Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Καλή Ανάσταση

Το άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων των αναγνωστών μας!


Μαζί με τις ευχές μας  πατώντας εδώ... μπορείτε να δείτε τρισδιάστατα τον Πανάγιο Τάφο!!

Κρατήστε πατημένο το «κλικ» και κουνήστε το mouse (έως και 360 μοίρες) και απολαύστε  τις τοποθεσίες.......σαν να ήσασταν εκεί!

Η Συντακτική Ομάδα της Kifisia Press

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους……....είναι η μόνη διέξοδος της Ελλάδας από την κρίση!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από το 2000 μέχρι το 2009 το Ελληνικό κράτος δανείστηκε 480 δις. ευρώ με πολύ ευνοϊκά επιτόκια για να αποπληρωθούν 410 δις. τοκοχρεολύσια μόνο!

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας παρουσιάζουν τον προϋπολογισμό του κράτους  χωρίς τα τοκοχρεολύσια........ισοσκελισμένο!

Επομένως είναι αναγκαίο να μειωθεί άμεσα το βάρος του χρέους από 160% περίπου επί του ΑΕΠ που είναι σήμερα!

Επειδή στην οικονομία δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις!...στην πραγματικότητα έχουμε μπροστά μας μόνο τρεις επιλογές για να μπορέσει να βγει από το αδιέξοδο η ελληνική οικονομία.....αφού ο λογαριασμός του «Μνημονίου» δυστυχώς δεν βγαίνει!....... παρόλα τα μέτρα σκληρής λιτότητας που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο χρόνο!

- η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνόλου του δημοσίου χρέους που ανέρχεται σε 450 δις. ευρώ περίπου (340 δις. ευρώ είναι μόνο το παλαιό χρέος)  κατά  25 – 30 χρόνια.

- η μείωση των επιτοκίων του συνόλου του δημοσίου χρέους σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του.

- η πώληση κρατικής περιουσίας και επαναγορά της  με  χρηματοδοτική επαναμίσθωση (sale and lease back). Η διάρκεια της μισθωτικής περιόδου ποικίλη ανάλογα με το είδος της κρατική περιουσίας ( κτηματικής ή ακίνητης ) και την αξία της κρατικής περιουσίας ( υπό απόσβεση ή όχι ) και μπορεί να κυμανθεί από 33 έως 99 χρόνια!

Αυτό το είδος της Χρηματοδοτικής Μίσθωσης, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, είναι ένα σύγχρονο  μεσομακροπροθεσμιακό χρηματοδοτικό εργαλείο που προσφέρει την δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας με τρόπο παραγωγικό για την χώρα! 

Η πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι η ολιγότερο οδυνηρή λύση που αφήνει περιθώρια ανάκαμψης! Δεδομένου ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γινόταν σε μικρότερες δόσεις η επιλογή αυτή φαντάζει πιο ρεαλιστική καθώς δύναται να συνδυασθεί με πιο «ήπια» δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα  σε συνδυασμό με τον άμεσο εξ ορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής!

Η δεύτερη επιλογή αφήνει ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια ανάκαμψης αφού το ποσό του τοκοχρεολυσίου σε βάθος χρόνου θα ήταν μικρότερο!

Η τρίτη επιλογή είναι η πιο αποτελεσματική, διότι το «τίμημα» της πώλησης κρατικής περιουσίας  θα μειώσει άμεσα και δραστικά την δαπάνη εξυπηρέτησης των δανείων (τόκους και χρεολύσια). Με την επιλογή αυτή δίνεται ακόμη η  δυνατότητα στο κράτος να βελτιώσει  την εικόνα του ισολογισμού του μέσω της μείωσης του βραχυχρόνιου χρέους του και να επιτύχει ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης!

Επίσης η κρατική περιουσία δεν θα εκποιηθεί διότι η κυριότητα της περιέρχεται στο κράτος με την λήξη της περιόδου μίσθωσης έναντι ενός προσυμφωνημένου συμβολικού τιμήματος!

Η αναδιάρθρωση με «κούρεμα» του χρέους δεν είναι «εφικτή» επιλογή διότι (1) ισοδυναμεί με ελεγχόμενη πτώχευση!.... (2) καταλήγει στο ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από μέρους των αξιώσεών τους......αφού πρώτα τους δοθούν εχέγγυα που δεν είναι άλλα από μια πολιτική σκληρής λιτότητας με την εφαρμογή  πρόσθετων μέτρων!

Κατά της αναδιάρθρωσης τάχθηκαν ο Οικονομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης κ. Λουκάς Παπαδήμας, ο Νομπελίστας Κύπριος Οικονομολόγος Dr Χ. Πισσαρίδης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος, ο Επίτροπος κ. Ολι Ρεν και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Τρισέ!...και πολλοί άλλοι επιφανείς οικονομολόγοι όπως π.χ. ο Ιταλός Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι διοικητικό στέλεχος της ΕΚΤ, ο Ισπανός Μανουέλ Γκονζάλες μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Αντίθετα οι αναλυτές των γνωστών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, Moodys και Fitch εκτιμούν / τζογάρουν ότι οι πιθανότητες η Ελλάδα να προχωρήσει σε γενική αναδιάρθρωση του χρέους της είναι περίπου μία στις τρεις!

Ο κατά περίεργο τρόπο εγκλωβισμός της Ελλάδος από τους «πεφωτισμένους» ή τους «illuminati» των διεθνών κερδοσκοπικών κύκλων και των κορυφαίων επενδυτικών  (πολιτικοοικονομικών)  λόμπι  δυστυχώς.............συνεχίζεται!

Φτάνει πια!......όσο πιο  γρήγορα  απεγκλωβιστούμε  από  την  «χρεοκρατία».......τόσο το καλύτερο!!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Επισημάνσεις Καλλικρατικές!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ


Το σχέδιο «Καλλικράτης» αποτελεί μια πραγματικότητα που άρχισε να ξετυλίγεται από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και να υλοποιείται από 01-01-2011.

Ο Δήμαρχος σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο επεσήμανε ότι πρέπει να εργασθούμε για να προχωρήσει το σχέδιο  «Καλλικράτης»  προς όφελος των Δημοτών!

Όλη η Χώρα, από τον μικρό Δήμο με την διασφαλισμένη κοινωνική συνοχή και προσβασιμότητα, μετέπεσε σε ευρύτερες αυτό διοικητικές ενότητες σε αρκετές περιπτώσεις με πολλές ετερότητες, που πλην των άλλων διαφοροποιήσεων και τις απαιτήσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων που συγκροτούνται από τους αιρετούς.

Η διαφοροποίηση των μεγεθών που για τον Νέο Δήμο Κηφισιάς σημαίνει την διαχείριση κατ΄ έτος μεγεθών της τάξεως :

- 116.465.706,50 €  ο προϋπολογισμός 2011

- 44.888.660,90 €  δαπάνες τεχνικού προγράμματος (συνεχιζόμενα έργα, μελέτες και νέα έργα),

μαζί με την μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία του Δήμου επιβάλλει υψηλό επαγγελματισμό και αποκλειστική απασχόληση για όσους αναλαμβάνουν ή τους έχει ανατεθεί διοικητικό έργο (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Πρόεδροι Ν.Π.Δ.Δ., αλλά και μέλη των Δημοτικών  Κοινοτήτων και του Δημοτικού Συμβουλίου) και οπωσδήποτε διαφοροποίηση παλαιών πρακτικών που ίσως να ήταν καλές στο περιβάλλον των μικρών Δήμων-Κοινοτήτων, αλλά σίγουρα σήμερα είναι κατ  ελάχιστον αναποτελεσματικές.

Οι απαιτήσεις αυτές ως προς τα αιρετά όργανα των Δήμων πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι ο «Καλλικράτης», όπως και κάθε νεογέννητο! επιβάλλει πρόσθετη φροντίδα, που σημαίνει πρόσθετη προσπάθεια, ειδικά για την καλή και σωστή χρησιμοποίηση και του τελευταίου ευρώ, τώρα μάλιστα που όλοι ελεγχόμεθα πλέον από το Δ.Ν.Τ.

Προσωπικά πιστεύω ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή που ο Αντιδήμαρχος, ανεξαρτήτως ικανοτήτων και καλής θελήσεως, μπορεί να έχει την ευχέρεια να μην απασχολείται αποκλειστικά με το έργο του στον Δήμο.

Έχει παρέλθει η εποχή που ο Δημότης επιζητούσε την λύση κάποιου προβλήματος προσφεύγοντας στον Δήμαρχο.

Η πόρτα του Δημάρχου πρέπει να είναι πάντοτε ανοιχτή σε όλους μας και για πολλούς λόγους, όμως ο προθάλαμος του δεν πρέπει να κατακλύζεται από πολίτες με αιτήματα, γιατί αυτό σημαίνει  ότι η οργάνωση και η λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των Αντιδημάρχων, δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στις νόμιμες απαιτήσεις των δημοτών.

Αναμφισβήτητα ο Δήμαρχος θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ο Δήμαρχος και όχι ο Manager , έχοντας άμεση αντίληψη των θεμάτων της πόλης του, όμως αυτή η εικόνα των γνωστών σε όλους μας Δημάρχων θα έχει, όσο οι Δήμοι μεγαλώνουν, να αντιπαλέψει εκείνη του Manager,  που δυστυχώς χρειάζονται και οι δύο.

Βεβαίως τα όσα προανέφερα ισχύουν κατ ΄ αναλογία και για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία αν θέλουν να ανταποκριθούν στην σοβαρότητα του λειτουργήματος τους, όπως έχει διαμορφωθεί στο περιβάλλον των νέων Δήμων.

Θα πρέπει:

1)  να αφιερώσουν πολύ χρόνο για να γνωρίσουν όλες τις περιοχές του Δήμου

2) να ενημερώνονται για κάθε θέμα που φτάνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποφασίζουν με βάση μια ολοκληρωμένη εικόνα για το κάθε θέμα και όχι κατά περίπτωση. Η ευθύνη βεβαίως για την ολοκληρωμένη εικόνα ανήκει στον εισηγητή του κάθε θέματος. Χωρίς  αυτή την ολοκληρωμένη εικόνα , ο κίνδυνος λανθασμένων αποφάσεων ή και διαφορετικών αποφάσεων για όμοιες καταστάσεις, είναι μεγάλος.

3) να θυμούνται ότι εκπροσωπούν όλη την Πόλη και να καλύψουν την αβλεψία του νομοθέτη για την μη εκπροσώπηση όλων των πολεοδομικών ενοτήτων στην Δημοτική Κοινότητα.

Να πω και ένα παράδειγμα:  Οι Αδάμες που αποτελούνται από δύο ενότητες, τον Γράμμο – Φοίνικα , νέο ενταχθείσα περιοχή και τον Συνοικισμό Πελοποννησίων, περιοχή που είχε πληγεί έντονα από τον σεισμό του 1999, που απουσιάζουν για μια 15ετία,  που εγώ θυμάμαι, από τον πίνακα των ειδικών προγραμμάτων και σε μεγάλο ποσοστό των τεχνικών προγραμμάτων.

Τελειώνοντας και αφού εκ προοιμίου τονίσω ότι δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις οιουδήποτε αιρετού, όποιο έργο και αν καλείται να επιτελέσει στον νέο Δήμο μας, η ανάγκη για νέες πρακτικές και νέους τρόπους και διαδικασίες επίλυσης των σχετικών προβλημάτων, είναι προφανής.

Χωρίς αυτές, οι κίνδυνοι στον διευρυμένο Δήμο είναι μεγάλοι....και ορατοί!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση.......της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/04/2011!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 13/04/2011 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Καρογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 32 τακτικά και 9 απόντα μέλη του Δ.Σ. η συνεδρίαση ξεκίνησε με την επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 09/03/2011, την ενημέρωση του Δ.Σ. από τον κ. Δήμαρχο, την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως και την λήψη αποφάσεων επί (38) τακτικών θεμάτων και (6) εκτάκτων θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.13 ημερομηνίας 08/04/2011.

Σημειώνω χαρακτηριστικά...

Η κ. Καρογιαννάκη αναφέρθηκε στο έκτακτο θέμα προς συζήτηση που αφορά την ίδρυση αυτόνομης μονάδας του ΙΚΑ για την καλύτερη κάλυψη του Δήμου  διότι το ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών!

Ο κ. Χιωτάκης πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια της Ανθοκομικής Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28/04/2011. Επίσης ενημέρωσε το Σώμα (1) ότι το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης ψήφισε ομόφωνα την παραμονή του γυμνασίου στην Εκάλη (2) ότι ο Δήμος δικαιώθηκε με την  απόφαση του  Εφετείου Αθηνών σχετικά με την διεκδικήσει των 365τμ στο Ο.Τ. 510!.....χάρη στην άοκνη προσπάθεια του Διευθυντού Πολεοδομίας τον οποίο συνεχάρη δημόσια!....και (3) ο Δήμος πρόσφατα αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας δύο αναψυκτήριων επί της οδού Τατοϊου τα οποία είχαν μετατραπεί σε χαρτοπαιχτικές λέσχες εκ των οποίων μάλιστα η μία λειτουργούσε και ρουλέτα!

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτου ο οποίος επίσης εγκωμίασε το έργο του Διευθυντή Πολεοδομίας τα τελευταία χρόνια και καυτηρίασε τις συκοφαντίες εις βάρος του από τον τοπικό τύπο!!

Οι κ. κ. Σπηλιωτοπούλου και Νικολέλης αναφέρθηκαν στις αντικειμενικές αξίες στην Κηφισιά που θα πρέπει σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Υπουργείου Οικονομικών να αναπροσαρμοσθούν προς τα πάνω και πρότειναν λόγω της σοβαρότητας του θέματος να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να τοποθετηθεί!

Ο κ. Χιωτάκης παρενέβη και εισηγήθηκε όπως οι αντικειμενικές αξίες παραμείνουν ως έχουν σήμερα! Η κ. Σπηλιωτοπούλου αντιπρότεινε όπως γίνει επίσημη πρόταση προς το Υπουργείο να μειωθούν προς τα κάτω λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα!

Ο κ. Βάρσος αναφέρθηκε στα δύο αναψυκτήρια που έγιναν παράνομα λέσχες τζόγου τα οποία έκλεισαν μετά από παρέμβαση του ιδίου μαζί με τον  κ. Χιωτάκη και συνέστησε όπως όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμβάλουν στην πάταξη τέτοιου είδους φαινομένων  στην Κηφισιά!

Η κ. Συνοδινού υπέβαλε ερώτηση γιατί καταργήθηκε ξαφνικά η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ  522-523 στις Αδάμες; Ποίος το αποφάσισε χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τις ευπαθείς ομάδες;....και εισηγήθηκε όπως τεθούν (1) το θέμα Δημοτικής Συγκοινωνίας και (2) το θέμα των Αντικειμενικών Αξιών της περιοχής  προς συζήτηση σε μία έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.!

Ο κ. Κανακάκης σχολίασε ότι ο Δήμος γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την κατάργηση της λεωφοριακής γραμμής 522-523!...και ερώτησε γιατί άφησε ο Δήμος την υπόθεση του Ο.Τ.510 να «τραβήξει» τόσα χρόνια .....για να δικαιωθεί;;

Η κ. Κοσμά αναφέρθηκε στην ημερησία διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. η οποία δυστυχώς δεν περιέχει ουσιαστικά θέματα π.χ. περιλαμβάνει 5 «εγκρίσεις» περί κάλυψης ζημιών οχημάτων λόγω πτώσεων σε λακκούβες κτλ.!.........αντί το «επίκαιρο» θέμα των  Αντικειμενικών Αξιών της περιοχής!

Επίσης ερώτησε τι γίνεται με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής;; Υπάρχουν σοβαρά θέματα χρήσης γης..........τα οποία δεν συζητούνται! Γιατί; Επίσης υπάρχουν θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος και....Πρασίνου!.......τα οποία πρέπει άμεσα να συμπριληφθούν στην ατζέντα της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής!

Οι κ.κ. Συνοδινού και Μουστάκη αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της συγκρότησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία ακόμα δεν έχει γίνει και για την οποία σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες......αλλά ο Δήμος κωλυσιεργεί!

Ακολούθησαν.........«εγκριτικές» αποφάσεις χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!..........για τα «36» από τα «38» θέματα διότι:

- το Θέμα 9 «που αφορά έγκριση ταμειακού απολογιστικού πίνακα για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς» απεσύρθη και.......

- το Θέμα 17 «που αφορά Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις / Σταθμούς» δεν συζητήθηκε διότι είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής!

Ζητώντας εκτάκτως τον λόγο ο κ. Σκορδίλης, αναφέρθηκε στο  Δελτίο Τύπου  που αναρτήθηκε στο site του Δήμου Κηφισιάς στις 04/04/2011.......που κάνει λόγο ότι.....

« Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ενημέρωσε την κ. Χριστοφιλοπούλου για την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινωνία της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης η απόφαση του Υπουργείου να συγχωνεύσει τα δύο γυμνάσια και έθεσε υπόψη  της Υφυπουργού τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν τελικά υλοποιηθεί. Ο κ. Χιωτάκης ζήτησε να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Κηφισιάς, το οποίο σύσσωμο εξέφρασε την αντίθεσή του, αναφέροντας ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας αλλά και ποιότητας εκπαίδευσης στο κορεσμένο από μαθητές Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας ενώ θα στερήσει από την Δημοτική Ενότητα Εκάλης ένα σχολείο δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης! »

και σχολίασε.....ότι θεωρεί εντελώς «απαράδεκτο» το περιεχόμενο του εν λόγω  Δελτίου Τύπου διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!.................και υπενθύμισε στον  κ. Χιωτάκη  ότι η απόφαση του Δ.Σ. δεν ήταν ομόφωνη!..... αφού απουσίαζε η δική του ψήφος! Ο κ. Σκορδίλης  συνέχισε  τονίζοντας πως τέτοιου τύπου αποστομώσεις γίνονται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα! Ο κ. Χιωτάκης δεσμεύτηκε να διορθώσει άμεσα την ανακοίνωση!

Δυστυχώς κ. Χιωτάκη αντί να επιληφθείτε του θέματος άμεσα και να «αποκαταστήσετε» την αλήθεια........η ανακοίνωση  παραμένει ως έχει μέχρι και σήμερα παρόλο που είχατε δεσμευτεί να την διορθώσετε! Εύγε κ. Δήμαρχε!!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Φιλανθρωπική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών "Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ".

Η βραδιά διανθίστηκε με επίδειξη μόδας του ιταλικού οίκου MISSONI με τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές δημιουργίες του.

Δημιουργία MISSONI

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων Ιωάννης Φ. Δούκας  και η Εθνική πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεστε και πρόεδρος της "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ"  Κατερίνα Παναγοπούλου προσκάλεσαν μέλη και φίλους που ανταποκρίθηκαν όλοι.

Κατερίνα Παναγοπούλου με τον Ιωάννη Δούκα

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει το Σωματείο "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ", για τη δημιουργία του Α' Κέντρου Διάγνωσης και Πρόληψης Υγείας Νέων Αθλητών στον ευρύτερο χώρο του Νοσοκομείου Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η ΣΩΤΗΡΙΑ".

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου ενώ η Αννίτα Ναθαναήλ ανέλαβε να παρουσιάσει το σώου μόδας.  Οι δημιουργίες της κολεξιόν, με διάθεση ρομαντική και έντονη νοσταλγία για τα 70's, ενθουσίασαν με τους εξαίσιους χρωματικούς συνδυασμούς και τα αέρινα υφάσματα. 

Αννίτα Ναθαναήλ,  Κατερίνα Παναγοπούλου,  Ελένη Δούκα – Αννίτα Ναθαναήλ  

Ελένη Δούκα-Πατέρα και η Κατερίνα Παναγοπούλου, στους χαιρετισμούς τους, εστίασαν στην ιδιαίτερη αξία που έχει η προσφορά και η συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας με πράξεις απλές αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές, όπως η παρουσία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Παρακολούθηση........της Τακτικής Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 12/04/2011!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 12/04/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με  την λήψη αποφάσεων επί «10» θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π.14301 εδώ...

Πάρθηκαν  «εγκριτικές»  αποφάσεις  και  για  τα «10»  θέματα........χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω χαρακτηριστικά.....

Ο κ. Σιδέρης παρενέβη και αποτεινόμενος στον κ. Σκορδίλη του ζήτησε δημόσια συγνώμη για το ότι στην  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 05/04/2011, κατά την διάρκεια της συζήτησης του Θέματος 11,  τον  κατηγόρησε λανθασμένα  ότι είχε ψηφίσει υπέρ της απόφασης υπ' αριθμό 883/2010 της Δημαρχιακής Επιτροπής  ενώ στην πραγματικότητα είχε ψηφίσει κατά της απόφασης! Ο κ. Σκορδίλης απεδέχθη την συγνώμη του κ. Σιδέρη και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν!

Θέμα 10. Η υποβολή προς έγκριση πρακτικού και κατακύρωση αποτελέσματος που αφορά τον διαγωνισμό, που έλαβαν μέρος 17 τεχνικές εταιρείες, για το έργο «Ανάπλαση και ενίσχυση πρασίνου στις περιοχές Αλωνίων και Κάτω Κηφισιάς» ύψους περίπου 900.000,00 ευρώ το οποίο κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. με έκπτωση 60,7%!!.....

Ο κ. Χιωτάκης εισηγήθηκε να εγκριθεί προσωρινά το πρακτικό για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο μέχρι που να ξεκαθαρισθούν οι ενστάσεις του κ. Λαζαρόπουλου προς την Επιτροπή! Η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή!

Και διερωτώμαι σχετικά.....

Η κατακύρωση του έργου στην εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. με μια τόσο «μεγάλη» έκπτωση 60,7%.......δεν προδικάζει ότι η «ποιότητα» των εργασιών θα έχει την ανάλογη......έκπτωση! Η παράδοση της εταιρείας ΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. συνεχίζεται!.....