Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η Κύπρος μας…το περιοδικό των αποδήμων!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση έφθασε στα χέρια μου προ ημερών, της Διεύθυνσης Αποδήμων του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. 

Στο τεύχος 109 λοιπόν τίτλος είναι Η Κύπρος μας. Το υλικό της αφορά τον  εορτασμό της 50ης Επετείου από την Ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το διάγγελμα του Προέδρου Χριστόφια, την ομιλία του στην επίσημη εκδήλωση στη Λευκωσία, τους χαιρετισμούς ξένων ηγετών για την επέτειο.

Αναφέρεται επίσης στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, στην ιστορική επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κύπρο, το Πόρισμα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη Γνωμάτευση  της Νομικής Υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο εν εξελίξει Κοινοτικός Κανονισμός για την έναρξη απ ευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα της Κύπρου στηρίζεται σε λάθος νομική βάση.

Αναφορά γίνεται και στην επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στο Νησί, την επίσκεψη του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, την απόρριψη του Εφετείου
της Αγγλίας που δεν νομιμοποιεί απευθείας πτήσεις από τα κατεχόμενα .

Ακολουθεί η επίσκεψη του Σλοβένου προέδρου, η τελετή Διάνοιξης του οδοφράγματος Λιμνίτη, η επίσκεψη των υπουργών Μετανάστευσης Γαλλίας και Βελγίου , η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην Σλοβακία, πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και ο εορτασμός των 50 ετών από την Ανεξαρτησία της Κύπρου από τους Κυπρίους μετανάστες σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου