Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....της Τακτικής Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Εκάλης.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Εκάλης συνήλθε την Παρασκευή 16/12/2011 στις 06.00μμ υπό την Προεδρία του κ. Δ. Γονέου στην αίθουσα του κτηρίου του Δημοτικού Καταστήματος στην Εκάλη.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά μέλη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι «2» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση ημερομηνίας 12/12/2011.

Σημειώνω χαρακτηριστικά τα ακόλουθα....

Η κ. Σ. Μέντζου ζήτησε τον λόγο και ανέφερε ότι επικρατεί μεγάλη αγωνία ανάμεσα στους Δημότες της Εκάλης σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση των Δημοτικών τελών! Διερωτήθηκε επίσης πως είναι δυνατόν να παρθεί μια τέτοια σημαντική απόφαση εν αγνοία του Τοπικού Συμβουλίου της Εκάλης;

Ο Πρόεδρος κ. Γονέος εισηγήθηκε να ετοιμαστεί άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας του Τοπικού Συμβουλίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνέλθει την Τετάρτη 21/12/2011 με την οποία να ζητά....να τίθενται πρώτα προς έγκριση στο Τοπικό Συμβούλιο και μετά στον Κορμό τέτοιου είδους θέματα! Η εν λόγω επιστολή, η οποία να έχει την υπογραφή όλων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, να ζητά επίσης την άμεση κατάργηση αυτής της απόφασης!

Επίσης ο κ. Γονέος αναφέρθηκε στην μη «έγκριση χρήσης αφίσας» στην Κοινότητα Εκάλης από τον Αντιδήμαρχο κ Μαρκεσίνη και τους εκπροσώπους της Εκάλης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Ομόφωνα εγκρίθηκε όπως το Τοπικό Συμβούλιο κοινοποιήσει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την πλήρη αντίθεσή του για την «έγκριση κατά πλειψηφία χρήσης αφίσας»....η οποία είναι πλήρως αντίθετη με την γνώμη των Δημοτών της Εκάλης!

1ον Θέμα.  Εισήγηση αναθεώρησης χρήσεων γης και όρων δόμησης στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης. (Κατοχύρωση αποκλειστικής κατοικίας).

Υπάρχουν παράθυρα χρήσεως σε ορισμένα Ο.Τ. όπως π.χ. γυμναστήρια, μπακάλικα και παιδικούς σταθμούς που δεν διευκρινίζονται πλήρως! Εγκρίθηκε η εισήγηση αναθεώρησης για την αποκλειστική χρήση κατοικίας μόνο!

2ον Θέμα.  Εισήγηση για την απομάκρυνση μειωτήρων ταχύτητας από τους δρόμους της Δημοτικής Ενότητα Εκάλης σύμφωνα με τα υπ. αρ.24496/21342/4-10-11 και 30810/17559/2-8-11 έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια χαρακτηρίζει τους μειωτήρες ταχύτητας ( σαμαράκια ) παράνομα, μετά από έντονες διαμαρτυρίες ορισμένων Δημοτών!.....και κοινοποιεί γραπτώς σε ποίους δρόμους κάθε Δήμου θα πρέπει να αφαιρεθούν!

Ο Πρόεδρος κ Γονέος αναφέρθηκε στην διερχόμενη κυκλοφορία στην οδό Ρόδων που είναι επιβαρημένη τις πρωινές ώρες!...αιχμής!....και εισηγήθηκε στο ρεύμα από Διόνυσο προς Νέα Ερυθραία να τοποθετηθεί απαγορευτικό!

Επίσης εισηγήθηκε όπως τα «σαμαράκια» που εξυπηρετούν σχολεία, εκκλησίες και παιδικές χαρές να διατηρηθούν! Όλα τα άλλα να αφαιρεθούν. Και οι δύο εισηγήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Η έκτακτη εισήγηση του κ. Προέδρου για την τοποθέτηση «σχολικών σημάτων» στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης εγκρίθηκε ομόφωνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου