Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μουσικό αφιέρωμα στον Μ. Καλομοίρη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με την ευκαιρία του 2012 Έτους Μανώλη Καλομοίρη θα πραγματοποιηθούν τρεις μουσικές εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα μουσουργού στον τόπο καταγωγής του, τη Σάμο.

Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο της επετείου για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του .Αν και ο εορτασμός τέθηκε υπό την αιγίδα του ονομαζόμενου τότε Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν προβλέφθηκε καμία δαπάνη για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, οπότε και φέτος η Σάμος δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη διεξαγωγή του πετυχημένου για σειρά ετών καλοκαιρινού θεσμού του Φεστιβάλ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» και περιορίζεται αναγκαστικά στο σύντομο αυτό Αφιέρωμα.

Έλενα Μουζάλα.

Τη  διοργάνωση των εκδηλώσεων του Αφιερώματος ανέλαβε ο Σύλλογος «Μανώλης Καλομοίρης», σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου - Δ.Ο.ΠΠΟ.Ν.Α.Σ. που στηρίζει το αφιέρωμα οικονομικά μαζί με την πρώην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που είχε κάνει μία χορηγία πριν ένα χρόνο.

Ο Δήμαρχος Σάμου  Στυλιανός Θάνος αναφερόμενος στο φετινό Αφιέρωμα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, οι μουσικές εκδηλώσεις που γίνονται με τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο του μεγάλου μουσουργού, συνθέτη και πατέρα της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που ο Δήμος Σάμου θα μπορούσε να αποδώσει».

Την προετοιμασία του προγράμματος επόπτευσε η εγγονή του συνθέτη, Χαρά Καλομοίρη.

Τετάρτη 1 και  Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012, 9μμ.  Ρεσιτάλ Πιάνου με έργα Καλομοίρη που θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη πιανίστα και έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Έλενα Μουζάλα  και Ρεσιτάλ Τραγουδιού με την εξαίρετη σοπράνο Μήνα Πολυχρόνου.

Στο πιάνο τη συνοδεύει ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Την εκδήλωση προλογίζει ο αρχιμουσικός και πρόεδρος του Συλλόγου «Μανώλης Καλομοίρης» Βύρων Φιδετζής.

Η πρώτη συναυλία (1/8/12) θα πραγματοποιηθεί στο Πυθαγόρειο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort, αίθουσα Σιβύλλα με την ευγενική παραχώρηση  του Πνευματικού Κέντρου «Νικόλαος Δημητρίου». Η δεύτερη  (2/8/12) με το ίδιο πρόγραμμα,  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα Καλομοίρη και Ραχμάνινοφ, στο Θέατρο Πυθαγορείου στις 9μμ.  

Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Δεμερτζής, βιολί,  Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο και Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου