Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η γυμναστική δεν κοστίζει, νικά την κατάθλιψη και βοηθά να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Θα επιμείνω  στο θέμα της γυμναστικής (διάβασε εδώ και εδώ) διότι ακούω πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν την κακή οικονομική συγκυρία ως επιχείρημα για την αποχή από την γυμναστική. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαιολογία εναντίον.......του εαυτού μας! 


Νομίζω ότι έφτασε πλέον η ώρα για να μιλήσουμε σοβαρά. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να κάθεται σε γραφεία και να δακτυλογραφεί σε υπολογιστή. Η λειτουργία του οργανισμού στηρίζεται στην κίνηση και η γυμναστική μπορεί να γίνει οπουδήποτε και με κάθε μέσο.

Η καλοπέραση της ψευτο-πολυτέλειας ας αντικατασταθεί με τη πραγματική απόλαυση του υγιεινού τρόπου ζωής!

Τι μας κοστίζει να κάνουμε μια από τις σπουδαιότερες ασκήσεις όπως το περπάτημα στο δρόμο με μόνο εφόδιο τα κατάλληλα παπούτσια τα οποία να απορροφούν τους κραδασμούς.

Η αερόβια προπόνηση δεν θέλει ούτε ακριβό διάδρομο, ούτε πισίνα, ούτε κωπηλατικό σκάφος ούτε κάποια ακριβή αγορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μέρος για να τρέξεις, μια διαδρομή για να κάνεις ποδήλατο, μια παραλία για να κολυμπήσεις.

Αλλά, αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά να τρέχει στην γειτονιά του, τα περισσότερα γυμναστήρια σήμερα χρεώνουν την ετήσια συνδρομή με πολύ λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα, ενώ ακόμη και στη πιο φθηνή καφετέρια της Αθήνας....ο καφές που σερβίρεται στοιχίζει τουλάχιστον 2 ευρώ!

Μήπως το πρόβλημα μας τελικά είναι οι προτεραιότητες και όχι το κόστος;

Πέρα όμως από την καλή σωματική υγεία, η γυμναστική μας ωφελεί και ψυχολογικά αφού οι αλλαγές που έρχονται μέσα από τη κίνηση προκαλούν και υψηλά επίπεδα σεροτονίνης, μιας ορμόνης που ελέγχει τη διάθεση και την κατάθλιψη. Όταν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι ψηλά η διάθεση σου είναι καλή και η κατάθλιψη απομακρύνεται.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η παράγωγη της ορμόνης γίνεται στο πεπτικό σύστημα και οι κακές διατροφικές συνήθειες, επίσης, επηρεάζουν σοβαρά τη παραγόμενη ποσότητα.

Μην αμελείται συνεπώς και μην (αυτό) δικαιολογείστε. Τα πράγματα θέλουν απόφαση και...αντίο κούραση και κατήφεια!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παγκόσμιο πάρτι στο Κεφαλάρι!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η ιδέα του  άρχισε να σχεδιάζεται στο Λονδίνο προ διετίας, με αποτέλεσμα ταυτόχρονα 82 πόλεις στον κόσμο να φιλοξενήσουν ένα μοναδικό πάρτι, το Global Party  με κοινό σκοπό και στόχο την ευαισθητοποίηση  για τη φιλανθρωπία.

Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας και η
πριγκίπισσα Αικατερίνη  «ψυχή» της LIFELINE παραβρέθηκαν μαζί με τον
Ζήση Μπουκουβάλα, τον Νεκτάριο Ντάλα και τον Κων/νο Κυριαζή.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το GLOBAL PARTY υποστηρίζεται από διεθνείς οργανισμούς για τα παιδιά, το περιβάλλον, τα ζώα με εκπροσώπους όπως ο  Νέλσον Μαντέλα και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Οι διοργανωτές του πάρτι Γιάννης Μωράκης,
Μυρτώ Ραπτάκη και Γιάννης Καγιούλης.

Στην Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τα ιδρύματα ΕΛΕΠΑΠ, MDA , ΜΑΚΕ Α WISH και LIFELINE , πραγματοποιήθηκε στο CASH restaurant-bar στο Κεφαλάρι, που παραχώρησε αφιλοκερδώς ο επιχειρηματίας Γιάννης Μωράκης και διοργανώθηκε από τη Μυρτώ Ραπτάκη και τον Γιάννη Καγιούλη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης και η Μαρία Σολωμού με
τις Νικόλ και Στεφανία Μάνη.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν  cocktails με Ultra Premium Vodka Elite by Stolichnaya και θαύμασαν τα φαντασμαγορικά γλυπτά από πάγο που κατασκευάστηκαν ειδικά για τη βραδιά.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Δοκιμάστε το και θα δείτε ποία είναι η ηλικία του εγκεφάλου σας! Μπορεί να σας εκπλήξει!

Μπορείτε να  μετρήσετε την ηλικία του εγκεφάλου σας σε 2 λεπτά!....παίζοντας μερικά διασκεδαστικά παιχνίδια!

Εάν το τελικό «σκορ» σας είναι κατώτερο από την πραγματική σας ηλικία, αυτό σημαίνει ότι  κάνετε αρκετή άσκηση του εγκέφαλου σας!......εάν όμως το «σκορ» σας είναι ανώτερο από την ηλικία σας.....τότε ο εγκέφαλός σας χρειάζεται περισσότερη άσκηση!

Πατήστε εδώ... για να ξεκινήσετε την άσκηση........


Καλή διασκέδαση!!

Απεργεί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς!

Αγαπητοί μας Συνδημότες,

Λόγω της συνέχισης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς, των καταλήψεων των αμαξοστασίων και του ΧΥΤΑ που εξήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά και της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.....



......σας συνιστούμε όπως μην βγάζετε στο δρόμο τα απορρίμματά σας από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, οπότε και θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η κρίση δεν μπορεί να είναι πρόσχημα μείωσης δαπανών και μέριμνας σε σχολεία!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σαν θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των μαθητών του Σχολείου, είναι ένας σημαντικός θεσμός, αναπόσπαστο μέρος της Σχολικής Κοινότητας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας είναι ένας σύλλογος πρότυπο αφού δραστηριοποιείται με πείσμα σε όλους τους τομείς που αφορούν την σχολική κοινότητα.

Φέτος οι γονείς του 1ου Δημοτικού Ν. Ερυθραίας καταθέτουν την πικρία τους που καλωσορίζουν  τα παιδιά τους στο σχολείο με δύο υπόγειες αίθουσες, χωρίς βιβλία, χωρίς σωστό γυμναστήριο, χωρίς αίθουσα Η/Υ, με απαξιωμένη σχολική βιβλιοθήκη.

Λένε ότι τα λειτουργικά τους έξοδα δεν φαίνεται να μπορούν να καλυφθούν με τα χρήματα που δίνει ο Δήμος Κηφισιάς ο οποίος αισθάνονται ότι μοιράζει τα χρήματα χωρίς να βάζει προτεραιότητες.


Μήπως ο Δήμος Κηφισιάς με διαφάνεια θα πρέπει να αποδεικνύει ότι βλέπει τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και κυρίως των παιδιών. Μήπως κάποια άλλα έξοδα (π.χ. δήθεν αναγκαία ταξίδια δημοτικών συμβούλων ή παροχές ανεξέλεγκτες) μπορούν να περιμένουν προς χάριν των παιδιών;


Πιστεύουμε ότι η διδασκαλία σε υπόγειες αίθουσες αλλά και κάθε διδασκαλία που δεν τηρεί τις ελάχιστες ανάγκες, δεν είναι διδασκαλία η δε ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί το πρόσχημα μείωσης δαπανών σε σχολεία!!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τρόπος αναγνώρισης γραμμικών κωδικών!.....Διευκρινιστική συνέχεια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ, το bar code ή ο κωδικός 520 δεν υποδηλώνει την «εγκυρότητα» για την Ελληνικότητα του προϊόντος!


Μία πρόσφατη διευκρινιστική έρευνα.....αποκαλύπτει πως τα τρία πρώτα νούμερα του bar code, υποδηλώνουν μόνο σε ποια χώρα παράχθηκε το bar code (δηλαδή από που πήρε την άδεια)!.....και δεν έχει καμιά σχέση με την προέλευση του προϊόντος!

Μια εταιρεία π.χ. μπορεί να αγοράσει τους κωδικούς της από όποια χώρα  αυτή επιθυμεί!..... και ο κωδικός δεν περιέχει κανένα στοιχείο για την προέλευση ή την χώρα κατασκευής του προϊόντος. Έτσι, μία Ελληνική εταιρεία μπορεί να έχει κώδικα αγορασμένο από τη Νέα Ζηλανδία ή το αντίθετο!  

Μερικά σενάρια τα οποία μπορούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για τον Έλληνα παραγωγό ή την χώρα μας  παρουσιάζονται εδώ...

Ο GS1 είναι ο διεθνής φορέας που εκχωρεί τους συγκεκριμένους κωδικούς. Για την Ελλάδα οι αριθμοί παραχωρούνται από την GS1 Ελλάς Α.Ε.. και αρχίζουν με τον κωδικό 520. Πηγές:

- GS1 Ελλάς Α.Ε. http://www.gs1gr.org/
- GS1 AISBL        http://www.gs1.org

Μάλιστα πρόσφατα, επειδή ο κωδικός  520 έχει σχεδόν κορεσθεί, η GS1 Ελλάς Α.Ε. παραχώρησε και τον κωδικό  521 στην Ελλάδα, κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε!.....για να μην προκαλεί σύγχυση! 

Τελικά, μόνο το «Made in Greece» ή η Ελληνική σημαία πάνω από την σύνθεση του προϊόντος στην συσκευασία είναι η πραγματική εγγύηση για την Ελληνικότητα του περιεχομένου!

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Των Αδαμών τα γυρίσματα!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ  ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη υποχρεωτικά τα κεφάλια κάτω και οργάνωση των όσων για τον Αύγουστο είχαν ξεχαστεί.

Λογαριασμοί, φόροι, σχολεία  κλπ, μας έχουν εξαντλήσει και μας ξεφόρτωσαν τις μπαταρίες, πριν προλάβουμε να πούμε «κιχ»!


Θαρρείς και οι κυβερνώντες να  θέλουν το κακό μας! Αν είναι δυνατόν! Και να και ο τοπικός μας σύλλογος, στις Αδάμες, για να μας ενημερώσει για τα όσα έγιναν μέσα στο καλοκαίρι!

Ακούστε και βγάλτε συμπέρασμα:

1. 16 νήπια έμειναν εκτός του νηπιαγωγείου της γειτονιάς. Γιατί;; Μα γιατί οι διοικούντες μας, εδώ και 7-8 χρόνια δεν φρόντισαν για την δημιουργία του Β΄ νηπιαγωγείου της περιοχής στον Γράμμο – Φοίνικα, παρά τις συνεχείς έγγραφες επισημάνσεις του συλλόγου.

2. Το λεωφορείο 523 μετέφερε την στάση του στην είσοδο της οδού Τροιζηνίας πάνω στην υπόγεια διάβαση!  Ναι, όπως σας αναφέρω και ταυτόχρονα όποιος το πάρει από τον ηλεκτρικό για να έλθει στις Αδάμες θα κάνει πρώτα τον γύρο της Ερυθραίας και μετά από 45 – 50 λεπτά θα φτάσει και στην γειτονιά.

Η «τρόικα» έβαλε και εδώ το χέρι της;; Μάλλον ο Δήμος θέλει οι Αδαμιώτες να γνωρίσουν τα νέα όρια του Δήμου. Γι΄ αυτό προτείνω να ζητηθεί η επέκταση του 523 και στην Εκάλη και τότε να πάμε καμιά 30αριά κάτοικοι «να πάρουμε τον Δήμαρχο βόλτα με το 523 μπας και καταλάβει τι τον βάζουν οι συνεργάτες του να δέχεται και να υπογράφει».

3. Δύο θέματα επαγγελματικών χρήσεων στην γειτονιά θα απασχολήσουν σε επόμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ήταν θέματα στο προηγούμενο και ανεβλήθησαν,  που μάλλον δεν θα έπρεπε να συζητηθούν. Επαγγελματικές χρήσεις στην αμιγή κατοικία είναι συγκεκριμένες με διατάγματα και δεν μπορεί να καταστρατηγούνται από τον οποιοδήποτε Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί σας προσγειώνω ανώμαλα;;

Μα γιατί μετά την κεντρική κυβέρνηση και η τοπική κυβέρνηση έχει τρελαθεί! Έτσι σήμερα οι Αδάμες, αύριο τα Αλώνια και μεθαύριο η Άνω Κηφισιά.......

Αφεντικά είμαστε......ότι θέλουμε κάνουμε!

Καλό φθινόπωρο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς ειδήσεις από την Ισλανδία!...Γιατί;

Για την αντιγραφή ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο.....δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία!



Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος. Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.

Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι’ αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια; Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;

Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία…

- 2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

- 2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

- 2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο. Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία. Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΌΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.

H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα. Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.

Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια carta magna λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.

Μίλησαν για όλα αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ’ όλον τον κόσμο!!...η πηγή...