Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Παρακολούθηση……της 5ης τακτικής Συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ν. Ερυθραίας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Με την παρουσία  του Δημοτικού Συμβούλου κ. Φ. Δημάκη, και αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ξεκίνησε η     Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας  Ν. Ερυθραίας,  τη


Δευτέρα 16/05/2011 και ώρα 20:00, στο «Σπίτι του Αθλητισμού» στη Ν. Ερυθραία,  προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για 5 θέματα...η πηγή...
Ο Πρόεδρος κ. Α. Ξενάκης έθεσε άλλα δύο θέματα:
1. Χορήγηση άδειας χρήσης  μουσικών οργάνων στο ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ της εταιρείας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.  ε δ.τ. BIENVENUTO επί της οδού Αναξαγόρα  8  στην Ν. Ερυθραία, για το έτος 2011.
2.  Επισκευή στήλης Πλατείας Μικρασιατών.
· Το πρώτο θέμα αφορούσε την επανέγκρισή του  προς το ορθότερο. Όμως ο  κ. Πρόεδρος προσπάθησε να το περάσει με συνοπτικές διαδικασίες ενώ οι σύμβουλοι δεν είχαν καν φάκελο! Επί 45΄επικρατούσε μια χαώδης κατάσταση, έπαιρνε το λόγο όποιος ήθελε και έλεγε ότι ήθελε και αυτό οφείλεται στη στάση του Προέδρου να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα με την επιμονή του για κάτι που δεν ήθελε η που δεν μπορούσε να εξηγήσει. Ο κ. Φ. Δημάκης ένας από τους πρωταγωνιστές του χάους, επέπληττε συνεχώς τον Πρόεδρο, ότι δεν τηρεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον Καλλικράτη! Τα ρε... πήγαιναν και ερχόντουσαν και οι διαπληκτισμοί ήταν το προ ημερήσιας διάταξης θέμα! Τελικά στο ερώτημα του γράφοντος πιο είναι  το λάθος ήρθε η απάντηση - λύτρωση από τον Πρόεδρο! Δεν είχε άδεια για το 2009! Το θέμα λογικά απερρίφθη και τα συμπεράσματα........δικά σας!

·  Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτίδης, Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ν. Ερυθραίας, ζήτησε να γίνει σωστότερη εκμετάλλευση των δημοτικών αθλητικών χώρων και μη και συγκεκριμένα να παραχωρηθεί η αίθουσα, όπου συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο μία φορά το μήνα, στον Αθλητικό Οργανισμό διότι παραμένει ανεκμετάλλευτη και κενή όλες τις άλλες ημέρες.
Το σώμα έκανε δεκτό το αίτημα και συμβούλευσε τον κ. Παναγιωτίδη να το φέρει ως τακτικό προ ημερήσιας διάταξης θέμα.
·  Για το τρίτο θέμα που αφορούσε προτάσεις για καθορισμό θέσεων Λαϊκής Αγοράς η κ. Σ. Κονίδα από την Παράταξη «Πόλη-Φως» πρότεινε την σωστότερη οριοθέτησή της, διότι με την υπάρχουσα κατάσταση επιβαρύνονται οι ίδιοι δρόμοι και δεν  εξυπηρετεί τους πολίτες,  διότι γίνεται στις παρυφές  της πόλης. Επίσης έθεσε θέμα  μείωσης  των πάγκων.

·  Για το ίδιο θέμα πρόταση, με το ίδιο σκεπτικό, κατέθεσε ο κ. Γ. Τσαγκάρης.
Στο τέλος εγκρίθηκαν έξι από τα επτά θέματα και αναβλήθηκε το πρώτο και επίμαχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου