Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δίνουμε το βραβείο Ζωής στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πραγματικά αν μια γυναίκα, ή καλύτερα ένας συνάνθρωπός μας αξίζει Βραβείο Ζωής, αυτός είναι η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.


Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Ιδρύματος «Για το Παιδί και την Οικογένεια», έχει αφιερώσει την ύπαρξή της - ευχαριστώντας τον Θεό πάντα για όσα της έχει δώσει - σε ένα δύσκολο  έργο φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Και πρώτο απ όλα  στην ανακούφιση από τον πόνο των άρρωστων παιδιών, στην καλυτέρευση της υγείας τους με τελευταίο της σπουδαίο επίτευγμα τη δημιουργία της Ογκολογικής  Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

Η προσφορά της όμως δεν σταματά εδώ, συνεχίζει με  τη νέα της προσπάθεια για την ίδρυση Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ευλογημένη μητέρα και γιαγιά η ίδια, έχει μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά! Και παρ όλες τις τιμητικές διακρίσεις και τη διεθνή της αναγνώριση παραμένει απλή, προσηνής κι ευγενική κι αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχής της.

Πρόσφατα στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου  κατ’ οίκον Νοσηλείας, που διοργάνωσε το IRITEL (Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Τηλεϊατρικής και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας) και ο Σύλλογος Νέων Ιατρών,  τιμήθηκε για το έργο της.  

Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Παραλαμβάνοντας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νέων Ιατρών, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, το βραβείο αφού  ευχαρίστησε και αυτόν και  τον Πρόεδρο του IRITEL,  Ηλία Παπαζήση, και τους συνεχάρη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου,  είπε μεταξύ άλλων:

«Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός πως παραλαμβάνω αυτό το βραβείο από τα χέρια ενός νέου ανθρώπου που κάποτε είχα επιβραβεύσει για τη δύναμη της ψυχής του και το παράδειγμα που δίνει.

Από τον αγαπητό μου Στέλιο. Τότε ήταν σημαιοφόρος στο σχολείο. Τώρα είναι ειδικευόμενος γιατρός και ιδρυτής ενός σωματείου νέων ιατρών. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον Στέλιο και βαθιά μέσα μου την ελπίδα ότι η νεολαία της πατρίδας μας με τέτοιους σημαιοφόρους θα δώσει δικές της λύσεις για να βγούμε από τα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα. 

Η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η κ. Μιρέλλα Κυμπουροπούλου, ο κ. Ηλίας Παπαζήσης και ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Βρίσκομαι εδώ μαζί σας όχι μόνο ως βραβευόμενη αλλά και ως άνθρωπος που αγωνίζεται για την υγεία των παιδιών και τρέφει μεγάλη εκτίμηση προς τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη περίθαλψης και φροντίδας στο σπίτι.

Αντίστοιχες υπηρεσίες παρέχουμε στο Ογκολογικό μας Νοσοκομείο για να ανακουφίζουμε τους γονείς και τα παιδιά που πρέπει να κάνουν τακτικούς ελέγχους και αιμοληψίες  ώστε να μην έρχονται συνεχώς στο νοσοκομείο αλλά να γίνονται τα απαιτούμενα για τη θεραπεία τους στη ζεστασιά του σπιτιού τους.

Κάθε πρωτοβουλία που δίνει τέτοια στοιχεία ανθρωπιάς στον ιατρικό κλάδο αξίζει την επιβράβευση. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας μόνο με ψυχή, φιλότιμο και αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι ως έθνος.

Εύχομαι σε όλους σας ο Θεός να σας αξιώνει να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας με δύναμη και καλοσύνη  και να τους μεταγγίζετε την ελπίδα και τη θέληση να νικήσουν την ασθένεια και να προχωρήσουν μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου