Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σωκράτης Τώρα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Elliniko Theatro πραγματοποιεί  συνέντευξη τύπου - ανοικτή συζήτηση στο Καφέ του Βιβλιοπωλείου IANOΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 12:00μμ με θέμα:  «Σωκράτης ΤΩΡΑ: Θέατρο, διάλογος, ενδυνάμωση για τη νέα γενιά».

Το Elliniko Theatro αποτελείται από το Διεθνές Ελληνικό Θέατρο και το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης, δύο οργανισμούς με κοινό σκοπό την προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.


Μετά από 300 παραστάσεις σε 14 χώρες και 6 γλώσσες, ένα από τα πλέον διαχρονικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Η Απολογία του Σωκράτη»  ζωντανεύει στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα με το δημιουργικό τίτλο «».

Οι παραστάσεις σε πόλεις της Ελλάδας και στο Ίδρυμα Θεοχαράκη συνεχίζονται έως τα τέλη Νοεμβρίου 2012.  

Με αφορμή αυτή την πανελλαδική περιοδεία ο πρωταγωνιστής της παράστασης και ιδρυτής του Ελληνικού Θεάτρου Νέας Υόρκης, βραβευμένος με Emmy Γιάννης Σιμωνίδης, συναντά ανθρώπους της τέχνης, των γραμμάτων και της παιδείας και συζητούν την χρησιμότητα και τους τρόπους άμεσης εφαρμογής της διαλεκτικής του Σωκράτη ενώπιον της πολυεπίπεδης ελληνικής κρίσης, αλλά και τη δυνατότητα ενδυνάμωσης της νέας γενιάς μέσα από συμμετοχικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Πάνελ: Γιάννης Σιμωνίδης, Νίκος Κακαλής, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Κολλέγιο Αθηνών, Νίκος Κιζίλος, Δάσκαλος, Σύμβουλος Προσανατολισμού, Φώτης Παπαθανασίου, Διευθυντής Ιδρύματος Θεοχαράκη, Στεφανία Ξυδιά, Yπεύθυνη Διαχείρισης, Διεθνές Ελληνικό Θέατρο.

Θα αναγνωριστεί και τιμηθεί η μεταφράστρια της «Απολογίας» Ηλέκτρα Ανδρεάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου