Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Προσεγγίζοντας το σουρεαλισμό....για παιδιά στην Άνδρο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Προσεγγίζοντας το σουρεαλισμό» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, θα πραγματοποιηθούν και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 6 έως 13 χρόνων.


Σκοπός των μουσείο-παιδαγωγικών προγραμμάτων είναι να φέρουν τα παιδιά σε δημιουργική επαφή με τα έργα των καλλιτεχνών και να τα βοηθήσουν να βιώσουν τις βασικές αρχές που χαρακτηρίζουν την τέχνη του. Τα προγράμματα θα διαρκέσουν από την 1η έως τις 27η Αυγούστου 2012 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους ένα από τα δίωρα αυτά προγράμματα, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν προηγουμένως στο Μουσείο για συμμετοχή στο τηλ. 22820 22444.

Να επισημάνουμε ακόμη, ότι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2012, το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή διοργάνωσε δωρεάν αποστολή 1433 αφισών από τις εκθέσεις του σε 263 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την χώρα.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών υπήρξε μεγάλο. Το υλικό αξιοποιήθηκε από τους καθηγητές με διάφορους τρόπους, για την διακόσμηση σχολικών αιθουσών αλλά και για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αφορμή τα έργα των καλλιτεχνών που κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στο μουσείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου