Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τα παραμύθια του Τανκρέντι Μαραντέι!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το μήλο κάτω από τη μηλιά έπεσε κι ο Τανκρέντι Μαραντέι έμοιασε και στην γιαγιά του τη διάσημη και μοναδική Ροζίτα Σώκου και στην κόρη της και  μαμά του Ιρένε Μαραντέι.

Η Ελένη Μελέτη στο βήμα απευθύνει χαιρετισμό.

Έτσι μικρός - μικρός ακόμη έγραψε το πρώτο του βιβλίο «Ιστορίες και Παραμύθια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οδός Πανός».

Ειρήνη Νταϊφά, Ελένη Μελέτη, Μάριος Φραγκούλης, Ρένα Βασιλάκη.

Την επίσημη παρουσίασή του οργάνωσαν οι Φίλοι του Συλλόγου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και η δραστήρια πρόεδρός του Ελένη Μελέτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της  

Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Παύλος-Saint Paul», που την διέθεσε το σχολείο αφιλοκερδώς για την περίσταση.

Μάριος Φραγκούλης, Ροζίτα Σώκου, Τανκρέντι με τη φίλη του Ράνια Παπαδοπούλου, Ιρένε Μαραντέι.

Το βιβλίο εξαιρετικά καλογραμμένο από έναν συγγραφέα τόσο νεαρής ηλικίας, με σχέδια αξιοπρόσεκτα με τη λάμψη του φανταστικού και του απρόσμενου, περιλαμβάνει ιστορίες του Τανκρέντι από την ηλικία των 6 έως των 10 χρόνων. 

Πάνος Κατέρης, Ιρένε και Τανκρέντι Μαραντέι.

Χαιρετισμό  απεύθυνε η Πρόεδρος του Δ.Σ.  Ελένη  Μελέτη, την οποία προσφώνησε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου  Ρένα Βασιλάκη, παρουσία πλήθους κόσμου από τον Πειραιά αλλά και από την Αθήνα, καθώς και 50 παιδιών από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Ελένη Μελέτη, Τανκρέντι Μαραντέι, Ροζίτα Σώκου, Ειρήνη Νταϊφά, αντ/δρος Συλλόγου Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Μάριος Φραγκούλης.

Το βιβλίο προλόγισε ο εκδότης Γιώργος Χρονάς, μίλησαν η Ροζίτα Σώκου (που τρέφει μεγάλη λατρεία και καμαρώνει για τον εγγονό της και δίκαια)  και ο ηθοποιός Πάνος Κατέρης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο ηθοποιός Τέλης Ζώτος και ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης, εμφανώς συγκινημένοι καθώς γνωρίζουν τον συγγραφέα από μικρό παιδί.

Ο νεαρός συγγραφέας υπέγραψε βιβλία του και δίπλα του στέκεται ικανοποιημένος ο εκδότης του Γιώργος Χρονάς, της «Οδού Πανός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου