Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μήνυση εναντίον του Δημάρχου Κηφισιάς για παράβαση καθήκοντος....δεύτερη φορά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στις 30/01/2013 θα εκδικασθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση εναντίον του Δημάρχου κ. Χιωτάκη,  του Αντιδημάρχου κ. Ν. Παναγιώτου, του  Διευθυντή Πολεοδομίας κ. Η. Σπυρόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Α. Βάρδα, για παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατά εξακολούθηση.

Ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Σύλλογος «Κηφισιά SOS» στις 31/10/2011, η οποία ανέφερε ότι οι κ.κ. Η. Σπυρόπουλος, Ν. Παναγιώτου και Α. Βάρδας γνώριζαν την ύπαρξη παρανόμων σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας και παρόλα αυτά παράλειψαν κατά δόλια παράβαση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος για το άμεσο έλεγχο των καταγγελιών και την σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών, την επιβολή προστίμων και την δικαιολόγηση του τρόπου κατεδάφισης τους.....ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ανδρέας Καραφλός συνέταξε το σχετικό κατηγορητήριο.


Ο κ. Εισαγγελέας καταγγέλλει ότι οι ανωτέρω τρεις κύριοι το έκαναν με σκοπό να ωφελήσουν τις εταιρείες που τοποθέτησαν τις κεραίες και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που επέτρεψαν έναντι καταβολής ωφελημάτων, την τοποθέτηση των παρανόμων σταθμών βάσης στα ακίνητά τους!  

Επίσης ο κ. Εισαγγελέας αποφάσισε να συμπεριλάβει στην μήνυση για παράβαση καθήκοντος πέραν των τριών κυρίων και τον κ. Χιωτάκη ως πολιτικό προϊστάμενό τους!!

Όπως μας ενημέρωσε η Πρόεδρος κ. Στρατηγοπούλου, η μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου «Κηφισιά SOS» παρουσιάζει ως αποδεικτικά τις επιστολές προς τον Δήμο Κηφισιάς, που ενημερώνει για τους σταθμούς βάσης από το 2007 μέχρι το 2011, όπως επίσης και τα έγγραφα και αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πέρυσι ο κ. Χιωτάκης, είχε καταδικαστεί από το Γ΄ Τριμε­λές Εφετείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή, κατηγορούμενος για το αδίκημα της «παράβα­σης καθήκοντος», που αφορούσε το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην κατεδάφιση 124 αυθαιρέ­των, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και γνωστά κοσμικά στέκια. Τον Ιούνιο 2012 κρίθηκε αθώος από το Α’ Πενταμελές Εφετείο μετά την εκδίκαση της έφεσης που είχε υποβάλει.

Ως μάρτυρες κατηγορίας παρουσιάστηκαν η Πρόεδρος κ. Ελένη Στρατηγοπούλου και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Κηφισιά SOS» κ. Γιάννης Δεμερτζής.

Στην περίπτωση αυτή όμως πέραν από το νόμιμο.....το ηθικό θέμα είναι διαφορετικό διότι διακυβεύεται η «δημόσια υγεία» και δεν πρόκειται απλά για αυθαίρετη τοποθέτηση σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου