Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αλαλούμ στις Παιδικές Χαρές της Εκάλης! Μέρος 2ο….

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Όπως αναφερθήκαμε σε σχετικό ρεπορτάζ για την συνεδρίαση του  Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης που συνήλθε την Πέμπτη 23/02/2012 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη, ανάμεσα στα υπό συζήτηση τακτικά θέματα ήταν και η υπ’ αριθμό 4…

«Εισήγηση για ανάπλαση όλων των Παιδικών Χαρών της Εκάλης και άμεση επισκευή ή αντικατάσταση των οργάνων της Παιδικής Χαράς στη συμβολή των οδών Ρόδων και Ευωνύμων».


Συγκεκριμένα αφορά δύο Παιδικές Χαρές στη συμβολή των οδών Ρόδων και Ευωνύμων και Πάρνηθος!.....οι οποίες είναι σε άθλια κατάσταση. Το Σώμα πήρε την ομόφωνη απόφαση να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την άμεση συντήρηση των εν λόγω παιδικών χαρών….διότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! 

Η «κατάσταση» αυτή κίνησε το ενδιαφέρον της Kifisia Press η οποία διαπίστωσε, μετά από σχετική έρευνα, ότι όχι μόνο είναι απαράδεκτη για την Εκάλη η εικόνα της εγκατάλειψης  στις Παιδικές Χαρές, αλλά επιπλέον είναι απαράδεκτη και για την παρούσα Δημοτική Αρχή η εικόνα της ανευθυνότητας και κακής διαχείρισης και οργάνωσης των αρμοδιοτήτων που αφορούν στους «χώρους» όπου συχνάζουν και παίζουν τα μικρά παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Εκάλης!

Σημειώνουμε μερικές χαρακτηριστικές εικόνες εγκατάλειψης…..


- Στην Αγ. Μαρίνα υπάρχει αντλιοστάσιο όμβριων εντός της παιδικής χαράς λόγω του ότι καθυστερεί το έργο του αγωγού που θα διοχετεύει τα όμβρια κάτω από την Θησέως.


Επίσης εγκαταλειμμένα παιχνίδια γεμάτα χώματα και σπασμένες κούνιες με τεράστια επικινδυνότητα για τα παιδιά.


- Στην Πάρνηθος έχουμε εν έτη 2012 παιδική χαρά στημένη πάνω στην άσφαλτο πρώην δρόμου ο οποίος υφίσταται με τα κράσπεδά του!


- Στην Ρόδων και Ευωνύμων σαπισμένα ξύλα στην ομαδική κούνια και προϊόντα κλαδέματος και αποψίλωσης αμάζευτα εντός του χώρου της παιδικής χαράς για μήνες!


Η ανάπτυξη αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, που έχει όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας, όπως έχει καταντήσει, έφτασε στο απροχώρητο!  

Η αδιαφορία και η έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα και την ασφάλεια των παιδιών μας εκ μέρους των αρμοδίων, Αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου και υπαλλήλων για τον εν λόγω τομέα αρμοδιοτήτων του Δήμου….ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου