Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Παρακολούθηση.....της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με Α.Π.27!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την Τετάρτη  9 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 07.00μμ  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, υπό την προεδρεία της κ. Κορογιαννάκη, για την λήψη των παρακάτω αποφάσεων.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ακολούθησε η ομόφωνη επικύρωση των πρακτικών της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07/09/2011.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο:

- ότι η τριών εβδομάδων απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ δημιούργησε μεγάλη καθυστέρηση σε πολλά θέματα του Δήμου!

- ότι από τις 27/11/2011 ξεκινά η εφαρμογή της εφεδρείας. Επίσης θα εφαρμοσθεί η περικοπή μισθών στους «αιρετούς» του Δήμου.

- ότι αναφορικά με την Βίλα Καζούλλη, εμμένουμε στην εισήγησή  μας προς το ΥΠΕΚΑ όπως παραχωρηθεί η κυριότητα της στον Δήμο Κηφισιάς ώστε να ελαφρυνθεί το κράτος από το βάρος της συντήρησης!

- ότι αναφορικά με το ειδικό τέλος / χαράτσι που θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, ο Δήμος θα εξετάσει την δυνατότητα νομικής υποστήριξης των Δημοτών που δεν μπορούν να πληρώσουν!

Ακολούθησε συζήτηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, προ ημερησίας διατάξεως:

- Ο κ. Βάρσος πήρε τον λόγο και (1) εισηγήθηκε να γίνει ένας έρανος για να αποφευχθεί η πώληση της Βίλας Καζούλλη (2) αναφέρθηκε στην πρόσφατη άδικη απόλυση της κ. Χρυσούλας Σιαμέτη, μετά από 14 χρόνια εργασίας και προσφοράς, από το Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. «ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ» και ζήτησε να την επανεξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο (3) εισηγήθηκε όπως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Νέα Ερυθραία  του χρόνου να υπάρξει εξέδρα των επισήμων! (4) εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι το κέντρο της Κηφισιάς ερημώνει και ζήτησε όπως αποσυρθούν τα καγκελάκια και να εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση, μέχρι να λειτουργήσει το υπόγειο πάρκινγκ, για να βοηθήσει την κίνηση της αγοράς! (5) αναρωτήθηκε ποίος θα καταδικάσει τους ΖΟΡΡΟ της ΔΕΗ!......παρόλο ότι η επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος αποτελεί παράνομη πράξη!

- Ο κ. Κανακάκης συνέχισε λέγοντας ότι (1) άπορα άτομα που ευρίσκονται σε απόγνωση επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ!...επικοινωνούν μαζί του....ζητώντας την βοήθεια / υποστήριξη του Δήμου! (2) θα πρέπει να κάνουμε τις δέουσες κινητοποιήσεις για να μην πωληθεί η Βίλα Καζούλλη! (3) επειδή η εφαρμογή της εφεδρείας δεν είναι δίκαιη....θα πρέπει να αντιδράσουμε σαν Δήμος!

- Ο κ. Σφαντός ζήτησε (1) ενημέρωση σχετικά με την μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε έκταση 20.000 στρεμμάτων στην Πεντέλη από την τράπεζα PROTON που πρόσφατα κρατικοποιήθηκε! και (2) να μην εφαρμοσθεί η ελεγχόμενη στάθμευση στην Νέα Ερυθραία σε μια  αγορά που ερημώνει και τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο….σύμφωνα με την γραπτό αίτημα των Εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας που διαμοιράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο!

- Ο κ. Σκορδίλης ακολούθησε ερωτώντας (1) τι γίνεται με τα αποθέματα του Πράσινου Ταμείου;.....πότε θα ξεκινήσει;....για την απαλλοτρίωση κοινοχρήστων χώρων! (2) τα έργα στα ΑΛΩΝΙΑ με τι σχεδιασμό γίνονται και από που προέρχονται τα κονδύλια; (3) τον κ. Ξυπολυτά ειδικά γιατί όταν τα συνεργεία του Δήμου αδειάζουν τους κάδους απορριμμάτων….αφήνουν σκουπίδια γύρω τους; (4) γιατί η Δημοτική Αστυνομία δεν συμβάλει / βοηθάει στην πάταξη των ληστειών που δυστυχώς αυξάνονται τον τελευταίο καιρό στον Δήμο; και τέλος (5) τι γίνεται με τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Συλλόγων;

Ο Δήμαρχος πήρε τον λόγο και είπε ότι η γνωμοδότηση που εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αποτελεί κώλυμα για την κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μόνο της κατανάλωσης της ΔΕΗ και ότι η Απόφαση αυτή προσεβλήθη στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε την Απόφαση του Δικαστηρίου. Άλλοι τρόποι δεν υπάρχουν και αν τους υποσχεθούμε θα είναι λάθος. Επίσης ανεφέρθη στην  ύπαρξη σοβαρών λαθών στα τετραγωνικά μέτρα και στην τιμή ζώνης.

Για το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση να διαθέσει αυτούς τους πόρους προς τους Δήμους σε αντικατάσταση των προβλεπομένων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ)

Έγινε αναφορά για τις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ! Ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση για τους βίο-κλιματικούς δρόμους στην Ν. Ερυθραία είπε ότι εάν δεν γίνει δυνατή η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ θα αντιμετωπιστούν από τον Δήμο κατά προτεραιότητα.

Αναφορικά με το θέμα της Κανονιστικής Απόφασης για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Ν. Ερυθραία, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το θέμα είχε εισαχθεί εκ νέου παρότι είχε εγκριθεί από προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή δεν είχε ψηφιστεί ως κανονιστική με την απαιτουμένη πλειοψηφία επί του συνόλου των αριθμών των Συμβούλων, ως απαιτείται.

Η συζήτηση αναβλήθηκε για επόμενο Δ.Σ. προκειμένου να εξεταστεί και υπόμνημα που υπέβαλαν οι Εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας αλλά και κάποιες αλλαγές που προτάθηκαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Παπαδόπουλο.

Ακολούθησε η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί (41) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση ημερομηνίας 04/11/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου