Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αλαλούμ στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς! Μέρος 3ο….

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Αντιδήμαρχε κ. Παπαδόπουλε, αναλάβατε δράση όπως έπρεπε να είχατε πράξει εδώ και καιρό.


Τελικά εργάτες του Δήμου Κηφισιάς επισκεύασαν το Σάββατο 31/03/2012  το απόγευμα την τσουλήθρα που είχε σπάσει στην Παιδική Χαρά της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.


Όμως, δεν είδαμε τους υπαλλήλους σας να δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον ή ν' ασχολούνται μ' όλα τα σπασμένα παιγνίδια στις Παιδικές Χαρές της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.


Πλην της σπασμένης τσουλήθρας που επισκευάστηκε, κανένα άλλο σπασμένο παιγνίδι δεν αντικαταστάθηκε ή επισκευάστηκε. Κι εδώ, όπως φαίνεται, μισή δουλειά κάνατε, τουλάχιστον προς το παρόν.  
 
ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ  κ. Αντιδήμαρχε πως θεωρείτε ότι βάζοντας προειδοποιητικές ασπροκόκκινες κορδέλες στα χαλασμένα παιγνίδια του πάρκου στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου….


-  αφενός θα αποτρέψετε τα παιδάκια από το να κάνουν χρήση αυτών,

- αφετέρου θα δημιουργήσει λόγο περιορισμού της νομικής του ευθύνης, σε περίπτωση ατυχήματος παιδιού εξαιτίας σπασμένου παιγνιδιού της παιδικής χαράς! 


ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όμως, επιτυγχάνεται ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα: δηλαδή, τα παιδάκια βλέποντας τις «ασπροκόκκινες» κορδέλες στα χαλασμένα παιγνίδια, τις αφαιρούν αυθημερόν παίζοντας μ' αυτές και με τα χαλασμένα παιγνίδια του πάρκου, με αποτέλεσμα να διατρέχουν  κίνδυνο τραυματισμού τους.


Οι ασπροκόκκινες κορδέλες τραβούν το ενδιαφέρον των παιδιών σαν μαγνήτης με αποτέλεσμα τα παιδάκια να παίζουν κυρίως εκεί όπου υπάρχουν αυτές!


ΕΠΙΠΛΕΟΝ, οι Δημότες βλέποντας τις προειδοποιητικές ασπροκόκκινες κορδέλες στο πάρκο αντιλαμβάνονται πως αντί της υπεύθυνης συμπεριφοράς του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κηφισιάς που επιτάσσει την άμεση ενεργοποίησή του για την αντικατάσταση των παιγνιδιών που έχουν σπάσει, επικρατεί μόνο το ενδιαφέρον του για περιορισμό της νομικής του ευθύνης από ενδεχόμενο ατύχημα και τραυματισμό παιδιού εξαιτίας των σπασμένων παιγνιδιών!

ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ επίσης κ. Αντιδήμαρχε ότι στο υπερυψωμένο παιγνίδι στο πάρκο της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, το δάπεδο στο οποίο ανεβαίνουν καθημερινά δεκάδες παιδάκια είναι σπασμένο και ετοιμόρροπο.


Ανά πάσα ώρα και στιγμή τα παιδάκια κινδυνεύουν να βρεθούν στο κενό από ύψος τουλάχιστον ενάμισι μέτρου.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως κανείς από τους αρμόδιους στο Δήμο Κηφισιάς δεν φαίνεται να έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία, μέχρι σήμερα, στην «επικινδυνότητα» του παιγνιδιού για τα παιδάκια των Δημοτών ή άλλων επισκεπτών του πάρκου και της Παιδικής Χαράς.



ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ότι η εποικοδομητική μας κριτική για τις Παιδικές Χαρές της Πόλης μας κ. Παπαδόπουλε, θα ευαισθητοποιήσει την διττή σας ιδιότητα ως Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου για να διασφαλιστεί ΑΜΕΣΑ η «ασφαλής λειτουργία» των.....και τα παιδάκια να τις χαίρονται ανέμελα χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου