Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

FRANCE 2: «Ελλάδα το μεγάλο ξεπούλημα»!!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν έλεγε πως υπάρχουν τέσσερις τρόποι να ξοδέψεις λεφτά. Ο πρώτος είναι να ξοδέψεις τα δικά σου λεφτά για λογαριασμό σου. Ο δεύτερος είναι να ξοδέψεις πάλι δικά σου λεφτά σου για κάποιον άλλον. Σ' αυτούς τους δύο τρόπους προσέχεις πώς ξοδεύεις τα χρήματα για να τους δώσεις μεγαλύτερη αξία. 

Ο τρίτος και τέταρτος τρόπος διαφέρουν από τους δύο πρώτους καθότι ξοδεύεις χρήματα που ανήκουν σε άλλον και, αναλόγως, είτε τα ξοδεύεις για προσωπική σου απόλαυση είτε για κάτι που δεν σε αφορά καθόλου και τότε αυτό ονομάζεται «δημόσιες δαπάνες» και δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου πως τα ξοδεύεις ή και μπορεί να σε συμφέρει να τα ξοδεύεις.


Στην περίπτωση του Χρυσού της Χαλκιδικής κλπ απολαύστε ποιά είναι η εταιρεία και τι πήρε από Ελλάδα, το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι FRANCE 2, με εκατομμύρια τηλεθεατές, στην εκπομπή του ο «Ειδικός απεσταλμένος»......παρουσίασε την Πέμπτη 20/12/2012 ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την Ελλάδα με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα». 

Στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, διάρκειας περίπου 25 λεπτών, γίνεται αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα μας κυριολεκτικά στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία).

Ένα μικρό δείγμα του τρόπου με τον οποίο μας βλέπουν και μας λυπούνται οι ξένοι αποτελεί η πονεμένη ιστορία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική και ο «σκοτεινός» ρόλος του Δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα.

«Κερδίσατε κάτι για την στήριξή σας στους Καναδούς;» τον ρωτά η δημοσιογράφος αλλά αυτός επειδή «η τιμή του» (ποια άραγε;) εθίγη……σταμάτησε την συνέντευξη!

Τα πάντα χαρίζονται χωρίς έλεος και, δυστυχώς, δεν μας φτάνει αυτό.....μας λυπούνται κιόλας!

Είμαστε δυστυχώς για λύπηση…..απολαύστε τον οίκτο πατώντας εδώ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου