνθος, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, Μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας - Κέρκυρα, Δελφοί, Ακρόπολη - Αθήνα, Ξωκλήσι και θάλασσα...!

Η μουσική είναι από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Κυριάκο Καλαϊτζίδη.

Δείτε το πατώντας εδώ.... Πραγματικά αξίζει!

Εκκλησιάζουσες!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κάνοντας πρεμιέρα στις  9 Ιουλίου 2012 στην Κύπρο, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό, το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα παρουσιάσει εν συνεχεία στην Επίδαυρο (17 και 18/08/2012), στο Ηρώδειο (3 και 4/09/2012), αλλά και σε περιοδεία στα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, την κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες.


Μία ακόμα πολιτική κωμωδία - σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία για άλλη μια φορά - μετά τη «Λυσιστράτη» - τάσσεται υπέρ των γυναικών.


Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Απόδοση κειμένου: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Παίζουν: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Παντελής Δεντάκης, Νίκος Καρδώνης, Στράτος Χρήστου και Γεωργία Γεωργόνη.