Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη με την Dr Αντιγήρανσης Άλκηστη Πρίνου - Μπουκουβάλα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην εποχή μας η επιστήμη και  στον τομέα της ομορφιάς και της παράτασης της νεότητας έχει κάνει αλματώδη πρόοδο. Το ενδιαφέρον μας για το θέμα αυτό, μας οδήγησε να  πληροφορηθούμε  κι εμείς,  για ότι νεώτερο κι αποτελεσματικό προτείνουν οι ειδικοί.


Έτσι επισκεφθήκαμε στο ιατρείο της (Κολοκοτρώνη 8 Εμπορικό Κέντρο Αίγλη), την  Dr. Άλκηστη Πρίνου - Μπουκουβάλα, που ασχολείται επιστημονικά με θέματα αισθητικής και  αντιγήρανσης.

Σε ένα καλαίσθητο  χώρο σύγχρονο και φιλικό που σου εμπνέει  την ασφάλεια του ιατρείου αλλά και σε χαλαρώνει, οι συνεργάτες της κυρίας Πρίνου - Μπουκουβάλα δερματολόγοι και αισθητικοί με ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις  στον τομέα της  αισθητικής ιατρικής και μου παρουσίασαν τις μη επεμβατικές θεραπείες laser ανάπλασης και αντιγήρανσης προσώπου και σώματος με το  laser MOSAIC, καθώς και τις θεραπείες για λείο, σφιχτό δέρμα και αρμονικό περίγραμμα στο πρόσωπο και στο σώμα, με προϊόντα της Filorga και της Klapp.

Αφού πληροφορήθηκα τα τόσα πολλά κι ενδιαφέροντα, συναντήθηκα με την κυρία Πρίνου - Μπουκουβάλα και σας παραθέτω την πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συνέντευξη που είχα μαζί της.  

1) Κυρία Πρίνου - Μπουκουβάλα, πείτε μας πως μπορούμε να επιβραδύνουμε την διαδικασία της γήρανσης και να επιμηκύνουμε την περίοδο νεότητας και σφρίγους, και ποιες  οι νέες μέθοδοι στην ιατρική  αισθητική που εφαρμόζετε στα ιατρεία  σας για αντιγήρανση; 

Η γήρανση του οργανισμού  είναι μία αναπόφευκτη διαδικασία και καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν το οξειδωτικό στρες  ενεργοποιούν ένζυμα όπως η κολλαγενάση που καταστρέφει το κολλαγόνο, η ελαστάση που καταστρέφει την ελαστίνη  και  η υαλουρονιδάση που καταστρέφει το υαλουρονικό οξύ , με αποτέλεσμα την  απώλεια όγκου.

Η ποιότητα του δέρματος αλλάζει, δημιουργούνται έντονες ρυτίδες και όλοι οι ιστοί πέφτουν προς το κάτω μέρος του προσώπου. Οι θεραπείες πλήρωσης (γεμίσματος) των δερματικών πτυχών  (ρυτίδων) γίνονται με υαλουρονικό οξύ που αντισταθμίζει την φυσική απώλεια του ενδογενούς υαλουρονικού οξέως και αναπληρώνει την χαμένη πυκνότητα του δέρματος, δίνοντας νεανική και δροσερή όψη στο πρόσωπο.

2) Τι προκαλεί την γήρανση;

Όταν νιώθουμε αυξημένο άγχος ο οργανισμός  μας παράγει μια ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη. Σε φυσιολογικά επίπεδα η κορτιζόλη δεν είναι βλαβερή. Όταν όμως  υπάρχει υπερπαραγωγή, μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξική.

Μία από τις συνέπειες είναι και η μείωση της λειτουργίας των ινοβλαστών. Κι επειδή πιστεύουμε στην συγχρονισμένη αντιγήρανση, στόχος  μας είναι η ενεργοποίηση των κυτταρικών λειτουργιών για την αναστροφή διαδικασίας της γήρανσης. Και φυσικά, η διόρθωση των δερματικών βλαβών (ρυτίδες, χαλάρωση, δυσχρωμίες).

Από ποια ηλικία μπορούν να εφαρμοστούν οι μέθοδοι αυτές;

Μετά την ηλικία των 25 ετών κάθε γυναίκα χάνει κάθε χρόνο κατά μέσο όρο το 1% του ενδογενούς κολλαγόνου της. Παράλληλα η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί φωτογήρανση. Επιπλέον η κακή διατροφή, το κάπνισμα , η μόλυνση του περιβάλλοντος, ο κακός ύπνος, ευνοούν την δημιουργία ελευθέρων ριζών που προκαλούν την πρόωρη γήρανση. Συμπερασματικά η πρόληψη της γήρανσης μπορεί να ξεκινήσει ανάλογα με τις ιδιαίτερες ενδείξεις και τα χαρακτηριστικά της  κάθε επιδερμίδας.

Η Μεσοθεραπεία NCTF  με την έγχυση 55 θρεπτικών ενεργών συστατικών αναζωογονεί και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα το οποίο έχει χάσει την λάμψη του, τον τόνο, την ελαστικότητά του. Η ισχυρή υγροσκοπική ιδιότητα του επιτρέπει να δεσμεύει μέχρι 30 φορές παραπάνω τον όγκο του σε νερό. Αποτελέσματα in vivo +132 %  βελτίωση της υγρασίας, +144% βελτίωση της λάμψης, +72 % μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων .
4)  Με τις ρυτίδες έκφρασης  τι κάνουμε;

Καθημερινά οι 46 μύες του προσώπου κάνουν 10.000 εκφράσεις. Στην ιατρική αισθητική χρησιμοποιείται το πρωτεϊνικό σύμπλοκο (botox)  που ηρεμεί την μυϊκή δραστηριότητα και παράγεται από την βοτουλινική τοξίνη. Ως αποτέλεσμα μειώνεται  η μυϊκή δραστηριότητα ενώ παράλληλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου ανορθώνονται προς τα επάνω,  διατηρώντας μια ήπια φυσική κίνηση στους μύες που το εφαρμόσαμε.

Πρώτα λοιπόν γεμίζουμε τους όγκους του προσώπου (FILL) αντιστρέφοντας το τρίγωνο της γήρανσης, μετά ηρεμούμε από τις έντονες συσπάσεις τους μύες (RELAX) και μετά αντιστρέφουμε την διαδικασία της γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο με υπηρεσίες δερματολογικά ελεγμένες με αντιγηραντική κυτταρική βιοδιέγερση (REJUVENATE), με πιστοποιήσεις από ειδικούς φορείς ελέγχου παγκοσμίως, όπως CE και FDA. Αυτό εξασφαλίζει την ασφαλή θεραπεία  χωρίς παρενέργειες και ανεπιθύμητα συμπτώματα.

5) Σε πόσο καιρό φαίνονται τα αποτελέσματα;

Η κάθε ηλικία και οι διαφορετικές ανάγκες κάθε προσώπου απαιτούν και διαφορετική θεραπεία και χρονικό διάστημα. Είναι βέβαιο πάντως , ότι από την πρώτη συνεδρία θα δούμε αμέσως διαφορά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την έναρξη της ειδικής αγωγής η επιδερμίδα εμφανίζεται πιο υγιής, πιο λαμπερή, σταδιακά  τα αποτελέσματα είναι φανερά και διαρκούν στο χρόνο.

6) Οι θεραπείες αυτές είναι προσιτές στην τιμή τους; Και πόσες φορές πρέπει να επαναλαμβάνονται για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα;

Η αξία των υπηρεσιών αντιγήρανσης προσώπου είναι ανάλογη με τις περιπτώσεις φυσικά, αλλά  είναι προσιτή. Η επανάληψη  αγωγής αντιγήρανσης για κάθε περίπτωση είναι ανάλογη με την ηλικία και την αρχική κατάσταση της επιδερμίδας αλλά και την μετέπειτα φροντίδα του δέρματος από τον ενδιαφερόμενο.
   
7) Τι άλλο μας προτείνετε για την αναστροφή της διαδικασίας γήρανσης;

Η Διατροφή θα έπρεπε να είναι το πρώτο φάρμακο. Πρέπει να καταναλώνουμε τροφές   πλούσιες σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά. Άγρια-ψάρια μικρά κατά προτίμηση (σαρδέλες, γαύρο) γιατί τα μεγάλα περιέχουν βαριά μέταλλα, ελευθέρας βοσκής βόειο κρέας, πουλερικά, ξηρούς καρπούς, ελιές,  ασπράδι αυγού.

Να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να προτιμάμε οι υδατάνθρακες να είναι κυρίως λαχανικά,  κατά προτίμηση βρασμένα στους 80C βαθμούς και φρούτα 3 μερίδες ημερησίως Η μείωση της βιολογικής ηλικίας  είναι τρόπος ζωής αλλά και σκέψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου